Γιώργος Λάνθιμος

Πρόσκληση στον Γιώργο Λάνθιμο να γίνει μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Το όνομα του Έλληνα σκηνοθέτη στις συνολικά 683 προσκλήσεις
Διαβάστηκε φορες
Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών απέστειλε προσκλήσεις νέων μελών σε εκατοντάδες άτομα του χώρου, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο Αθηναίος σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος

Η συγκεκριμένη πρόσκληση μόνο ως πολύ σημαντική μπορεί να χαρακτηριστεί για τον Έλληνα σκηνοθέτη, καθώς πρόκειται για ένα πολύ κλειστό κλαμπ μελών. Οι υποψήφιοι επιλέγονται τουλάχιστον από δύο υπάρχοντα μέλη της ακαδημίας με βάση το ταλέντο ή τις δημιουργίες τους, εν συνεχεία συγκεκριμένες επιτροπές εξετάζουν τις επιλογές των μελών και με τη σειρά τους δίνουν το οκ ώστε τα ονόματα να φτάσουν στο διοικητικό συμβούλιο. Επίσης, το δικαίωμα να ζητήσει να γίνει μέλος της Ακαδημίας έχει οποιοσδήποτε έχει στο ενεργητικό του τουλάχιστον μία υποψηφιότητα για Oscar.

Η Ακαδημία, μετά τη μεγάλη κριτική που δέχτηκε σχετικά με τα "λευκά" Oscars, έδωσε μεγάλη έμφαση στις γυναίκες και στις εθνικές μειονότητες, στις συνολικά 683 προσκλήσεις που έστειλε. Βέβαια, το ποσοστό των γυναικών θα αυξηθεί στην καλύτερη (θετική απάντηση από όλους τους προσκληθέντες) κατά 2%, ενώ τα λευκά μέλη θα μειωθούν κατά 3%. 

Πέραν του Λάνθιμου, πρόσκληση έλαβαν και πολύ γνωστά ονόματα του χώρου όπως είναι για παράδειγμα οι Alicia Vikander, Tom Hiddleston, John Boyega, Brie Larson, Emma Watson, Eva Mendes, Michelle Rodriguez, Rachel McAdams και Idris Elba.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος Έλληνας καλλιτέχνης δέχεται πρόσκληση από την Ακαδημία με τρανό το παράδειγμα του καταξιωμένου Έλληνα ηθοποιού Σπύρου Φωκά.
Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
10,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα