Περσινή αρραβωνιαστικιά στο θέατρο του Νέου Κόσμου

Η Περσινή Αρραβωνιαστικιά είναι το πρώτο διήγημα της ομώνυμης συλλογής της Ζυράννα Ζατέλη μέσα από το οποίο συστήθηκε στο αναγνωστικό κοινό.
Διαβάστηκε φορες
Η Περσινή Αρραβωνιαστικιά είναι το πρώτο διήγημα της ομώνυμης συλλογής της Ζυράννα Ζατέλη μέσα από το οποίο συστήθηκε στο αναγνωστικό κοινό. Η Περσινή Αρραβωνιαστικιά ανεβαίνει για πρώτη φόρα στο θέατρο από την ομάδα Elephas tiliensis στο θέατρο του Νέου Κόσμου.

Η Ζυράννα Ζατέλη αφηγείται, άλλοτε ως μικρό κορίτσι και άλλοτε ως ώριμη ενήλικας, τον έρωτα της για το Μάρκο. Ο Μάρκος την έχει εντυπωσιάσει όσο κανένας άλλος, γι' αυτό περνάει όλη τη μέρα της μαζί του και τον συγχωρεί που πηγαίνει και με άλλες. Έτσι, αποφασίζει να τον αρραβωνιαστεί κρυφά από τους άλλους. Πόσο μπορεί να αντέξει όμως ένας τόσο ανιδιοτελής έρωτας;

Η Ζυράννα Ζατέλη με εκπληκτικό τρόπο αφηγείται μια ιστορία αγάπης που δε μοιάζει με τις άλλες, ανακαλώντας τις παιδικές της μνήμες, τα αγνά συναισθήματα και την καθαρότητα του παιδικού μυαλού, αλλά ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας την οξύτητα του μυαλού μιας έξυπνης και ώριμης γυναίκας. Η ίδια κινείται στο μαγικό ρεαλισμό αναμειγνύοντας με μοναδικό τρόπο την καθημερινότητα με έναν κόσμο με χαρακτήρες με αλλόκοτες συμπεριφορές και κρυμμένα μυστικά, που αποκαλύπτονται στο τέλος.

Η παράσταση καταφέρνει με λιτό τρόπο να αποτυπώσει το μαγικό ρεαλισμό της Ζ. Ζατέλη. Οι τρεις πρωταγωνίστριες (Ανθή Ευστρατιάδου, Σύρμω Κεκέ, Τατιάνα-Άννα Πίττα) αφηγούνται την ιστορία της Περσινής Αρραβωνιαστικιάς εναλλάσσοντας διαρκώς το ρόλο του αφηγητή. Η μία αφηγείται ως μικρό κορίτσι την ιστορία, η άλλη ως ώριμη γυναίκα και η τρίτη τη δραματοποιεί , χωρίς να κρατάει καμία ένα σταθερό ρόλο. Χωρίς υποκριτικές εξάρσεις, οι τρεις πρωταγωνίστριες, ερμηνεύοντας, μοναδικά και ισότιμα, το ρόλο της αφηγήτριας, καταφέρνουν να σε καθηλώσουν. Να θέλεις να δεις την ιστορία όλη να εξελίσσεται μπροστά σου. Η μουσική του Costinho συνοδεύει το αφηγηματικό μπέρδεμα ενισχύοντας την υποβόσκουσα συναισθηματική έξαρση.

Η σκηνοθετική ματιά του Δημήτρη Αγαρτζίδη και της Δέσποινας Αναστάσογλου αναδεικνύουν την αφήγηση της Ζυράννας Ζατέλη χωρίς να αλλοιώνει το δυνατό λόγο της και καταφέρνοντας να μας δώσουν το μυστικισμό, το ρεαλισμό και την παιδικότητα του κειμένου. Η διάρκεια μετρημένη, χωρίς να ξεπερνάει το όριο της μίας ώρας. Τα σκηνικά και τα κουστούμια κινούνται στο ίδιο λιτό ύφος.

Η Ζυράννα Ζατέλη ζωντανεύει στη σκηνή του Νέου Κόσμου μέσα από την Περσινή Αρραβωνιατικιά. Τη νιώθεις να κάθεται δίπλα σου και να σου αφηγείται την ιστορία της. Πώς έζησε σαν κορίτσι τον έρωτα της με το Μάρκο. Με αυτό το άπιστο αρσενικό. Πώς έζησε την αγάπη και το χαμό. Πώς έζησε το θάνατο μιας αγάπης. Χωρίς κανείς να ξέρει πως πραγματικά είναι η Ζυράννα Ζατέλη , η παράσταση σου τη συστήνει. Σε βάζει να καθίσεις δίπλα της και να την φανταστείς να σου ψιθυρίζει στο αυτί όλη την ιστορία της. Τότε, που αρραβωνιάστηκε κρυφά το Μάρκο. Τότε, που ήταν η Περσινή Αρραβωνιαστικιά.

Πληροφορίες:

Θέατρο Του Νέου Κόσμου -ΔΩΜΑ
Αντισθένους 7 και Θαρύπου
Στάση Μετρό-Τραμ Συγγρού-ΦΙΞ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΑΜΕΙΟΥ
210 9212900

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΑΜΕΙΟΥ
17:00-22:00 μ.μ. όλες τις ημέρες της εβδομάδας

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Από 9 Μαρτίου έως 7 Απριλίου 2015

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Δευτέρα & Τρίτη 21:15

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική είσοδος 12 Ευρώ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
60 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
www.viva.gr, τηλ. 11876, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός

Link : http://nkt.gr/play/11/persinh-arrabwniastikia/
 
Αξιολόγηση Θεατρικής Παράστασης
Βαθμός Παράστασης
8,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα