V.I.C. @ Fuzz, 15/11/2014

Ηπειρώτικο πανηγύρι με κλαρίνα και headbanging
Διαβάστηκε φορες
Ο ασυνήθιστα πολύς κόσμος έξω από το Fuzz, η μεγάλη ουρά που είχε σχηματιστεί και έφθανε μέχρι την οδό Πειραιώς καθώς και οι προχειροβαλμένες Α4 κόλλες SOLD-OUT που είχαν τοιχοκολληθεί έξω από τα ταμεία, σου έδιναν την ψευδαίσθηση πως ερχόσουν να παρακολουθήσεις live "φτασμενης" μπάντας.

Η ουρά αυτή ήταν και η αφορμή να χάσω -δυστυχώς- μεγάλο μέρος της εμφάνισης των Βούλγαρων Smallman που άνοιγαν την βραδιά. Τα τρία κομμάτια τους που πρόλαβα ωστόσο, μου άφησαν άριστες εντυπώσεις: Μια μπάντα σαφώς επηρεασμένη από τους Tool όσον αφορά την δόμηση των κομματιών (αλλά και τον ήχο καθεαυτό) και με ογκώδη παραμόρφωση στις κιθάρες που παρέπεμπε σε Meshuggah. Οι επιρροές αυτές ήταν όμορφα αφομοιωμένες και σε συνδυασμό με τον ήχο της γκάιντας δημιουργούσαν ένα ιδιαίτερο όσο και όμορφο ηχητικό αποτέλεσμα, δείχνοντας πώς πρόκειται για μια αρκετά δουλεμένη μπάντα.

Μάλιστα ήταν τόσο ωραία η εμφάνισή τους που τους έψαξα το ίδιο βράδυ κιόλας, ανακαλύπτοντας πως έχουν ήδη τρεις δίσκους στο ενεργητικό τους.

http://smallman.bandcamp.com

Λίγο πριν τις 11:00 και ενώ το Fuzz ήταν πλέον ασφυκτικά γεμάτο, τα μέλη των V.I.C. πήραν χαλαρά τις θέσεις τους επάνω στην σκηνή. Κάτω από ένα ιδιαίτερα λιτό σκηνικό, οι Villagers επιβεβαίωσαν τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί γύρω τους.

Ο Αλέξης Καραμέτης σε κιθάρα και φωνητικά, ο Άρης Γιαννόπουλος στα τύμπανα, ο Άκης Ζώης στο μπάσο, ο Αχιλλέας Ράδης στα πλήκτρα και ο one-man show Κωνσταντής Πιστιόλης στο κλαρίνο, ξεκινώντας με το "Kalesma"-που ανοίγει ομοίως και τον δίσκο- έδωσαν πραγματικά ενα κάλεσμα για να αρχίσει το γλέντι. Ο κόσμος ήταν εδώ και ώρα ζεστός και μπήκε κατευθείαν στο κλίμα. Ωστόσο το πραγματικό πανηγύρι -διότι σε τέτοιο εξελίχθηκε η συναυλία- ξεκίνησε με τις πρώτες νότες του κλαρίνου του Κωνστάντη Πιστιόλη καθώς έμπαινε το "Echoes". Τα τελευταία χρόνια έχω παρακολουθήσει πολλές μπάντες που περιόδευαν για τον πρώτο τους δίσκο. Λίγες ήταν αυτές που έχαιραν τέτοιου είδους αποδοχής απο τον κόσμο: 'Ένα τιγκαρισμένο Fuzz έκανε headbanging με ηπειρώτικα και κλαρίνα!



Το setlist βασίστηκε σε όλα τα κομμάτια του ντεμπούτου δίσκου τους, καθώς και στα δύο νέα που περιέχονται σε EP το οποίο και διέθεσαν προ μερικών ημερών μέσω του bandcamp τούς:

http://vicband.bandcamp.com/album/zvara-karakolia-ep

Αναμφισβήτητα highlights της βραδιάς: Από την εκτέλεση στην "Chalasia" όπου ανέβηκε στην σκηνή ο Γιάννης Μήτσης (Ξύλινα Σπαθιά) για να ερμηνεύσει όπως και στον δίσκο, την διονυσιακή κορύφωση του προσωπικού αγαπημένου "Perdikomata" έως και το πραγματικό γλέντι που στήθηκε στα "Ti kako" και "Krasi" που η μπάλα του crowdsurfing πήρε μέχρι και έναν από τους φωτογράφους της μπάντας.

Άξιοι συγχαρητηρίων για ένα από τα πιο "πανηγυρικά" live που παρακολούθησα τα τελευταία χρόνια!
Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
10,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα