Chvrches - Every Open Eye

Chvrches - Every Open Eye

Η ανάλαφρη ποπ των Chvrches.
Διαβάστηκε φορες
1.    Τι θα ακούσεις;
Pop, synth-pop

2.    Τραγούδια που πρέπει να ακούσεις;
Down side of me, Keep you on my side, Clearest Blue

3.   Βαθμολογία;
6,5/10

Το “Every Open Eye” είναι ένας ξεκούραστος, ανάλαφρος ποπ δίσκος. Κι εκεί θα μπορούσε να τελειώσει αυτή η κριτική. Χωρίς δυσκολίες κι απαιτήσεις, με κάποια καλά τραγούδια κι άλλα λίγο αδιάφορα.

Κι όμως το 2ο πόνημα των Chvrches, λόγω αυτής της ελαφρότητας του, με κάποιο μαγικό τρόπο σε κρατάει να το ακούς ξανά και ξανά και σου φτιάχνει τη διάθεση. Με βάση την synth-pop, γεμάτο από πιασάρικες μελωδίες κι ωραίες ενορχηστρώσεις, καταφέρνει να ακούγεται φρέσκο, ακόμη και σε εκείνες τις στιγμές που ελαφροποπίζει επικίνδυνα. Αν κι άνοιξαν τις συναυλίες των Depeche Mode το 2013 κατά τη “Delta Machine tour”, μάλλον περισσότερο κοντά στους Erasure είναι (κι αυτό δεν το λέμε για κακό, το αντίθετο μάλιστα). Δυνατό τους στοιχείο είναι τα ξεχωριστά φωνητικά, καθώς πέρα από τις γατίσιες ερμηνείες της Lauren Mayberry, υπέροχες φωνητικές, μελωδικές λούπες χρησιμοποιούνται σε διάφορα σημεία, απογειώνοντας τα τραγούδια.

Και φυσικά όλα αυτά θα ήταν λιγότερο άξια αναφοράς, αν δεν υπήρχε εκείνο το “Down Side of me”, κάπου εκεί στη μέση προς τέλος του άλμπουμ, το οποίο σου παίρνει τα μυαλά. Ένα εντελώς ξεχωριστό τραγούδι, που όλα ταιριάζουν απόλυτα, ειδικά εκείνα τα φωνητικά που ψιθυρίζουν “Not the same, not the same, not the same”. Κι είναι κανείς να αναρωτιέται γιατί δεν έχει γίνει ακόμη single αυτό το αγαπησιάρικο τραγούδι.

Οι Chvrches φαίνεται πως μπορούν να πετύχουν αρκετά πράγματα στο μουσικό στερέωμα, όχι πως τα έχουν πάει άσχημα μέχρι τώρα. Με το Every Open Eye, εδραιώνουν τη θέση τους στη παγκόσμια δισκογραφία, χωρίς να εντυπωσιάζουν, αλλά ίσως χωρίς να το επιδιώκουν κιόλας. Η αίσθηση όμως που δημιουργείται είναι πως το μπορούν.


Αξιολόγηση δίσκων
Βαθμός δίσκου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα