Απόψε η συναυλία για την Κιβωτό του Κόσμου

Αγαπημένοι τραγουδοποιοί και ερμηνευτές όπως οι Αλκίνοος Ιωαννίδης, Χρήστος Θηβαίος, Φοίβος Δεληβοριάς κ.ά., θα ενώσουν τις φωνές και τις μελωδίες τους σε μια συναυλία που θα...

Διαβάστηκε φορες
Δελτίο Τύπου

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» ΣΤΗΝ «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΤΡΙΤΗ 18 ΜΑΙΟΥ
 
Αγαπημένοι τραγουδοποιοί και ερμηνευτές όπως οι Αλκίνοος Ιωαννίδης, Χρήστος Θηβαίος, Φοίβος Δεληβοριάς, Λιζέτα Καλημέρη, Ορέστης Ντάντος, Μαρίζα Ρίζου, Ρένα Μόρφη και τα συγκροτήματα Πρώτο Ταξίδι και YIANNEIS, θα ενώσουν τις φωνές και τις μελωδίες τους σε μια συναυλία που θα πραγματοποιήσει η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων την Τρίτη 18 Μαΐου 2010 (Κεντρική Αυλή, Πειραιώς 100, Γκάζι) με σκοπό να ενισχυθεί ηθικά, αλλά κυρίως οικονομικά το σωματείο «Κιβωτός του Κόσμου».

«Με κυρίαρχο στόχο μας τη μέριμνα των παιδιών που έχουν ζήσει έντονα την κοινωνική ανισότητα, όλοι εμείς στην «Τεχνόπολις», με την ουσιαστική βοήθεια και αρωγή των αγαπημένων τραγουδοποιών και ερμηνευτών, δεν στεκόμαστε απλά ευαισθητοποιημένοι απέναντι στο πρόβλημα, αντίθετα προσπαθούμε με την κίνηση αυτή να συνεισφέρουμε στην πετυχημένη δράση που ακολουθεί η «Κιβωτός του Κόσμου» τα τελευταία χρόνια», τονίζει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΔΣ της «Τεχνόπολις» κ. Φώτης Ιγνατίου.

Η  «Κιβωτός του Κόσμου» μεριμνά από το 1998 για τα παιδιά που βιώνουν καθημερινά την εγκατάλειψη, το ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό έχοντας ως «καπετάνιο» τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου. Αποτελεί μια εστία φροντίδας, συμπαράστασης και ελπίδας για περισσότερα από 400 παιδιά και εφήβους (έως 18 ετών) από χώρες όπως: Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία, Ουκρανία, Ρωσία, Καζακστάν, Γκάνα, Αφγανιστάν, Ιράκ, αλλά και από την Ελλάδα. Εθελοντές φροντίζουν ανιδιοτελώς τις βασικές ανάγκες των παιδιών, δηλαδή την σίτιση, την περίθαλψη, την ένδυση, την σχολική ένταξη και την ψυχαγωγία τους. Μεταξύ άλλων τα διδάσκουν φροντιστηριακά μαθήματα, τους παρέχουν επαγγελματική κατάρτιση και μαζί με την βοήθεια χορηγών συμβάλλουν στην κοινωνική τους ένταξη και εξέλιξη.

Στόχος της «Κιβωτού» δεν είναι η ιδρυματοποίηση των παιδιών, αλλά η φροντίδα τους, καθώς παραμένουν με τις οικογένειές τους. Για την επίτευξη του, ενισχύονται μηνιαίως με οικονομικά βοηθήματα οι άστεγες,+ αλλά και οι άπορες μητέρες, προκειμένου να πληρώνουν μισθώματα μικρών κατοικιών, λογαριασμούς νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ ταυτόχρονα γίνονται προσπάθειες ανεύρεσης εργασίας για τις άνεργες μητέρες, ώστε να πάρουν τη ζωή τους, αλλά και την ευθύνη των παιδιών τους στα χέρια τους.

info

Συναυλία για την "Κιβωτό του Κόσμου"
Συμμετέχουν: Αλ. Ιωαννίδης, Χ. Θηβαίος, Φ. Δεληβοριάς, Λ. Καλημέρη κ.ά.
Τρίτη 18 Μαϊου 2010
Τιμή εισιτηρίου: Προπώληση 10€ (ticketone,public,fnac,metropolis), Ταμείο 15€
Ώρα έναρξης: 20.30
Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων:
Πειραιώς 100 - Γκάζι (Κεντρική Αυλή)
Διαβάστε ακόμα