Γνωριμία με το Way Back When Festival 2015

Το μουσικό φεστιβάλ του Ντόρτμουντ διοργανώνεται το τριήμερο 22-24 Μαΐου και φιλοξενεί γνωστούς καλλιτέχνες, όπως οι Allah-Las, Foxygen, Fink και Wild Beasts.
Διαβάστηκε φορες
Πέρυσι γνωρίσαμε από κοντά ένα από τα πολλά μικρά γερμανικά φεστιβάλ, το Maifeld Derby. Μάλιστα, μείναμε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι από τις μουσικές που ανακαλύψαμε, το επίπεδο οργάνωσης (στοιχειώδες, Γουάτσον!) και κυρίως από την παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Ποιος είναι ο στόχος εφέτος;

Η απάντηση βρίσκεται στο Ντόρτμουντ και ονομάζεται Way Back When Festival. Διεξάγεται επίσης το Μάιο και κατά σύμπτωση στις ίδιες ακριβώς ημερομηνίες με το Maifeld Derby, το τριήμερο 22-24 Μαΐου.

Το Way Back When Festival ξεκίνησε μόλις το 2014, με μια διοργάνωση που παρότι δεν είχε ονόματα πρώτης γραμμής, χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη. Με 40 περισσότερο ή λιγότερο άγνωστους καλλιτέχνες κατάφερε να μαζέψει σχεδόν 4.000 επισκέπτες σε τέσσερα κλαμπ του Ντόρτμουντ.

Το 2015 το Way Back When Festival κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός, χωρίς να χάνει τον πυρήνα του χαρακτήρα του, που είναι να μετατρέπει τον επισκέπτη σε μουσικό εξερευνητή. Μαζί με νέους καλλιτέχνες τόσο από τη Γερμανία όσο και από την υπόλοιπη Ευρώπη, θα συναντήσουμε στο Ντόρτμουντ γνωστούς καλλιτέχνες, όπως οι Allah-Las, Foxygen, Fink και Wild Beasts.

Το lineup έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και έχει ως εξής:



Παρασκευή 22 Μαΐου
ARKELLS
AURORA
BILDERBUCH
CHARLIE CUNNINGHAM
CITIZENS!
DRENS
ENNO BUNGER
HUNDREDS
JOCO
L´AUPAIRE
SEA WOLF
SHE KEEPS BEES
SIZARR
THE LAKE POETS
THE RURAL ALBERTA ADVANTAGE
WILD BEASTS

Σάββατο 23 Μαΐου
ADNA
ANNENMAYKANTEREIT
ASTAIRRE
BRNS
CHARLIE BARNES
CHILDREN
DOTAN
FINK
INNER TONGUE
LÙISA
SOAK
THE SLOW SHOW
WANDA
ΩRACLES


Κυριακή 24 Μαΐου
ALLAH-LAS
FOXYGEN
GHOSTPOET
ICEAGE
KLAUS JOHANN GROBE
MURDER BY DEATH
NESSI
ONLY REAL
THE RIVAL BID
THE SOFT MOON
TOPS
TRÜMMER


Η έδρα του φεστιβάλ θα βρίσκεται όπως πέρυσι στο Freizeitzentrum West (FZW), ενώ συναυλίες θα πραγματοποιηθούν επίσης στο Domicil και την Pauluskirche.

Το ακριβές πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Το εισιτήριο του τριημέρου κοστίζει 65 €, ενώ τα μεμονωμένα ημερήσια κοστολογούνται στα 31 € για Παρασκευή και Σάββατο και στα 29 € για την Κυριακή. Αγορές μέσω της επίσημης σελίδας.

Way Back When Festival
facebook
twitter
instagram

Σχετικό θέμα
Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα