Το Mix Grill στο Way Back When Festival

Το τριήμερο 22-24 Μαΐου μεταδίδουμε από το μουσικό φεστιβάλ του Ντόρτμουντ
Διαβάστηκε φορες
* Οι εντυπώσεις μας από την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ με Wild Beasts, Sizarr, Hundreds, Citizens! και East India Youth + φωτογραφικό άλμπουμ

* Οι εντυπώσεις μας από τη δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ με συγκροτήματα από τη νέα γερμανική και γερμανόφωνη μουσική σκηνήφωτογραφικό άλμπουμ.

* Οι εντυπώσεις μας από το κλείσιμο του φεστιβάλ με την αμερικάνικη επιδρομή των Foxygen, Allah-Las, The Soft Moon, Murder By Death και τη γερμανική νότα των Trümmerφωτογραφικό άλμπουμ.

Από τη στιγμή που μπαίνει ο Μάιος ξεκινούν δειλά τα πρώτα φεστιβάλ, εγκαινιάζοντας την επικείμενη καλοκαιρινή συναυλιακή περίοδο που είναι, όπως κάθε χρονιά, πλούσια σε δρώμενα. Το Mix Grill ανήκει σταθερά σε εκείνα τα μουσικά site που τους αρέσει να ανακαλύπτουν καινούριες διοργανώσεις, να τις επισκέπτονται και να τις γνωστοποιούν στο κοινό που ενδιαφέρεται.
Η φετινή χρονιά δε αποτελεί εξαίρεση. Το Way Back When Festival, που λαμβάνει χώρα στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας από σήμερα και μέχρι την Κυριακή, θα εγκαινιάσει την έναρξη των φεστιβαλικών ανταποκρίσεων του Mix Grill. Μια πρώτη παρουσίαση του τριημέρου είχε πραγματοποιηθεί πριν από περίπου ενάμιση μήνα εδώ.

Το πρόγραμμα είναι πλέον σταθερό, ολοκληρωμένο και ήδη έχουμε σχεδιάσει ποιες σκηνές θέλουμε να επισκεφτούμε. Ας ελπίσουμε μόνο πως η απεργία στις γερμανικές σιδηρογραμμές δε θα σταθεί εμπόδιο στην παρουσία μας εκεί.
Η Παρασκευή ξεκινά για μας στη FZW Halle και τους Sizarr στις 19:30, οι οποίοι έχουν αναλάβει να ετοιμάσουν το κοινό για να υποδεχθεί στις 21:15 τους Wild Beasts. Στο κενό που μεσολαβεί θα βάλουμε τα αθλητικά μας και θα τρέξουμε στο FZW Club για να πάρουμε λίγο μυρωδιά από Citizens!. Το ότι τελειώνουν στις 21:30 δε στάθηκε ανασταλτικός παράγοντας στην απόφασή μας να τους δούμε έστω και για λίγο. Τι κι αν το must see της βραδιάς είναι οι Wild Beasts; Μια άποψη πρέπει να την έχουμε. Στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε την ημέρα στην εκκλησία του Αποστόλου Παύλου (Pauluskirche) με τους Hundreds. Αν μη τι άλλο είναι πρόκληση τέτοια εμπειρία: μεστή ανοιξιάτικη νύχτα με εκκλησιαστική ηχητική σε ηλεκτρονικούς ήχους.Το Σάββατο ακόμα μπορούμε να πούμε ότι είναι ανοιχτό όσον αφορά το πλάνο. Οι μουσικοί αποτελούν φρέσκες προτάσεις και θα αποφασίσουμε κυρίως με το ένστικτο. Στα προσωρινά σχέδιά μας βρίσκονται οι Oracles, Slow Show και Special Guest δίνοντάς μας περισσότερες από μία χωροταξικές επιλογές. Ο FINK αποτελεί μία από τις προκλήσεις τις βραδιάς. Αναλαμβάνει να κλείσει το πρόγραμμα στην FZW Halle σε ρυθμούς electro dub και να μας ευχηθεί καλό κατευόδιο.

Η τελευταία μέρα των φεστιβάλ είναι καθιερωμένα η Κυριακή και πάντα με ένα βαρύ πυροβολικό συνήθως κρατημένο για άσσο, εν προκειμένω τους Foxygen και τους Allah-las, που εμφανίζονται 21:15 και 23:15 αντίστοιχα στην FZW Halle. Με τις υπόλοιπες εμφανίσεις θα υπάρξει κι εκεί αυτοσχεδιασμός, αλλά σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι Trümmer, The Soft Moon, Nessi και Glass Promises.Περισσότερες πληροφορίες για το συνολικό πρόγραμμα του φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του.

Το Mix Grill είναι έτοιμο να αγκαλιάσει το Way Back When Festival και προετοιμάζεται με τις καλύτερες προθέσεις για την καινούρια αυτή εμπειρία.

... and let the music begin!


Διαβάστε ακόμα