Κόλχαας @ Πολυχώρος Πολιτισμού "Διέλευσις"

Ο μονόλογος «Μιχαήλ Κόλχαας» θα ανέβει για άλλες πέντε Κυριακές στον πολυχώρο πολιτισμού «Διέλευσις».
Διαβάστηκε φορες
Μιχαήλ Κόλχαας…μια πραγματική ιστορία του 1950, που διαδραματίζεται στη Γερμανία. Ο Μιχαήλ Κόλχαας ένας έμπορος αλόγων  πέφτει θύμα αδικίας από έναν άρχοντα, ο οποίος του κλέβει τα 2 πιο όμορφα άλογά του. Ο Κόλχαας προσπαθεί να βρεί το δίκιο του μέσα σε μία χώρα που φημίζεται για την τήρηση των νόμων της. Όταν όμως, στην προσπάθειά της ,να βοηθήσει τον Κόλχαα, πεθαίνει και η σύζυγός του, τότε εκείνος μετατρέπεται από φιλήσυχος οικογενειάρχης σε μαινόμενο αντάρτη, ο οποίος γυρίζει τις πόλεις της Γερμανίας, τις λεηλατεί και προσπαθεί να δικαιωθεί, παίρνοντας διαρκώς μαζί του, όλο και περισσότερους ανθρώπους.

Αυτή είναι η ιστορία, μέσα από το αφήγημα του Heinrich von Kleist...
Αυτός όμως είναι και ένας ρόλος ζωής για τον Νίκο Αλεξίου, που ερμηνεύει και σκηνοθετεί τον εξαιρετικό αυτό μονόλογο. Σ’ ένα θέατρο μικρό, άδειο από σκηνικά και από χρώματα, ο Νίκος Αλεξίου δίνει νόημα και υπόσταση στο αληθινό «θέατρο». Καθισμένος καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης σε μία καρέκλα, μετατρέπει αυτό το άδειο σκηνικό, σε μία ταινία εποχής, μέσα από τις εικόνες που δημιουργούνται από την αφήγησή του και την υποκριτική του ικανότητα.

Όλες οι σκηνές που περιγράφει, νομίζεις ότι τις βλέπεις να διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια σου, αισθάνεσαι την αγωνία του Μιχαήλ Κόλχαα να επιβιώσει σ’ έναν κόσμο άδικο, και στο τέλος αναγνωρίζεις ότι η πραγματική λύτρωση της ψυχής μας δεν έρχεται με την βία, αλλά με την επίτευξη της εσωτερικής μας γαλήνης.

Ο μονόλογος «Μιχαήλ Κόλχαας» θα ανέβει για άλλες πέντε Κυριακές στον πολυχώρο πολιτισμού «Διέλευσις». Πραγματικά, είναι κρίμα, για όσους αγαπούν το θέατρο να μην απολαύσουν αυτή την υπέροχη παράσταση, και το ρεσιτάλ ερμηνείας του Νίκου Αλεξίου.
Αξιολόγηση Θεατρικής Παράστασης
Βαθμός Παράστασης
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα