Τα Προσεχώς: American Sniper

Η τρίτη συνεχόμενη υποψηφιότητα του Bradley Cooper για Όσκαρ θα είναι και η φαρμακερή;
Διαβάστηκε φορες
Σίγουρα το "American Sniper" αποτελεί μια από τις εκπλήξεις της φετινής χρονιάς στο χώρο του κινηματογράφου. Δημιουργός του ο πολλάκις βραβευμένος και δημιουργικά αγέραστος Clint Eastwood. Το σενάριο φέρει την υπογραφή του Jason Hall, αν και η ιστορία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο των Scott McEwen, James Defelice και Chris Kyle που αποτελεί την αυτοβιογραφία του τελευταίου. Μάλιστα ο Kyle βρήκε τραγικό θάνατο πριν από δύο χρόνια μαζί με ένα φίλο του, σε ένα σκοπευτήριο κοντά στο Chalk Mountain του Texas. Στο ρόλο του θα δούμε τον Bradley Cooper, ο οποίος χάρη σε αυτή του την ερμηνεία κέρδισε την τρίτη συνεχόμενη υποψηφιότητα για Όσκαρ. Οι υποψηφιότητες όμως της ταινίας δε σταματούν εκεί καθώς συγκέντρωσε ακόμα πέντε: "Καλύτερης Ταινίας", "Διασκευασμένου Σεναρίου", "Μοντάζ", "Ηχητικού Μοντάζ" και "Ηχητικού Μιξάζ". Η πρεμιέρα της στη χώρα μας αναμένεται στις 19 Φεβρουαρίου με τίτλο "Ελεύθερος Σκοπευτής".Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Ο Chris Kyle είναι ένας Τεξανός που ονειρευόταν να γίνει καουμπόι. Στα τριάντα του χρόνια όμως ανακάλυψε ότι ίσως η ζωή του χρειάζεται κάτι διαφορετικό, κάτι με το οποίο θα μπορούσε να εκφράσει το πραγματικό του ταλέντο και ταυτόχρονα να βοηθήσει την Αμερική στον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας. Έτσι μπήκε στην ομάδα των βατραχανθρώπων (SEAL) και έγινε ελεύθερος σκοπευτής. Μετά τον γάμο του, ο ίδιος καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας κλήθηκαν για την πρώτη τους αποστολή στο Ιράκ. Ο κύριος αγώνας που είχε να δώσει όμως ο Kyle δεν ήταν οι ίδιες οι αποστολές του, αλλά η σχέση του με την πραγματικότητα του πολέμου καθώς και ο τρόπος με τον οποίο θα κατάφερνε να χειριστεί την ζωή του ως απλός πολίτης με την οικογένειά του.Trivia

-    Με σκοπό να βάλει 40 κιλά σε μύες, ο Bradley Cooper λάμβανε 8.000 θερμίδες την ημέρα. Είχε προσωπικό προπονητή που τον προπονούσε 4 ώρες καθημερινά για αρκετούς μήνες. Επιπλέον η προετοιμασία του περιελάμβανε διπλά καθημερινά μαθήματα με έναν εκπαιδευτή φωνής, ενώ έβλεπε για πολλές ώρες βίντεο με τον ίδιο τον Chris Kyle. Τέλος, εκπαιδεύτηκε από τον ελεύθερο σκοπευτή Kevin Lacz, ο οποίος είχε υπηρετήσει μαζί με τον Chris Kyle και ήταν σύμβουλος κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

-    Κατά τη διάρκεια της γυμναστικής του ο Bradley Cooper άκουγε την playlist του Chris Kyle και είχε καρφιτσωμένη μια φωτογραφία του στον τοίχο ώστε να υπάρχει πάντα ο "στόχος" του μπροστά του.

-    O Bradley Cooper αισθάνθηκε ότι μπορούσε να γίνει ο Chris Kyle γιατί είχαν σχεδόν ίδιο ύψος και ηλικία, το ίδιο μέγεθος παπουτσιού καθώς και τον ίδιο σωματότυπο. Μόλις ο Cooper τελειοποίησε τη "μεταμόρφωσή" του, οι φίλοι και η οικογένεια του Kyle συνομολόγησαν ότι κατάφερε να του μοιάζει πάρα πολύ.

-    Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ο Bradley Cooper φορούσε τα παπούτσια του Chris Kyle και τα έδωσε για συντήρηση μόλις τελείωσε η παραγωγή. Επίσης σε πρόσφατες συνεντεύξεις δήλωσε πως πλέον φοράει τα παπούτσια για προσωπική του χρήση.

-    Ο Chris Kyle είχε δηλώσει κάποτε ότι αν υπάρχει ένας σκηνοθέτης που θα κάνει ταινία για αυτόν θα ήταν μονάχα ο Clint Eastwood και κανείς άλλος.
Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα