MixGril Challenge #17

Εσύ σε ποιο βίντεο κλιπ θα ήθελες να πρωταγωνιστείς; Ποιο κομμάτι θα ήθελες να είναι δική σου δημιουργία;
Διαβάστηκε φορες
Μου έγινε η πρόσκληση να αναλάβω το επόμενο MixgrillChallenge και η αλήθεια είναι πως δέχτηκα μετά χαράς, αλλά δεν είχα κάποιο
θέμα στο νου μου. Σκέφτηκα, λοιπόν, στην πορεία να  ρωτήσω τους συντάκτες, καθώς με τον έναν ή τον άλλον τρόπο  όλοι ασχολούνται με τη μουσική,  ποιο είναι εκείνο το κομμάτι που θα ήθελαν να είναι δικό τους δημιούργημα. Εναλλακτικά ποιο είναι εκείνο το βίντεο κλιπ που θα ήθελαν πολύ να συμμετέχουν.

Σας παραθέτω τη δική μου επιλογή, φρέσκο κομμάτι, που το άκουσα και ζωντανά και ενθουσιάστηκα. Θα ήθελα πολύ να το είχα πει εγώ!

Προφανώς οι επιλογές είναι περισσότερες από μία, αλλά ας δώσουμε τη σκυτάλη στους συντάκτες.

Εσείς αλήθεια σε ποιο βίντεο κλιπ θα θέλατε να πρωταγωνιστείτε ή ποιο κομμάτι θα θέλατε να είναι δικό σας;

Kovacs- Diggin
Ήχος βιολιού που φέρνει ένα βήμα πιο κοντά την Ανατολή. Beat που σου μένει και φωνή με χαρακτηριστικό γρέζι. Μπαίνω συχνά στη διαδικασία να ακολουθώ και να μιμούμαι τα ιδιαίτερα γυρίσματά της.
Ο Λουκάς ενθουσιάστηκε:
"Ωραίο θέμα. Σκίζει ! Επειδή εγώ δεν είμαι καλλιτεχνική φυσιογνωμία δεν θα μπορούσα να σκεφτώ ότι θα έφτιαχνα ένα videoclip. Όμως για συμμετοχή εἰμαι μέσα. Ἀνετα θα ἐπαιζα εδώ:

Motley Crue - Girls, Girls, Girls
"Ο Ορέστης θέλει να βρεθεί σε βερολινέζικο club:

"Με το τραγούδι δεν τα πάω καλά. Ούτε και με την υποκριτική.
Θα μου άρεσε όμως να βρεθώ κάπου, έστω και ως παρατηρητής. Τι να διαλέξω, άραγε; Από το μυαλό μου περνούν αμέτρητες ταινίες, αλλά πρέπει να μείνω κατά το δυνατόν πιστός στην πρόκληση. Οπότε, θα συνδυάσω την τωρινή με μια προηγούμενη, του Ραφαήλ. Θα ήθελα λοιπόν να βρεθώ στο βερολινέζικο club που επισκέπτεται ο άγγελος επί γης -αναζητώντας την αγαπημένη του- και πέφτει πάνω στην εμφάνιση του Nick Cave και των Bad Seeds.
Από τα "Φτερά του Έρωτα" (1987) του Βιμ Βέντερς. Ο πρωτότυπος τίτλος είναι "Der Himmel über Berlin" (μτφ. Ο ουρανός πάνω από το Βερολίνο).

Trivia:
- Τα δύο τραγούδια των Nick Cave and the Bad Seeds που ακούγονται στο club είναι τα "The Carny" και "From Her To Eternity" .
- Στο ίδιο club είχαν εμφανιστεί νωρίτερα στην ταινία οι Crime & the City Solution (μέλη των οποίων είχαν κοινό παρελθόν με τον Nick Cave στους The Birthday Party, μεταξύ τους εκείνη την περίοδο και ο Mick Harvey).


Ελπίζω να μη βρέθηκα πολύ εκτός θέματος. Άλλωστε, άφησες αρκετή ελαστικότητα, Άννα"

(Ίσα, ίσα, Ορέστη. Ευχαριστούμε για τις λεπτομέρειες. Σαν να είδαμε την ταινία...)
Κι αν ο Ορέστης μας είπε λίγα παραπάνω, η Ηρώ μας έκανε κατάθεση ψυχής:

"Αννούλα, μου βάζεις πολύ δύσκολα. Από μικρή έχω δει αρκετά τραγούδια/βίντεο κλιπ/χορογραφίες και δεν ξέρω τι να διαλέξω. Θα ήθελα να συμμετείχα από το "Baby one more time" (σταθμός για την teen pop που ακούγαμε τότε) μέχρι και σε τραγούδι Shakira με τον χαρακτηριστικό της χορό αλλά για να φύγω από τα τετριμμένα μου έχει αρέσει πολύ το "Crazy" των Aerosmith με τη συμμετοχή της Alicia Silverstone (συμμετείχε και στο "Cryin'" και "Amazing") και θα ήθελα να παίξω αυτό το κορίτσι που το σκάει από το σχολείο, φεύγει με μια φίλη και ένα κάμπριο. Απόλυτη ανεμελιά και αγαπημένο μου κομμάτι.

Όσο για κάποιο τραγούδι που θα ήθελα να έχω πει, θα ήταν κάποια μπαλάντα ερμηνευμένη από μία μεγάλη φωνή που την ώρα της κορώνας ανατριχιάζεις. Ίσως το "Woman in love" από Barbra Streisand που πάντα μου άρεσε
."

(Αχ, κι εμένα μου αρέσει αυτό! Τι φωνή!)
Ο Κώστας είναι απλός,λιτός κι απέριττος:

"Washed Out - You and I. Ο τύπος ξέρει να φτιάχνει τα πιο ατμοσφαιρικά κομματια.."


(Εξαιρετικός! )


Και η Ελένη Ζ. (Ζ. για να ξεχωρίζει από την Τrois Couleurs) επιλέγει κάτι τόσο όμορφο, για να τελειώσει η σημερινή στήλη:

"Πολύ πολύ δύσκολο θέμα. Τι έχετε πάθει τις τελευταίες φορές;;

Όταν ήμουν μικρή τραγουδούσα (όπως και εσύ Άννα) και μού άρεσε να εκφραζόμουν μέσα από αυτό. Αλλά με κέρδισε ο χορός περισσότερο...
Είναι δύσκολο να διαλέξω ποιο κομμάτι θα μού άρεσε να ερμήνευα χορευτικά γιατί υπάρχουν πάρα πολλά που με αγγίζουν.. Σίγουρα όμως θα ήθελα να χόρευα αυτό: "(Παρόλο που ο χορός δεν είναι το δυνατό μου σημείο, αυτό το κομμάτι με κάνει να θέλω να χορεύω το κάθε δευτερόλεπτο!)

Ευχαριστώ πολύ όλους τους συντάκτες για τις επιλογές τους! Όλα τα κομμάτια είναι ωραία και ενδιαφέροντα! Περιμένω κάποιο βίντεο ή κάποια ηχογράφηση!
Περιμένουμε όμως και τις δικές σας επιλογές!

Ραντεβού την επόμενη Τρίτη με καινούρια πρόκληση!
Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα