MixgrillChallenge #15

Αυτή τη φορά ψάχνουμε το απόλυτο συναυλιακό κομμάτι!
Διαβάστηκε φορες
Η μεγάλη πρόκληση του Mixgrill, η στήλη Mixgrill Challenge ξεκίνησε για αυτό ακριβώς το λόγο: να προκαλέσει. Να προκαλέσει διαλόγους, απόψεις, συναισθήματα και σκέψεις, τόσο δικές μας όσο και δικές σας, γύρω από την κοινή μας αγάπη τη μουσική.

Αυτή τη φορά το 'The Ring e-mail', όπως ονομάζεται πλέον το e-mail της πρόκλησης μετά το Challenge του Ραφαήλ Αντωνιάδη - διαβάστε εδώ και θα καταλάβετε - ήρθε σε εμένα. Με αφορμή την πανηγυρική (!) έναρξη του φεστιβαλικού καλοκαιριού το μυαλό μου πήγε στις στιγμές που πραγματικά απολαμβάνεις μια συναυλία, είσαι με τα χέρια ψηλά, τραγουδάς δυνατά ή στέκεσαι εκεί ακίνητος με κλειστά τα μάτια...

Με αυτές τις σκέψεις στο μυαλό ρώτησα τους συν-mixgrill-άδες ποιο είναι το απόλυτο συναυλιακό κομμάτι για εκείνους. Μπορεί να είναι μια μπαλάντα που ανατρίχιασες όταν την άκουσες live ενώ από τις ηχογραφήσεις σου φαίνεται απλά ένα καλό κομμάτι (προσωπικό παράδειγμα: "U2 - With or without you"), μπορεί να είναι ένα τραγούδι που δεν σταματάς να χοροπηδάς...Δεν ξέρω αν το παρακάτω τραγούδι το άκουγα ζωντανά (προσωπικό συναυλιακό απωθημένο: David Bowie), θα συνέχιζε να είναι το δικό μου απόλυτο συναυλιακό κομμάτι αλλά μέχρι στιγμής έχει την πρωτοκαθεδρία, μόνο και μόνο για το πάθος της φωνής του Bowie στον κάθε έναν στίχο ξεχωριστά.Στη δεύτερη θέση οι αξεπέραστοι με όλα τους τα τραγούδια:Ας δούμε, όμως, τι είπαν όσοι αποδέχτηκαν την πρόκληση:

O Δημήτρης Καμπούρης ανέφερε μόνο το στίχο 'Reach out and touch faith' και κατευθείαν είχαμε την εικόνα του να χοροπηδάει μπροστά στη σκηνή των Depeche Mode:Ενώ ο Λουκάς Κάκος αναρωτήθηκε πως γίνεται να επιλέξεις μόνο ένα... Έτσι απογαλακτίστηκε από τους Maiden για "ένα κομμάτι που τα ξεπερνάει όλα live".

Εδώ στην καλύτερη live εκτέλεσή του, σύμφωνα με τον ίδιο, το 1989, με εισαγωγή μέρος από το 'To Live Is To Die'.Η Ελένη Ζαρκάδα νιώθει τυχερή που άκουσε αυτό το κομμάτι ζωντανά:Ο Ορέστης Καζασίδης ενώ θεωρεί ότι είναι ωραίο να φανταζόμαστε πώς θα ακούγεται ένα κομμάτι σε συναυλία, πιστεύει ότι τις περισσότερες φορές η φαντασία υπολείπεται κατά πολύ της πραγματικότητας. "Το "Mala Vida" είναι ένα πολύ αγαπημένο μου κομμάτι που άκουσα ζωντανά και το αγάπησα ακόμα περισσότερο. Και μάλλον είναι από αυτά που χαρακτηρίζονται ως καθαρά συναυλιακά. Το είχα ως πρώτη επιλογή, αλλά ήθελα να το σκεφτώ λίγο παραπάνω. Όμως διάβασα τόσα σχόλια (ως επί τω πλείστω αρνητικά) επειδή ακούστηκε από τα ηχεία αφού ολοκλήρωσαν οι The Black Keys την εμφάνισή τους στη Μαλακάσα που είναι πλέον μονόδρομος."

"...Pronto me voy a escapar..."H Άννα Παπαδάκη, πρότεινε το 'Lose Control' από James, ένα ατμοσφαιρικό κομμάτι που όπως αναφέρει η ίδια τη μεταφέρει κατευθείαν σε μια συναυλία: 'Κάθε φορά που το ακούω, φαντάζομαι μπροστά στη σκηνή πολύ κόσμο, να κουνάνε τα χέρια τους και το κεφάλι τους παρασυρμένοι από τη φωνή του τραγουδιστή.'Η Ελένη Σουλιώτη μας μετέφερε κατευθείαν σε αρένες με τους προφέσορες στις live εμφανίσεις Muse.
"Γιατί είναι κομματάρα... Γιατί love is our resistance και γιατί κάτι παθαίνω με Muse" - απλά και κατανοητά!"Rockwave 1998 στη Φρεαττύδα και οι Pulp κλείνουν την συναυλιακή ημέρα με το 'Common People'. Χιλιάδες κόσμος να χοροπηδάει σηκώνοντας κόκκους άμμου στον αέρα και να τραγουδάει τους στίχους με τον Jarvis!" - Λεωνίδας ΚαλμούκοςH Ηρώ Μαούνη από την πλευρά της θα ήθελε πολύ να ακούσει το 'Dream on' "με τον Tyler να τα δίνει όλα πάνω στη σκηνή".Τέλος, η Παναγιώτα Κλεάνθους μας πάει κάποια χρόνια πίσω με θρυλικά ονόματα στη σκηνή:Ακούστε τα κομμάτια που διαλέξαμε και στο κανάλι του mixgrill.gr στο Spotify, και πείτε μας ποιο είναι για εσάς το απόλυτο συναυλιακό κομμάτι στα σχόλια παρακάτω.Διαβάστε ακόμα