Μαραβέγιας

Tο "Κατάστρωμα" του Κωστή Μαραβέγια στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής

Μέσα στη βαβούρα της πόλης περάσαμε μία νύχτα σαν σ' ένα νησί, ανεβασμένοι στο Κατάστρωμα του Κωστή Μαραβέγια.
Διαβάστηκε φορες
Κάθε χρόνο οι συναυλίες του Κωστή Μαραβέγια στον κήπο του Μεγάρου είναι το σήμα κατατεθέν του Καλοκαιριού. Φέτος, μας χάρισε τρεις μουσικές βραδιές γεμάτες ενέργεια και δροσιά μες στις πιο ζεστές μέρες του Ιουνίου. Εμείς βρεθήκαμε εκεί στην πρώτη από τις τρεις συναυλίες του, την Παρασκευή 24 Ιουνίου. Παρά τη ζέστη, ανεβήκαμε για λίγο στο Κατάστρωμά του και χορέψαμε με τις καλοκαιρινές μελωδίες του καινούριου του δίσκου. Για άλλη μία φορά ο Κήπος του Μεγάρου γέμισε από μικρούς και μεγάλους θαυμαστές που παραδόθηκαν στους ρυθμούς του.

Πλήρως ανανεωμένος, με τη συντροφιά εξαιρετικών μουσικών έδωσε για δύο ώρες τον καλύτερό του εαυτό. Ήχοι γνώριμοι, με έντονο το ηλεκτρονικό στοιχείο, στίχοι ιδιαίτεροι. Προσωπικά βιώματα, σκέψεις, κοινωνική κριτική, παρότρυνση να ενεργοποιηθούμε, να ζήσουμε.

Ο Κωστής Μαραβέγιας, μία ιδιάζουσα προσωπικότητα, μας κεντρίζει το ενδιαφέρον και μας εξάπτει τη φαντασία μέσα από τη μουσική του, αλλά και ολόκληρη την παρουσία του, που θα αποκαλούσαμε αιθέρια. Τα κομμάτια του, όχι μόνο τέρπουν, αλλά και προβληματίζουν,αφυπνίζουν. Ποιος άλλος να είναι, άλλωστε, ο στόχος ενός τραγουδοποιού!

Για ακόμη μία φορά, ανέβασε τη διάθεσή μας στα ύψη. Όλοι τραγουδήσαμε, χορέψαμε και γεμίσαμε μπαταρίες. Εκεί, στον κήπο του Μεγάρου, μέσα στη βαβούρα της πόλης, περάσαμε μία νύχτα σαν σ'ένα νησί. Ακόμη ένα περίεργο είναι πώς βρεθήκαμε να τραγουδάμε και τα καινούρια κομμάτια του, των οποίων δεν είχαμε ακόμη μάθει τους στίχους.

Οι ενορχηστρώσεις των κομματιών ήταν πάρα πολύ καλές. Ο ήχος ήταν εξαιρετικός για το κοινό και έτσι ήμασταν σε θέση να ξεχωρίζουμε τις λεπτομέρειες. Οι διασκευές των παλαιότερων κομματιών δεν μας ξένισαν, αντιθέτως ήταν πολύ ενδιαφέρουσες.

Στη σκηνή βρέθηκαν μαζί με τον Κωστή Μαραβέγια οι Φοίβος Δεληβοριάς, Σπύρος Γραμμένος, Παντελής Αμπαζής και τραγούδησαν τις Παρτίδες, κομμάτι που ηχογραφήθηκε από την περσινή του συναυλία στον κήπο. Ο ίδιος πριν λίγο είχε ερμηνεύσει το κομμάτι μόνος του, προκαλώντας τον ενθουσιασμό του κοινού, καθώς η διασκευή του είχε αγαπηθεί πολύ κάνοντας την πρώτη εκτέλεση γνωστή και στο νεότερο κοινό. Γενικά όμως, δεν θα ξεχωρίζαμε κάποιο κομμάτι του Μαραβέγια, καθώς σε όλα έδειχνε τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια λαχτάρα να τα μοιραστεί.

Μερικά από τα κομμάτια που ακούσαμε: Πού να βρω μια να σου μοιάζει, Άσε με να μπω, Το καλοκαίρι έφυγε, Λόλα, Παρτίδες, Πες μου μια λέξη, 
Δε ζητάω πολλά, Welcome to Greece, Φάρος, Komasusu, Μπορείς να φύγεις, Ζεστό κρασί, Συγχωροδοπέταλα, Βάρκα στο γυαλό.
 
Όπου κι αν βρίσκεστε, αν έχει συναυλία ο Κωστής Μαραβέγιας, σπεύσατε!!

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα