Grinderman

Νέες κυκλοφορίες για τις 13/14 Σεπτεμβρίου

Πολλοί νέοι και ενδιαφέροντες δίσκοι από σήμερα στα δισκοπωλεία.

Διαβάστηκε φορες

Grinderman 2Όπως κάθε χρόνο πληθώρα νέων δίσκων κυκλοφορούν μέσα στο δίμηνο Σεπτέμβριος – Οκτώβριος. Φέτος ειδικά πολλά σημαντικά ονόματα πρόκειται να έχουν νέες κυκλοφορίες μέσα σε αυτή την περίοδο. Την αρχή έκαναν οι Interpol την προηγούμενη εβδομάδα (και ακόμα πιο νωρίς οι Arcade Fire μέσα στον Αύγουστο), πολλές όμως καλές νέες κυκλοφορίες βγαίνουν στα δισκοπωλεία σήμερα στην Ευρωπαϊκή αγορά και αύριο στην αμερικανική. Σε αρκετές από αυτές έχουμε ήδη αναφερθεί στο παρελθόν αλλά εδώ θα κάνουμε μία ανακεφαλαίωση για να ετοιμάσετε τα πορτοφόλια σας και να κάνετε τις επιλογές σας:

GRINDERMAN - Grinderman 2 (Anti-)
Οι Grinderman του Nick Cave δεν χρειάζονται συστάσεις. Για μια πρώτη γεύση σας παραπέμπουμε ξανά στο άκρως ψυχεδελικό βίντεο του πρώτου single Heathen Child

THE WALKMEN - Lisbon (Fat Possum)Walkmen
Οι Walkmen σχηματίστηκαν το 2002 από τις στάχτες ενός άλλου σημαντικού γκρουπ τους Jonathan Fire*Eater και τράβηξαν την προσοχή πάνω τους με το πρώτο κιόλας album τους, το "Everyone Who Pretended to Like Me is Gone", ενώ κομμάτι τους "The Rat" (από το "Bows + Arrows" του 2004) θεωρείται ένα από τα καλύτερα τραγούδια της προηγούμενης δεκαετίας.

Τα τραγούδια του "Lisbon", του έκτο τους album, γράφτηκαν σε ταξίδια του γκρουπ στην Πορτογαλία και ηχογραφήθηκαν στην Νέα Υόρκη σε παραγωγή του Chris Zane.

SUPERCHUNK - Majesty Shredding (Merge)
Μετά από εννέα χρόνια δισκογραφικής απουσίας και μετά από μια σειρά πετυχημένες live εμφανίσεις, οι Superchunk επιστρέφουν με το "Majesty Shredding", το ένατο album τους.

Black MountainBLACK MOUNTAIN - Wilderness Heart (Jagjaguwar)
Το τρίτο album του ψυχεδελικού rock γκρουπ από τον Καναδά. Ο δίσκος ηχογραφήθηκε σε Los Angeles, Seattle και Vancouver, με παραγωγούς τους D. Sardy (Nine Inch Nails, LCD Soundsystem, Spoon) και Randall Dunn (Sunn O))), Boris). "It's a Black Mountain pop record, which is to say it's nothing like pop at all... It's our most metal and most folk oriented record so far…" δήλωσαν για το album τα μέλη του γκρουπ.

THE BLACK ANGELS - Phosphene Dream (Blue Horizon)
Άλλο ένα ψυχεδελικό rock γκρουπ με την λέξη Black στο όνομα τους. Οι Black Angels από το Austin του Texas κυκλοφορούν το τρίτο album του στην θρυλική βρετανική εταιρεία των 60’s Blue Horizon που επαναδραστηριοποιήται.

THE VASELINES - Sex With an X (Sub Pop)
Το αγαπημένο συγκρότημα του Kurt Cobain υπάρχει στο μουσικό προσκήνιο από το 1986 και με το πρώτο album του 'Dum-Dum' κατάφερε να αφήσει την σφραγίδα του στην Σκωτσέζικη σκηνή - και όχι μόνο. Είκοσι ένα χρόνια μετά κυκλοφορούν τον δεύτερο δίσκος τους.

BLONDE REDHEAD – Penny Sparkle (4AD)
Μετά από τρία χρόνια απουσίας επιστρέφουν οι Blonde Redhead με νέο στούντιο album σε παραγωγή των Van Rivers και Subliminal Kid.

UNDERWORLD – Barking (cooking Vinyl)
Ο όγδοος δίσκος των Underworld με τις συμμετοχές των Paul van Dyk, High Contrast και Dubfire.

LES SAVY FAV - 'Root for Ruin' (Frenchkiss)
Το γκρουπ του Tim Harrington κυκλοφορεί το πέμπτο album της καριέρας του.

OF MONTREAL - False Priest (Polyvinyl)
 Ο δέκατος δίσκος του εκκεντρικού γκρουπ από την Αθήνα της Georgia σε παραγωγή του Jon Brion και με συμμετοχές από την Janelle Monae και την Solange Knowles

weezerWEEZER - Hurley (Epitaph)
Οι Weezer κυκλοφορούν τον όγδοο δίσκο τους και βάζουν στο εξώφυλλο τον Hurley (Jorge Garcia) από το Lost, ενώ δηλώνουν ότι ο δίσκος θα έχει περισσότερη rock ενέργεια. Στον δίσκο συμμετέχουν οι Ryan Adams και Johnny Knoxville.

 

 

BRANDON FLOWERS - Flamingo (Island)
Ο πρώτος προσωπικός δίσκος από τον τραγουδιστή των Killers.

Blonde Redhead - Here Sometimes

Black Mountain - Old Fangs


The Black Angels - Telephone

Διαβάστε ακόμα