Hot Chip - Why Make Sense?

Hot Chip - Why Make Sense?

Ακόμη και στο Why Make Sense?, το οποίο δεν τους βρίσκει και στην καλύτερη τους φόρμα, τα κριτήρια αξιολόγησης αφορούν ουσιαστικά την κατηγορία εκείνη στην οποία ανήκουν ποδοσφαιρικά, στην Premier League.
Διαβάστηκε φορες
1.    Τι θα ακούσεις;
Indie-electronic pop

2.    Τραγούδια που πρέπει να ακούσεις;
Huarache Lights, Dark Night, Need You Now

3.   Βαθμολογία;
6/10

Οι Hot Chip έφτασαν αισίως στο 6ο τους άλμπουμ κι αυτό από μόνο του τους κατατάσσει στα πιο παραγωγικά συγκροτήματα της νέας γενιάς της μουσικής. Κι από τα πιο δημιουργικά φυσικά, αφού σε κάθε τους άλμπουμ αποδεικνύουν την δυναμική και το ταλέντο τους.

Ακόμη και στο Why Make Sense?, το οποίο δεν τους βρίσκει και στην καλύτερη τους φόρμα, τα κριτήρια αξιολόγησης αφορούν ουσιαστικά την κατηγορία εκείνη στην οποία ανήκουν ποδοσφαιρικά, στην Premier League. 
Πιθανότατα πρόκειται για την ασθενέστερη δουλειά που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα, αν και σε κάποια από τα τραγούδια, όπως πάντα, συναντάς στοιχεία που δείχνουν πως απλά το «έχουν». Μόνο που αυτήν τη φορά υπάρχουν κι αρκετά κομμάτια που είναι αδιάφορα και θα τα ξεχάσεις πολύ γρήγορα, όπως και σε κάθε άλμπουμ τους μέχρι σήμερα, αφού ποτέ δεν κυκλοφόρησαν ένα τέτοιο που να μας αφήσει άφωνους (για να μην είμαστε άδικοι, το Warning ήταν πολύ καλό στο σύνολο του).

Στο Why Make Sense? άκου με απλές και συνοπτικές διαδικασίες τα εξής:

1.    Huarache Lights -> Εναρκτήριο, επικό τραγούδι, με εκείνα τα περίεργα beats που στρώνουν και σε καθηλώνουν και hip hop ρίμες, που δεν είχαν δοκιμάσει μέχρι σήμερα και φυσικά μπορούν και τις ταιριάζουν.

2.    Dark Night -> Αυτό πάλι είναι ένα κλασικό διαμάντι Hot Chip, από εκείνα που συνήθως δεν κάνουν επιτυχία και δε βγάζουν σε single. Υπάρχει πάντα ένα τέτοιο σε κάθε άλμπουμ τους, που «ακούγοντας το, κλαις».

3.    Need You Now -> Χορευτικό, πιασάρικο, ύμνος. Κανονικά πρέπει να ακουστεί σε όλα τα μαγαζιά, από εκείνα της παραλιακής μέχρι τα πιο ανεξάρτητα.

Από εκείνα τα υπόλοιπα, ξεχωρίζει το Easy to get, με το δυναμικό, χορευτικό κλείσιμο που θα «χτυπηθεί» κόσμος στα live τους, το παιχνιδιάρικο "Love Is the Future" καθώς και το ευχάριστο single “Started Right”.

Πράγματι είναι από τα ζηλευτά συγκροτήματα οι Hot Chip, που χαίρεσαι να ακούς και ζηλεύεις αν είσαι δημιουργός ή ανήκεις σε γκρουπ. Τα live τους είναι επίσης αποθεωτικά, αφού μπορούν κι αποδίδουν τα τραγούδια τους καλύτερα ακόμη κι από τις στουντιακές εκτελέσεις. Αν θα έπρεπε να γκρινιάξουμε για κάτι ή να ζητήσουμε κάτι από τους Hot Chip, τότε θα ήταν ένα άλμπουμ που να τους περάσει σε ένα επόμενο επίπεδο, που να τους καθιερώσει στη συνείδηση ακόμη και των πιο (δικαιολογημένα θα έλεγα) δύσπιστων. Νομίζω το οφείλουν και στους εαυτούς τους.
Αξιολόγηση δίσκων
Βαθμός δίσκου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα