Αλκίνοος "Solo" @Λυκαβηττός

Ο Αλ. Ιωαννίδης έρχεται στην Αθήνα, στο Θέατρο του Λυκαβηττού και κλείνει την καλοκαιρινή του περιοδεία παρουσιάζοντας στο αθηναϊκό κοινό μία παράσταση με αποκλειστικά εφόδια τα τραγούδια του, μερικά όργανα και τη φωνή του.

Διαβάστηκε φορες
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αλκίνοος Ιωαννίδης
Solo

Θέατρο Λυκαβηττού
Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου
στις 21.30 το βράδυ


H τελευταία συναυλία μίας αληθινά διαφορετικής περιοδείας.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης έρχεται στην Αθήνα, στο Θέατρο του Λυκαβηττού και κλείνει την καλοκαιρινή του περιοδεία παρουσιάζοντας στο αθηναϊκό κοινό μία παράσταση με αποκλειστικά εφόδια τα τραγούδια του, μερικά όργανα και τη φωνή του.

Ο ιδιαίτερος ερμηνευτής και δημιουργός, μετά τις πολυπρόσωπες παραστάσεις που έδωσε στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο το χειμώνα που μας πέρασε με το φωνητικό σύνολο «Εν Φωναίς» και τους σπουδαίους μουσικούς που τον πλαισιώνουν εδώ και χρόνια, και μετά τις συναυλίες με έργα του για ορχήστρα και χορωδία που έδωσε στην Αγία Πετρούπολη και στη Φιλαρμονική του Βερολίνου, παρουσίασε σε περιοδεία στην Ελλάδα και την Κύπρο, μία παράσταση με τον τίτλο “solo”.

Με τις συναυλίες κιθάρα-φωνή σε μεγάλα θέατρα, όπως αυτό του Λυκαβητού, το Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης και το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων της Καβάλας, ακόμη και χωρίς μικρόφωνο, όπως στο Ηφαίστειο της Νισύρου και στο Αρχαίο Θέατρο του Κουρείου, απέδειξε στην πράξη ότι η λιτότητα μπορεί να γίνει κίνητρο για την ελευθερία και τη δημιουργικότητα και εργαλείο που καταργεί την απόσταση σκηνής και κερκίδας.

Στη συγκεκριμένη περιοδεία, η σκηνή αντικαθιστά το δωμάτιό του. Παίζοντας ακουστικά, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά όργανα, δημιουργεί ηχητικά τοπία, μέσα στα οποία λειτουργούν τα τραγούδια, υπενθυμίζοντάς μας τον τρόπο με τον οποίο το μοναχικό γίνεται συλλογικό και η εσωστρέφεια γιορτή.

Το πρόγραμμα αποτελείται από τραγούδια της προσωπικής του δισκογραφίας αλλά κι από κάποιες διασκευές- έκπληξη, συχνά και για τον ίδιο, αφού η παράσταση αυτή επιτρέπει συχνά την επί τόπου διαμόρφωση του προγράμματος, τον αυτοσχεδιασμό, τα λάθη, την ανοιχτοσύνη στα άπειρα ενδεχόμενα του τραγουδιού, της στιγμής και της συνύπαρξης. Η αμφίδρομη και ζωντανή σχέση με το κοινό προσφέρει σε ακροατές κι ερμηνευτή την πιο χορταστική αίσθηση της κοινής μουσικής εμπειρίας.

Ηχοληψία: Βαγγέλης Λάππας, Βασίλης Δρούγκας
Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Αλεξίου
Φροντίδα σκηνής και οργάνων: Στέλιος Φράγκος

Οργάνωση Παραγωγής: On Stage, τηλ.210 7475080, www.onstage.gr

Προπώληση εισιτηρίων: Μetropolis, Public, www.ticketservices.gr
Τιμή εισιτηρίων: 20€Διαβάστε ακόμα