Adele - 25

Adele - 25

Εν έτει 2015 το να ακούμε φωνές που δεν έχουν ανάγκη από το μάρκετινγκ του στυλ, των ρούχων, της σέξυ εμφάνισης αν μη τι άλλο είναι καλό.
Διαβάστηκε φορες
1. Τί θα ακούσεις;
Την ωραιότερη φωνή των τελευταίων δεκαετιών.

2. Τραγούδια που πρέπει να ακούσεις;
Όλος ο δίσκος πρέπει να ακούστει από την αρχή μέχρι το τέλος, έτσι όπως είναι.

3. Βαθμολογία;
9/10

Στις 22 Οκτωβρίου έσπασε το ρεκόρ της πιο γρήγορης επισκεψιμότητας video στο YouTube ενώ με ταχύτητα φωτός διαδόθηκαν σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα νέα για την κυκλοφορία καινούριου τραγουδιού από την Adele. Και ξαφνικά σε καθημερινή βάση, ακούμε από τα χείλη της Βρετανίδας λόγια του τύπου “Hello, it’s me / I was wandering if after all these years you’d like to meet” που σύμφωνα με την οποία οι στίχοι αναφέρονται σε όλες τις σχέσεις της με τους ανθρώπους που αγαπά οπότε και με το κοινό που λατρεύει να την ακούει. Μετά το πολυπλατινένιο “21”, η Adele επιστρέφει με την τρίτη δισκογραφική της δουλειά έχοντας μεγαλώσει κατά τέσσερα χρόνια και έχοντας αποκτήσει ένα παιδί. Το “25” είναι πλέον γεγονός.

Το γεγονός και μόνο πως η Adele κυκλοφορεί καινούριο υλικό είναι τεράστιο μουσικό γεγονός. Αυτό, φυσικά, φάνηκε και από το ότι το album έγινε Νο1 στο Billboard από την πρώτη εβδομάδα και έσπασε το ρεκόρ πωλήσεων που κατείχαν οι *NSYNC από το 2000 πιάνοντας τα 3,6 εκατομμύρια πωλήσεις. Για το αν αξίζουν τα καινούρια κομμάτια που έγραψε χρειάστηκαν αρκετές ακροάσεις. Προσπερνώντας το εναρκτήριο “Hello” το οποίο ταιριάζει γάντι στην 25χρονη καλλιτέχνιδα και μας βάζει αμέσως στον δικό της κόσμο, συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα 10 τραγούδια του δίσκου. Η έκπληξη δεν αργεί να γίνει, καθώς στο “Send My Love (To Your New Lover)” το τέμπο και η διάθεση αλλάζουν άρδην με το ρεφρέν να έχει «χαρούμενα» φωνητικά. Από ‘κει και πέρα, επιστρέφουμε στις κλασικές power ballads με το “I Miss You” να αποδεικνύει πως η Adele γνωρίζει πολύ καλά να ερμηνεύει συναισθήματα και στιγμές αγάπης ή χωρισμού. Και το καλό είναι ότι μπορεί να σε βάλει ανά πάσα στιγμή στο δικό της mode.

Adele - 25

Στην θέση της παραγωγής βλέπουμε μεγάλα ονόματα όπως τον Greg Kurstin και τον Max Martin ενώ η παρουσία του Danger Mouse μονάχα καλή μπορεί να θεωρηθεί. Το βάρος έχει πέσει στην ενορχήστρωση και στο πώς ο συνδυασμός της φωνής της Adele με τις μουσικές θα προκαλέσουν ανατριχίλα. Ο συγκεκριμένος στόχος επιτεύχθηκε με απόλυτη επιτυχία αφού δεν γίνεται να ακούς το “Remedy” και να μην χάνεσαι στον κόσμο του πιάνου και των φωνητικών. Προσωπικά, δεν ξεχωρίζω κάποια από τα 11 τραγούδια του δίσκου. Το ένα κολλάει αριστοτεχνικά μετά το άλλο με τα r&b στοιχεία να δένουν εξαιρετικά με τα soul φωνητικά. Το album κλείνει με το “Sweetest Devotion” έχοντας προηγηθεί πριν τα γλυκά “All I Ask” και “Million Years Ago”.

Με το “25”, η Adele σκιαγραφεί τη ζωή της μεταβαίνοντας από το προηγούμενο στάδιο στο επόμενο. Υπάρχουν και εδώ οι χωρισμοί και οι νοσταλγίες για τις πρώην αγάπες αλλά προχωράει στο παρόν και την οικογένεια που έχει κάνει, προσφέροντας αισιοδοξία. Εν έτει 2015 το να ακούμε φωνές που δεν έχουν ανάγκη από το μάρκετινγκ του στυλ, των ρούχων, της σέξυ εμφάνισης αν μη τι άλλο είναι καλό. Μπορεί ο δίσκος να μην έχει ραδιοφωνικά hits του τύπου “Rolling In The Deep” ή “Set Fire In The Rain και να μην αποτελεί κάτι το εντελώς καινούριο και διαφορετικό, έχει όμως όλο το «είναι» της Adele. Και αυτό είναι που θέλουμε.


Σχετικό θέμα
Αξιολόγηση δίσκων
Βαθμός δίσκου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα