Γιώργος Χατζηπιερής - Τα Ταξίδια Του Τεμπέλη Δράκου

Έξι χρόνια πέρασαν από την τελευταία επίσκεψη του «Τεμπέλη Δράκου», ο οποίος ευτυχώς θυμάται να επιστρέφει κάθε τόσο και να μας διηγείται τις ιστορίες του.
Διαβάστηκε φορες
1. Τί θα ακούσεις;
Παιδικά τραγούδια (και για μεγάλους)

2. Τραγούδια που πρέπει να ακούσεις;
Επτά Ποτάμια, Ο Αχινός, Ο Καραγκιόζης, Με Μια Βάρκα

3. Βαθμολογία;
8.5/10

Πώς γίνεται να έχουμε φίλο ένα Δράκο που είναι Τεμπέλης; Μα φυσικά γίνεται, όταν κάθε φορά που ακούμε τις περιπέτειές του, ταξιδεύουμε μαζί του σε μαγικούς κόσμους.

Έξι χρόνια πέρασαν από την τελευταία επίσκεψη του «Τεμπέλη Δράκου», ο οποίος ευτυχώς θυμάται να επιστρέφει κάθε τόσο και να μας διηγείται τις ιστορίες του. Πρόκειται για ένα φανταστικό χαρακτήρα που έχει γράψει ο Γιώργος Χατζηπιερής και αποτελεί ένα από τα ωραιότερα παιδικά τραγούδια των τελευταίων ετών. Η αρχή έγινε το 2005 με τον πρώτο δίσκο να εντυπωσιάζει παιδιά και ενήλικες με τις υπέροχες ιστορίες του Δράκου, οι οποίες ερμηνεύτηκαν από πολλούς καλλιτέχνες, όπως ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Φοίβος Δεληβοριάς, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης. Η επιστροφή έγινε το 2009 που η επιτυχία ήταν ακόμα μεγαλύτερη απολαμβάνοντας τον Διονύση Σαββόπουλο, την Έλλη Πασπαλά, την Σοφία Παπάζογλου και άλλους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο πρώτο album, να ερμηνεύουν με εκπληκτικό τρόπο τις παιδικές ιστορίες του Χατζηπιερή.

Γιώργος Χατζηπιερής - Τα Ταξίδια Του Τεμπέλη Δράκου

Τα συστατικά της επιτυχίας του «Τεμπέλη Δράκου» όλα αυτά τα χρόνια είναι πολλά: ο αρτιότατος συνδυασμός αυτών των μεγάλων καλλιτεχνών με παιδικές χορωδίες, οι πολύ εμπνευσμένοι στίχοι του Χατζηπιερή, η τρομερή ενορχήστρωση του Μάριου Τακούσιη και φυσικά, η ευρηματική προσέγγιση προς τα παιδιά.

Φέτος ήρθε η στιγμή για την κυκλοφορία του τρίτου δίσκου με τον τίτλο «Τα Ταξίδια Του Τεμπέλη Δράκου» στον οποίο 12 τραγούδια και 3 ορχηστρικά συνθέτουν τις όμορφες περιπέτειες του Δράκου. Ο Απόστολος Ρίζος κάνει την αρχή στο γλυκό «Τραγουδάκι Μου» και αμέσως μετά, ακούμε την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τον Δώρο Δημοσθένους να τραγουδούν τα «Επτά Ποτάμια» μαζί με την παιδική χορωδία σε ένα κομμάτι – απόδειξη ότι η ενορχήστρωση παίρνει άριστα και η μουσική σου μένει αμέσως στο μυαλό. Δεν θα μπορούσε να λείπει, εννοείται, ο Φοίβος Δεληβοριάς (που είναι παρών σε όλους τους δίσκους του Τεμπέλη Δράκου) ο οποίος ερμηνεύει με τον μοναδικό του τρόπο την ιστορία αγάπης ανάμεσα σε έναν αχινό και ένα κοράλλι. Στον «Καραγκιόζη» έρχεται η στιγμή να ακούσουμε την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη ενώ στη συνέχεια ο Σωκράτης Μάλαμας, παρέα με την χορωδία, μας διηγείται την ιστορία ενός βουνού που γλίστρησε, έπεσε στη θάλασσα και έγινε νησάκι. Εκπληκτική είναι η ευχέρεια του Μάλαμα να ερμηνεύει παιδικά τραγούδια και να τα κάνει "δικά" του.

Οι Κύπριοι Monsieur Doumani μας συστήνουν έναν μαθητή που πιστεύει ότι είναι ο καλύτερος στην τάξη του, αλλά στην ουσία δεν ξέρει πόσο κάνει 2+2. Ξανασυναντούμε τον Ιωαννίδη στο «Παλιά Μου Γειτονιά» ενώ ακούμε και το λαϊκό «Με Μια Βάρκα» να ερμηνεύουν ο Χατζηπιερής με την χορωδία. Για πρώτη φορά απολαμβάνουμε σε τραγούδι τα παιδιά της χορωδίας μόνα τους να τραγουδούν το «Κούτσι Κούτσι», ενώ στο τέλος ακούμε την Σοφία Παπάζογλου και την Λιζέτα Καλημέρη να κλείνουν τον δίσκο με το «Νανούρισμα», αφήνοντάς μας τα πιο γλυκά συναισθήματα. Για μια ακόμη φορά ο «Τεμπέλης Δράκος» καταφέρνει να μας παρασύρει με τα μακριά ταξίδια του. Χαρά, αγάπη, χρώματα, γέλιο προκαλούν οι καινούριες περιπέτειες του αγαπημένου πλέον Δράκου ο οποίος αποτελεί την ωραιότερη παρέα για τα παιδιά και όχι μόνο. Αν το πάρεις για το παιδί σου, θα καταλήξεις να το ακούς εσύ!            

Αξιολόγηση δίσκων
Βαθμός δίσκου
10,0 / 10 (σε 3 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα