Οι Lower Cut μιλάνε στο Muzitee Zone

Οι Lower Cut  είναι οι φιλοξενούμενοί μας στo Muzitee Zone και βρίσκουμε την ευκαιρία να τους γνωρίσουμε καλύτερα.
Διαβάστηκε φορες

Τα ρετρό σχέδια είναι ένας από τους λόγους για να προσθέσεις ένα t-shirt Muzitee στη συλλογή σου. Άλλοι λόγοι είναι ότι σου έρχεται σε μία συσκευασία σε σχήμα κασέτας που στη συνέχεια μπορεί να γίνει άνετα διακοσμητικό για το σπίτι σου, ενώ αποκτάς και έναν κωδικό με τον οποίο μπορείς να κατεβάζεις κάθε μήνα μουσική από καλλιτέχνες της σύγχρονης ελληνικής σκηνής. 

Οι Lower Cut ετοίμασαν αποκλειστικά για τους Muzitee owners ένα EP με επιλογές από το αξιόλογο debut album τους "Off my head" και όχι μόνο.

Συστηθείτε Lower Cut! 
Είμαστε ο Αλεξ, ο Βαγγέλης, ο Βασίλης, ο Γιάννης και η Ειρήνη, και όλοι μαζί είμαστε οι Lower Cut. 

Πείτε μας λίγα πράγματα για το συγκρότημα, από την ίδρυσή του μέχρι και το debut album σας "Off my Head" 
Υπάρχουμε σαν μπάντα από το 2009, τουλάχιστον οι 3 από εμάς ενώ το 2011 παγιώθηκε η σημερινή μας σύνθεση. Από την αρχή ασχοληθήκαμε με δικό μας υλικό, καθώς δεν μας αρέσει η ιδέα της μπάντας που απλά παίζει διασκευές και στην πορεία, είδαμε ότι μπορεί αυτό το πράγμα να μετουσιωθεί σε ένα δίσκο. Ήταν θέμα χρόνου να βρεθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι και δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για να γίνει πραγματικότητα το “Off my Head”. 

Ποια είναι η δημιουργική διαδικασία; Γράφετε όλοι μαζί τα τραγούδια; 
Συνήθως ναι. Έρχεται μια ιδέα από έναν από μας, και μετά αρχίζουμε να την δουλεύουμε στο στούντιο και βλέπουμε που θέλει να πάει. Ακολούθως κάνουμε και πολλή “προφορική” δουλειά, όπου είναι ένα είδος προ-παραγωγής και ενορχήστρωσης μαζί με κουβεντούλα. 

Το (Some Random Summer) Rain κατά την προσωπική μου γνώμη είναι έπος της κιθαριστικής ποπ! Πείτε μας λίγα λόγια για το πρωτοποριακό του βίντεο. 
Κατ αρχάς ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Το βίντεο είναι δημιουργία του εικαστικού Κωνσταντίνου Νησίδη. Με τον Κωνσταντίνο δουλεύουμε πολλά χρόνια μαζί, καθώς έχει επιμεληθεί το visual show σε αρκετές εμφανίσεις μας και λατρεύουμε τη δουλειά του. Έτσι όταν έφτασε η ώρα να κάνουμε το πρώτο βίντεο, συζητήσαμε μαζί του για την δημιουργία ενός ψηφιακού βίντεο κλιπ χρησιμοποιώντας τεχνικές που δούλευε και στα live. O ίδιος το πήγε ακόμα παραπέρα, και δημιούργησε ένα βίντεο χρησιμοποιώντας αποκλειστικά λογισμικά ανοιχτού κώδικα. Το αποτέλεσμα όπως βλέπεις είναι φανταστικό, και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ! 

Σας είδα στο live σας στο Six Dogs και αυτό που παρατήρησα είναι μία δεμένη μπάντα όχι μόνο παικτικά αλλά συναισθηματικά. Πώς είναι οι σχέσεις μεταξύ σας; Εκτός προβών είστε συνεργάτες, φίλοι, κολλητοί; 
Το release party στο Six Dogs ήταν μια φορτισμένη βραδιά από πολλές απόψεις. Να καταλάβεις ότι η απαρτία της μπάντας -λόγω εκτάκτων γεγονότων- κρίθηκε κυριολεκτικά ένα τέταρτο πριν ανεβούμε στην σκηνή. Οπότε αυτό που είδες εκείνο το βράδυ ήταν πέντε φίλοι που διαχειρίστηκαν μια κρίση, και στο τέλος της ημέρας εκτόνωσαν όλη αυτή την ένταση σαν μια παρέα. 

Πως βλέπετε τη σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή; Νιώθετε μέρος της; Τελικά... υπάρχει σκηνή ή πορεύεται ο καθένας μόνος του; 
Σκηνή υπήρχε πάντα, με την έννοια των συγκροτημάτων που δουλεύουν και δημιουργούν στον ίδιο γεωγραφικό χώρο, με διακυμάνσεις στο επίπεδο της ανταπόκρισης από το κοινό, βεβαία. Όπως και να ‘χει, δεν θα βαρεθούμε να λέμε πως ο πήχης έχει ανέβει σε όλα τα επίπεδα, με εμάς να προσπαθούμε να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων. 
Ίσως είμαστε αισιόδοξοι –ή απλά αφελείς- αλλά αισθανόμαστε ότι τελευταία έχει μειωθεί και η συμμετοχή στο εθνικό σπορ του κραξίματος!

Ποια είναι τα επόμενα βήματα των Lower Cut; 
Season finale για το 2014 με μια εμφάνιση στο Death Disco, Σάββατο στις 6/12, μικρό διάλειμμα και συνέχεια την άνοιξη για την προώθηση του δίσκου αλλά και δουλεία σε καινούριο υλικό. 

Ποιοι είναι οι στόχοι της μπάντας; Που θα θέλατε να φτάσετε μέσα στα επόμενα χρόνια; 
Ο βασικός στόχος ήταν πάντα να μας ευχαριστεί αυτό που κάνουμε, και φυσικά να έχουμε την δυνατότητα να το κάνουμε. Από κει και περά, αν το κάνουμε με ένα τζετ να μας πηγαινοφέρνει κιόλας δεν θα ‘ταν άσχημα. 

Τι ακούμε στο EP που επιμεληθήκατε για το Muzitee; 
Επιλέξαμε 3 τραγούδια από το "Off my head", το "ραδιοφωνικο" (Some random summer) Rain, το πολυδιάστατο Silent Film και το ονειρικό Colour Cube, τρεις ετερόκλητες μεταξύ τους συνθέσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα του ήχου των Lower Cut. Σε αυτές συμπεριλάβαμε και το Trickery Reprise, που είναι μια άλλη οπτική από τον παραγωγό μας Αλέξη Μπόλπαση στο Trickery που βρίσκουμε στον δίσκο. 

Τελευταία κλασσική ερώτηση: Ποια είναι τα αγαπημένα σας Muzitee; 
Καταρχάς εδω να σε ευχαριστήσουμε για την πρόσκληση, τοσο για την συνέντευξη όσο και σαν featured artists. Να δώσουμε συγχαρητήρια για την δουλειά που κάνεις, ξεκινώντας από το πακετάρισμα (genius!) και καταλήγοντας στο περιεχόμενο. Μετά τα καθιερωμένα συχαρίκια λοιπόν, να πούμε πως τα μπλουζάκια που φοράμε στις φωτογραφίες είναι οι προσωπικές επιλογές του κάθε μέλους, αλλά το αγαπημένο μας μπλουζάκι θα ήταν το Tape me σε μαύρο ή γκρι! Do you take requests? 

Και βέβαια we take requests! Ευχαριστούμε παιδιά!

Ακούστε το debut album των Lower Cut εδώ:

Διαβάστε ακόμα

Lower Cut - Ocean

Δημήτρης Κορομηλάς
11/01/18 16:00