Crippled Black Phoenix @ Gagarin

Κρίμα που έχει φτάσει μέσα Δεκέμβρη και οι λίστες για τις καλύτερες συναυλίες της χρονιάς έχουν κλείσει γιατί σίγουρα το συγκεκριμένο live θα διεκδικούσε μια από τις πρώτες θέσεις για το 2014.
Διαβάστηκε φορες
Κρίμα που έχει φτάσει μέσα Δεκέμβρη και οι λίστες για τις καλύτερες συναυλίες της χρονιάς έχουν κλείσει γιατί σίγουρα το συγκεκριμένο live θα διεκδικούσε μια από τις πρώτες θέσεις για το 2014. To Gagarin τη νύχτα της Παρασκευής γέμισε και καθένας που βρέθηκε εκεί, δεν βρέθηκε καθόλου τυχαία καθώς οι Crippled Black Phoenix φαίνεται να έχουν ισχυρότατο fan base στην Ελλάδα.

Στις 21:30, όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί, ανέβηκαν στη σκηνή οι πολύ καλοί Afformance, με σκοπό να μας ζεστάνουν για το κυρίως πιάτο της βραδιάς κάτι που κατάφεραν με άνεση. Τα post rock μονοπάτια στα οποία κινείται ο ήχος τους, αποδείχθηκαν μια πολύ ευχάριστη περιπέτεια για 40 περίπου λεπτά, όσο κράτησε δηλαδή το set τους. Έπαιξαν τέσσερα κομμάτια τα οποία στο σύνολό τους βασίζονταν στις εναλλαγές μεταξύ ατμοσφαιρικών και σκληρών ήχων με ενδιαφέρουσες ενορχηστρώσεις και πολύ καλή σκηνική παρουσία.

Περίπου στις 22:30 ανέβηκαν στη σκηνή οι CBP με μόνη τους αποστολή να μας πάρουν τα μυαλά! Ήταν η τελευταία συναυλία της περιοδείας τους και αντίθετα με αυτό που θα περίμενε κάποιος, το σετ στηρίχτηκε σε όλη τους τη δισκογραφία (κάτι σαν best of) αντί να δοθεί έμφαση στην τελευταία τους κυκλοφορία "White Light Generator", κάτι που προφανώς δεν δυσαρέστησε κανέναν.

Ξεκίνησαν με το Rise Up and Fight που μαζί με το Of A Lifetime των Journey, το 444 και το Burnt Reynolds ήταν τα highlights της βραδιάς. Ο Daniel Anghede δεν έχανε ευκαιρία να επικοινωνήσει με το κοινό, όχι ότι ο Justin Greaves πήγε πίσω, με πιο αξιοσημείωτες τις στιγμές που χάρισε απλόχερα "10 points to the guy with the Corrosion of Conformity t-shirt", όταν με το κινητό του μας έβγαλε φωτογραφία από τη σκηνή για να την δείξει στη μαμά του όπως είπε αλλά και όταν υποσχέθηκε να επιστρέψουν στην Αθήνα για ένα τρίωρο σετ στο μέλλον!Μουσικά ήταν ότι περίμενε κανείς από αυτούς. Άρτιοι, με ενορχηστρώσεις που ταίριαζαν σε live ατμόσφαιρα (λίγο περισσότερα γκάζια σε σχέση με τα album τους), πολλά δεύτερα φωνητικά, γεμάτες κιθάρες και γενικά αψεγάδιαστος ήχος! Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι πριν από μερικές μέρες αποχώρησαν από το group δυο μέλη με αποτέλεσμα να επιστρατευτούν δύο φίλοι τους, ο Horhe στην κιθάρα και ο Artur στο μπάσο για τις συναυλίες της Σόφιας, της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

Κορυφαία στιγμή του live ήταν το επικό Burnt Reynolds με το δεκαπεντάλεπτο σχεδόν sing along του κοινού! Ολόκληρο το Gagarin τραγουδούσε το χαρακτηριστικό riff του κομματιού από την αρχή του, κατά τη διάρκειά του και κατά τη διάρκεια του διαλείμματος πριν το encore, αναγκάζοντας το group να ξαναβγεί και να ξαναπαίξει το μισό κομμάτι, χωρίς φυσικά κανείς από κάτω να σταματήσει να τραγουδά όλη αυτή την ώρα!  Όποιος δεν το έζησε δεν μπορεί να καταλάβει τι έγινε σε αυτό το κομμάτι, ενώ μετά το τέλος του, ο Daniel Anghede δήλωσε πως δεν περίμενε ότι κάποιος θα ξεπερνούσε το κοινό της Σόφιας σε sing along, αλλά το έκανε η Αθήνα. Και κάπου εκεί, λίγο πριν τις 00:30 μας αποχαιρέτισαν με το Let the Day Begin (διασκευή από Samhain) αφήνοντάς μας με την προσμονή να τους ξαναδούμε στα μέρη μας!

ΥΓ: Χαρακτηριστικό το κατά πόσο σέβονται το κοινό τους ήταν το γεγονός ότι δήλωσαν πως δεν πωλείται merchandise στο venue λόγω του ποσοστού-"καπέλο" που έπρεπε να αποδοθεί σε αυτό, αλλά μετά το τέλος της συναυλίας θα είχαν το merchandise για όποιον ήθελε κάτι έξω στο δρόμο κι έτσι βγαίνοντας, αντικρίσαμε τον Justin Greaves να πουλά t-shirt στη Λιοσίων!

Δείτε όλες τις φωτογραφίες από αυτή τη συναυλία εδώ.

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα