Η επιστροφή του Κ.Βήτα στο Fuzz Club

Μετά από ένα διάστημα απουσίας ο Κωνσταντίνος Βήτα παρουσίασε, εκτός από παλαιότερο υλικό, κομμάτια του καινούργιου του δίσκου που θα κυκλοφορήσει μέσα στο Δεκέμβρη.
Διαβάστηκε φορες
Ο Κωνσταντίνος Βήτα θεωρείται επάξια ένα από τα πλέον δημιουργικά κεφάλαια στην ατμοσφαιρική ηλεκτρονική μουσική. Εδώ και δυο δεκαετίες έχει καταφέρει μέσα από τη μουσική και τους στίχους τους, τόσο με τους Στέρεο Νόβα όσο και ως σόλο, να διαμορφώσει την σύγχρονη ηλεκτρονική σκηνή στην Ελλάδα.

Με αρκετή ανυπομονησία περιμέναμε τη συναυλία του στις 21 Νοέμβριου στο Fuzz Club. Ο ίδιος ο καλλιτέχνης επέστρεψε στη σκηνή μετά από ένα διάστημα απουσίας για μια μοναδική συναυλία στην οποία, εκτός από παλαιότερο υλικό, μας παρουσίασε κομμάτια του καινούργιου του δίσκου ο οποίος θα κυκλοφορήσει μέσα στο Δεκέμβρη.

Το Fuzz ήταν ασφυκτικά γεμάτο ήδη από της εννέα και μισή, όταν στη σκηνή ανέβηκε η αυτοδίδακτη Nalyssa Green για να ανοίξει τη συναυλία. Για περίπου μια ώρα μάς έκανε μια προθέρμανση με τα τραγούδια της που διακρίνονται για τις folk, pop και synth επιρροές τους. Η ζεστή της υποδοχή έδωσε στη συνέχεια τη σκυτάλη στο μοναδικό Κ. Βήτα ο οποίος μπήκε δυναμικά με το «Όλα πριν γίνουν».

Nalyssa Green

Αυτό που ακολούθησε μπορεί να περιγραφεί ως ένα παραλήρημα από τα εξής· καθαρόαιμη ηλεκτρονική μουσική, αναλογικοί ήχοι και στίχοι που δραπετεύουν μέσα από όνειρα για να μιλήσουν για την ζωή. Τραγούδια χωρίς γραμμική αφήγηση που ακροβατούν στο αστικό περιβάλλον. Εκτός από είναι τα νέα του single «Μονοχρωμία» και «Εξέδρα», ακούστηκαν και τα πλέον αγαπημένα «Ατελείωτα Χρυσάνθεμα», «Το Πάρτι», «Δεν είναι αργά» και «Ο Εξώστης».

Ιδιαίτερα σεμνός και απλόχερα γνήσιος και αληθινός στο κοινό του, δήλωσε από την αρχή ότι έχει πολύ άγχος σε κάθε του εμφάνιση, ενώ ανταποκρίθηκε σε όλα τα κομμάτια που του ζητήθηκαν. Αυτός ο άνθρωπος δε σε κερδίζει μόνο μέσα από την παρουσία και τη δουλειά του, αλλά και με το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια ποτέ δεν επεδίωξε τη δόξα παρά μόνο το να αγαπάει και να χαίρεται ο κόσμος τη μουσική του.

Κ Βήτα Fuzz 2015

Κάπως έτσι μας κράτησε συντροφιά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Αν κάτι σου μένει από ένα live του Κωνσταντίνου Βήτα είναι αυτή η αίσθηση της αλλαγής μέσα μας και γύρω μας. Προσωπικά, η μουσική του με βοηθάει να ξεφεύγω από τη μίζερη πραγματικότητα και με κάνει να πιστεύω πως τελικά θα υπάρξει μια καλύτερη μέρα.

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
10,0 / 10 (σε 2 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα