Μαρία Λατσίνου - Μια ανάσα δρόμος

Η πρώτη δισκογραφική εμφάνιση της Μαρίας Λατσίνου αφήνει πολλές υποσχέσεις και μας προϊδεάζει για αυτά που πρόκειται να ακολουθήσουν
Διαβάστηκε φορες
Τι θα ακούσεις:
Τραγούδια που ο ήχος τους είναι πολύ κοντά αλλά και πολύ μακριά ταυτόχρονα από την ετικέτα του ροκ ή του έντεχνου.

Τραγούδια που πρέπει να ακούσεις:

Θα Είμαι Εκεί, Ο Θίασος Κοιμάται, Χαμένη Γενιά, Θα Μάγευα Λουλούδια

Βαθμολογία: 7,5/10

Μια ανάσα δρόμος τιτλοφορείται το πρώτο προσωπικό δισκογραφικό βήμα της Μαρίας Λατσίνου. Ο δίσκος που κυκλοφόρησε το περασμένο Φλεβάρη (2015), αποτελεί την κατάληξη της συνεργασίας της ερμηνεύτριας με τον μουσικό και συνθέτη Χρήστο Αλεξόπουλο με τον οποίο γνωρίζεται και συνεργάζεται από το 2000.

Η Μαρία Λατσίνου έγινε γνωστή, ως μέλος των Socos & The Live Project Band, στους οποίους εντάχθηκε το 2005. Συμμετείχε στα άλμπουμς του συγκροτήματος kafka (2007), objects in mirror are closer than they appear (2009) και αντάρτικο πόλεων (2011). Επίσης συμμετείχε στο άλμπουμ Tales Of Love (2007) του Christos Stylianou όπου ερμήνευσε 4 τραγούδια.

Η κοινή επιθυμία της Μαρίας Λατσίνου και του Χρήστου Αλεξόπουλου για την δημιουργία μιας δισκογραφικής δουλειάς με διαδικασίες που θα στηριζόταν στη παλιά συνταγή ηχογράφησης δίσκου, τους οδηγεί στην δημιουργία ενός σχήματος που θα έπαιζε σε lives και σε διάφορα μουσικά events και όπου τα τραγούδια θα δοκιμαζόταν και θα κρινόταν από το κόσμο. Έτσι με αυτό το τρόπο και αφού έγινε η επιλογή των τραγουδιών με κριτήριο την αποδοχή τους από το κοινό, το σχήμα οδηγείται στο studio ηχογραφεί σχεδόν ζωντανά.

Ο δίσκος περιλαμβάνει 12 τραγούδια που έχει δημιουργήσει ο Χρήστος Αλεξόπουλος, εκτός από το τραγούδι θα μάγευα λουλούδια που τους στίχους έχει γράψει η Μαίρη Βάρελη, τραγούδια που, αν μη τι άλλο, μας προδιαθέτουν ευχάριστα για τον καθαρό τους ήχο αλλά και την ατμόσφαιρα που δημιουργούν.

Από τις πρώτες ακροάσεις αυτό που με εντυπωσίασε ήταν το γεγονός ότι ενώ άκουγα τραγούδια σε ροκ φόρμες, κιθάρες δεν άκουγα, αλλά το αποτέλεσμα είναι εξίσου καλό και αυτό από μόνο του δίνει μια πρόταση ανανέωσης για το Ελληνικό τραγούδι.

Το τραγούδι θα είμαι εκεί ξεχωρίζει αμέσως και δίκαια ακούγεται πολύ. Έχει ρυθμό και εκείνη την απαραίτητη αμεσότητα που το κάνει αρεστό στον ακροατή. Τη ίδια άποψη έχω και για τα τραγούδια Χαμένη γενιά και ο Θίασος κοιμάται, χωρίς να θέλω να αδικήσω τα υπόλοιπα τραγούδια του άλμπουμ.

Άφησα τελευταία τη Μαρία Λατσίνου. Αναμφισβήτητα είναι εξαιρετική τραγουδίστρια. Οι  ερμηνείες της είναι απέριττες, απόλυτα ταιριαστές με το ύφος και το στυλ των τραγουδιών. Έχει ευρεία γκάμα φωνής, αφού κινείται με άνεση στις διαφορετικές μουσικές φόρμες των τραγουδιών και μια θεατρικότητα, ειδικά όταν ανεβαίνει ψηλά, που ομορφαίνει τις ερμηνείες της.
Η Λατσίνου κάνει την ερμηνεία να φαίνεται απλή, σαν να είναι το ευκολότερο πράγμα στο κόσμο και ταυτόχρονα συναρπάζει. 
Η πρώτη δισκογραφική εμφάνιση της Μαρίας Λατσίνου αφήνει πολλές υποσχέσεις και μας προϊδεάζει για αυτά που πρόκειται να ακολουθήσουν

Στη συνολική ακρόαση, αυτό που λαμβάνει ο ακροατής είναι ότι έχει να κάνει με ένα πολύ καλό δίσκο, που προτείνει καινούργια ακούσματα, αλλά και που του δημιουργούν την αίσθηση ότι είναι οικεία και αυτό είναι η μεγάλη επιτυχία των συντελεστών του άλμπουμ.

Μια Ανάσα Δρόμος
Κυκλοφορία: Φεβρουάριος 2015
Label: Puzzlemusik
Μουσική – Στίχοι: Χρήστος Αλεξόπουλος
Παραγωγή: Χρήστος Αλεξόπουλος
Ηχογράφηση: Artracks Studios

Τραγούδια

01. Θα Είμαι Εκεί
02. Η Γιορτή
03. (Αν δεν σ΄ αρέσει το) Κρασί
04. Ο Θίασος Κοιμάται
05. Χαμένη Γενιά
06. Μια Ανάσα Δρόμος
07. Θα Μάγευα Λουλούδια
08. Σπασμένο Γυαλί
Στίχοι: Μαίρη Βάρελη
09. Η Σελίδα Που Λείπει
10. Ο Χρόνος Μου Τελειώνει
11. Έσκαψες το Μάρτη Σου
12. Τα Λέμε Κι Αύριο

Σχετικό θέμα
Αξιολόγηση δίσκων
Βαθμός δίσκου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα