EXIT Festival 2014: Ημέρα 3η

Η τρίτη και πολλά υποσχόμενη μέρα του Exit Festival εξελίχθηκε σε καλύτερες καιρικές συνθήκες και με σαφώς περισσότερους επισκέπτες.
Διαβάστηκε φορες
Η τρίτη και πολλά υποσχόμενη μέρα του Exit Festival εξελίχθηκε σε καλύτερες καιρικές συνθήκες και με σαφώς περισσότερους επισκέπτες.

Με το line up να περιλαμβάνει από τον Damon Albarn μέχρι τον Skrillex, η διοργάνωση σού πρόσφερε μία πληθώρα από acts. Κερασάκι στη φεστιβαλική τούρτα, η ευκαιρία να παρακολουθήσεις τον μικρό τελικό του Mundial αλλά και μια επίδειξη μόδας.

Στην κεντρική σκηνή το κοινό ζεστάθηκε με τους δυναμικούς 2Cellos, οι οποίοι έχοντας στη setlist τους από AC/DC μέχρι Michael Jackson έκαναν το κοινό να συμπληρώνει τους στίχους. Οι χορδές έφευγαν από τα δοξάρια και τα δάχτυλά τους υπέφεραν, αλλά ήταν εμφανής η ικανοποίησή τους. Αναμένουμε με ανυπομονησία την εμφάνισή τους στην Ελλάδα.Η πολυαναμενόμενη εμφάνιση της βραδιάς ήταν το σόλο πρότζεκτ του Damon Albarn. Ο τραγουδιστής των Blur και ιδρυτής των Gorillaz κέρδισε τις εντυπώσεις και ενθουσίασε τους θεατές. Με ανυπόκριτο ενθουσιασμό και κλασικό βρετανικό φλέγμα ερμήνευσε κομμάτια από τον καινούριο του δίσκο αλλά και μια αναδρομή στην μέχρι τώρα πορεία του. Αναπάντεχο ήταν το γεγονός ότι υπήρξε 5λεπτο διάλειμμα και η συναυλία συνεχίστηκε για τουλάχιστον μισή ώρα ακόμα.

Το οχυρό όμως κρύβει πολλές εκπλήξεις πέραν από τους headliners. Μικρότερες σκηνές, αγώνες ξιφομαχίας, μία οργασμική ποικιλία φαγητών, αλλά και το stage Silent Disco. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τον όρο, δηλώνει τη συγκέντρωση σε μία πίστα ανθρώπων που φορούν ασύρματα ακουστικά. Ο DJ παίζει τη μουσική του και όλοι λύνονται στο χορό. Το θέαμα είναι ξεκαρδιστικό για τον εξωτερικό παρατηρητή, αλλά μοναδικό όταν το βιώνεις ο ίδιος.Από εκεί και πέρα, οι θαυμαστές του Skrillex είχαν δύο ώρες στην διάθεσή τους να τον απολαύσουν. Το EXIT είναι κατά βάση ηλεκτρονικό φεστιβάλ, κάτι το οποίο ήταν εμφανές στους χιλιάδες θεατές που πλημμύρισαν τόσο την κεντρική σκηνή από τις 03:00 πμ και μετά, όσο και το dance αρένα. Για την ακρίβεια, η εικόνα του Dance Arena κατά τη διάρκεια της μάχης μεταξύ του Afrojack και του Quintino ήταν ένα θέαμα που ξεπερνούσε κάθε προσδοκία.

Μετά από όλα αυτά και παρά την εξαιρετική εμφάνιση του Damon Albarn κατέστη προφανές ότι ο κόσμος προτίμησε τα house και electric stage.
Υ.Γ: Για τους επαγγελματίες που βρέθηκαν στο EXIT υπήρχε η δυνατότητα παρακολούθησης ενός διήμερου workshop για διοργάνωση φεστιβάλ. Εκεί ο Malcolm Haynes του Glastonbury μάς πρότεινε την drum and bass μπάντα από τη Νέα Ζηλανδία, Shapeshifter. Και τον ευχαριστούμε πολύ!Ανυπομονούμε για την τέταρτη και τελευταία ημέρα του φεστιβάλ!

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα