Dropeners - In The Middle

In the middle of a western dream.. There's a light that comes from the East!
Διαβάστηκε φορες
Τι θ' ακούσετε ;
alternative rock, electronica rock

Τραγούδια που πρέπει ν' ακούσετε : 
Western Dream (με μπασίστα που κεντάει!), Lead Your Light, You Don't Know, Without Colour

Βαθμολογία:
8/10

Ποιοί είναι οι Dropeners;

Vasilis Tsavdaridis: voice, guitar, synthesizer, programming
Francesco Mari: guitar, percussion, theremin, trumpet
Enrico Scavo:
 bass
Francesco Corso:
 drums, percussion

Τους γνωρίσαμε με το άλμπουμ Drops of Memories (2009) και το γνωστό 182. Dreamers on real time, μας απέδειξαν ότι  μπορούν να γράψουν μουσική έτσι απλά σ' ένα σαλόνι, μουσική που θ' αγαπηθεί. Μονάχα με τα βασικά, μια ακουστική κιθάρα (που τη λάτρεψα στο For Me), μπάσο, κρουστά, λίγη επεξεργασία. Καμιά έκπτωση σε στίχους και μελωδίες. 

Ένα χρόνο μετά επανέρχονται με το Silent Sound (2010) για να μας δηλώσουν τις προθέσεις τους με πιο εξελιγμένο ήχο, πιο επεξεργασμένο και με πιο οργανωμένο συνολικά τρόπο. Μόνο Silent δεν είναι το come back.. η μουσική τους ενισχύεται από περισσότερα φωνητικά και ηλεκτρονικές μελωδίες και της πάει. 
Music gives me some words to speak μάς τραγουδούν και φαίνεται πως όσο ψάχνουν νέα μονοπάτια η φωνή τους βγαίνει δυνατότερα. Ξεχωρίζουν τα Ignite the Sun και Beautiful Mistake (καθόλου λάθος απλά beautiful).

Στην τρίτη τους κατά σειρά δουλειά που παρουσιάζεται εδώ (κι ας μη το έχετε καταλάβει ακόμα) έχουν κάνει άλματα πλέον. Αν με το πρώτο άλμπουμ μας πήγαν εκδρομή και με το δεύτερο ταξίδι στην Ιταλία.. με το τρίτο In the Middle (2014) έχουμε ήδη φύγει για Νέα Ζηλανδία! Στα τέσσερα χρόνια που μεσολάβησαν οι Dropeners, με αλλαγμένη σύνθεση πλέον και σταθερή αξία το δικό μας Βασίλη και τον ντράμερ Francesco, όχι απλά δεν τα "παράτησαν" (never dropped out) αλλά δεν έμειναν καθόλου με σταυρωμένα τα χέρια. 

Αυτό το άλμπουμ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το "πέρασμα" από την εφηβεία στην ενηλικίωση, κρίνοντας βέβαια από την μέχρι τώρα πορεία τους. 

Ο ήχος τους πιο ώριμος από ποτέ. Εμπλουτισμένος με περισσότερα όργανα (κυρίως πνευστά, κρουστά), πιο λεπτομερή samples και  κρυστάλλινο ήχο στα "καθαρά" (που λένε κι οι κιθαρίσται). Οι συνθέσεις τους πιο τολμηρές και ιδιαίτερα προσεγμένες, με φανερή διάθεση για πειραματισμό με νέα ηλεκτρονικά στοιχεία - κερδίζουν το στοίχημα.

Το στυλ της μουσικής τους έχει επίσης αλλάξει αρκετά από την πρώτη τους δουλειά. Μπορεί να μην είναι το ίδιο έκδηλος ο συναισθηματισμός που αγαπήσαμε στο Drops of Memories αλλά δε λείπει, όχι όσο ο Βασίλης Τσαβδαρίδης γράφει τους στίχους που τραγουδάει..

Εκτός από την ευδιάκριτη ωριμότητα στον ήχο και στις συνθετικές ικανότητες των Dropeners, ξέρετε τι απολαμβάνω ιδιαίτερα στο In the Middle; 

Εδώ η μουσική τους έχει μια ιδιαίτερη εσωτερική ένταση. Τα κομμάτια κρύβουν πραγματικές μάχες μέσα τους.  Ακούστε για παράδειγμα το "You don't know" και το "Without Colour"  και παρατηρήστε.. Πίσω από τη φωνή του Βασίλη που δίνει το δικό του ρυθμό και ταχύτητα στο κομμάτι, υπάρχει ένας άλλος κόσμος, όπου, όλα αυτά τα μουσικά όργανα στήνουν το δικό τους άτακτο μα άψογα συντονισμένο χορό, κάτι σα ξέσπασμα, κάτι σαν αναμέτρηση, κάτι που δαμάζεται μόλις ακουστεί η φωνή του..

Dropeners - "In the Middle" (2014)

1. Rule Of Pressure  
2.You Don't Know  
3.Normalize  
4.Lead Your Light
5.Distance  
6.Without Colour 
7.Mr. President  
8.The Hill  
9.Ruins Behind
10.Western Dream

* Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν τα δύο πρώτα άλμπουμ τους από το bandcamp.com (link) και να αγοράσετε το In the Middle σε ελεύθερη τιμήMusic by Dropeners 
Lyrics by Vasilis Tsavdaridis except track 6 
Produced by Dropeners 
Recorded, Mixed and Mastered by Samboela 
Photo by Alfred Agostinelli (cargocollective.com/alfredagostinelli) 
Designed by Roberto Redondi 

Additional musicians: 
Sara Ardizzoni - voice on track 1 
Mattia Dalla Pozza - alto sax and tenor sax on track 6 
Letizia Mantovani - horn on track 1 
Marco Polesinanti - tenor sax on track 9 
Eugenio Tiano - bass trombone and tenor trombone on track 1 
Filippo Vignato - tenor trombone on track 6 

Supporters: Costello’s booking & management, Collettivo MI_lab 

www.dropeners.com 
facebook.com/dropenersbandf 
 
Ferrara, Italy
Αξιολόγηση δίσκων
Βαθμός δίσκου
8,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα