5 χρόνια της Enter Events

Ο Πλούταρχος Βεργής μας μιλάει για τα 5 χρόνια της Enter Events

Η Enter Events κλείνει φέτος 5 χρόνια και το γιορτάζει αυτό το Σάββατο 8/10 με μια μεγάλη βραδιά στο Fuzz Club. Ένα από τα καλύτερα εγχώρια line up με 22 καλλιτέχνες θα βρίσκεται στη σκηνή του Fuzz.
Διαβάστηκε φορες
Η Enter Events κλείνει φέτος 5 χρόνια και το γιορτάζει αυτό το Σάββατο 8 Οκτωβρίου με μια μεγάλη βραδιά στο Fuzz Club. Ένα από τα καλύτερα εγχώρια line up με 22 καλλιτέχνες θα βρίσκεται από τις 20.00 μέχρι τις 04:20 στη σκηνή του Fuzz.

Ο Πλούταρχος Βεργής είναι ο άνθρωπος που τρέχει την Enter Events. Με την ευκαιρία του εορτασμού των 5 χρόνων, μιλήσαμε με τον Πλούταρχο για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Enter Events και των συναυλιών στην Ελλάδα.

Το "μικρόφωνο" στον ίδιο:

Πλούταρχος Βεργής

Γιώργος Μπαλιώτης: Μετά από 5 χρόνια ύπαρξης της Enter Events, ποιες είναι οι 2 πιο χαρούμενες - κορυφαίες στιγμές που θα ξεχώριζες;

Πλούταρχος Βεργής: Σίγουρα την πρώτη συναυλία που διοργανώσαμε με τους Dub Pistols στο Κύτταρο.
Συνοδεύτηκε από την πρώτη μας παραγωγή μουσικού Video Clip και έγινε Sold Out. Ανεπανάληπτο. Από κει και πέρα είναι αρκετές οι όμορφες στιγμές, αλλά θα ξεχώριζα την τελευταία συναυλία που κάναμε για τον Panda Dub στο Votanikos Live Stage. Μυσταγωγία. Καθηλωτικός. Ανυπομονώ και ονειρεύομαι την επόμενη του εμφάνιση που θα είναι με την μπάντα του.

ΓΜ: Θα άλλαζες κάτι/κάποια επιλογή αυτά τα χρόνια;

ΠΒ: Νομίζω πως όχι. Νιώθω ευλογημένος για ότι έχουμε καταφέρει τα τελευταία 5 χρόνια. Μιλάμε για τα χειρότερα πιθανά 5 χρόνια της χώρας μετά την μεταπολίτευση. Αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Το αντίθετο, κάνει την επιτυχία πιο γλυκιά. Αν πρέπει να βρω κάτι που θα διαφοροποιούσα, είναι ότι θα έπαιρνα ακόμη μεγαλύτερα ρίσκα. Βέβαια, κατόπιν εορτής δεν έχει και μεγάλη αξία.

ΓΜ: Θεωρείς ότι έχετε κάποια μουσική στόχευση στους καλλιτέχνες που επιλέγετε; Δηλαδή επιλέγετε μουσικούς από συγκεκριμένα είδη για να έχει την αντίστοιχη ταυτότητα η Enter Events;

ΠΒ: Νομίζω είναι σαφές από τις παραγωγές που έχουμε κάνει πως ακολουθούμε λίγο πιο έντονα ένα συγκεκριμένο ύφος που κινείται κοντά στο Dub, Reggae, Hip Hop, Jungle etc. Παρ' όλ’ αυτά, στην τελική μας απόφαση δεν μας οδηγεί αυτό, καθώς δουλεύουμε και με καλλιτέχνες τελείως διαφορετικού ύφους που όμως μας αρέσουν στον ίδιο βαθμό.

Enter Events 5 years

ΓΜ: Είναι τρέλα τελικά το να κάνεις συναυλίες στην Ελλάδα;

ΠΒ: Τρέλα με την θετική έννοια της λέξης, ήταν πάντα και για όλο τον πλανήτη. Με την αρνητική έννοια της τρέλας και σχετικά με την Ελλάδα νομίζω πως έγινε τα τελευταία 6-7 χρόνια. Πλέον η συναυλία έχει γίνει πολυτέλεια. Δεν υπάρχει αρκετός κόσμος που να μπορεί να ξοδέψει 20€ τη βδομάδα για 1 συναυλία. Εγώ τουλάχιστον αυτό θα ήθελα να συμβαίνει σε μια νορμάλ κοινωνία. Δεν μου αρέσει κανένας άλλος τρόπος διασκέδασης περισσότερο από τη συναυλία.

ΓΜ: Σε σχέση με τη δεκαετία του '90, όταν ο κόσμος είχε λιγότερη ενημέρωση, από σήμερα (Internet, sites, blogs, YouTube, Spotify κλπ), πιστεύεις ότι το συναυλιακό κοινό είναι καλύτερο τώρα; 

ΠΒ: Για να είμαστε ειλικρινείς, τη δεκαετία του ‘90 πήγαινα ακόμη στο σχολείο. Παρ' ολα αυτά επειδή έχω προφανώς ασχοληθεί με την ιστορία συναυλιών περισσότερο από την μυθολογία στο σχολείο, πιστεύω πως σίγουρα τη δεκαετία του ‘90 ήταν πιο δύσκολο να ενημερώσεις το κοινό από ότι μπορείς τώρα, αλλά παράλληλα πιστεύω ότι το κοινό τότε διψούσε περισσότερο. Αυτό όμως νομίζω περιλαμβάνεται και στο κεφάλαιο συζήτησης σχετικά με τον κανόνα της προσφοράς και της ζήτησης.

ΓΜ: Ποιο μέσο προσφέρει την καλύτερη προώθηση στις συναυλίες; Η τηλεόραση, το ραδιόφωνο, οι αφίσες, οι ιστοσελίδες ή το Facebook;

ΠΒ: Αυτό εξαρτάται απόλυτα από το κοινό που στοχεύει η κάθε παραγωγή. Στη δική μας περίπτωση και όχι μόνο, το facebook αλλά και το web γενικότερα πλέον έχει ανέβει στη θέση No1. Αν όμως θέλεις να κάνεις μια συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής ή στο Ηρώδειο, δεν μπορείς να αγνοήσεις την Outdoor διαφήμιση (με αφίσες, στάσεις λεωφορείων κλπ). Η τηλεόραση νομίζω χάνεται γρήγορα-γρήγορα και σύντομα θα σβήσει τελείως πιστεύω. Το ραδιόφωνο είναι πολύ σημαντικό αλλά προσωπικά θα το ήθελα πιο δυνατό. Νομίζω πως η χώρα συνολικά πάσχει ραδιοφωνικά.

party για τα 5 χρόνια της Enter Events

ΓΜ: Πόσο σας έχει επηρεάσει η αύξηση του φόρου στα εισιτήρια των συναυλιών;
ΠΒ: Η αλήθεια είναι όχι πολύ. Θα εξηγήσω. Ελάχιστο καιρό πριν την αύξηση του φόρου, σταμάτησε και επίσημα ένας παράλογος και άδικος ''φόρος'' γνωστός ως φόρος της Φρειδερίκης, στο 5% που δεν ξέραμε καν που διοχετεύεται. Χάος. Με το που σταμάτησε, αυξήθηκε το ΦΠΑ 10% και τώρα άλλο 1% (όπως παντού, από 23% σε 24%). Συνολικά θα έλεγα πως πολιτισμικά υπάρχει μια ξεκάθαρη αδικία από την πολιτεία. Δεν είναι δυνατόν το θέατρο να έχει ΦΠΑ 6% ή 7% και οι συναυλίες 24%.Αυτό τα λέει όλα. Αν το ΦΠΑ ήταν και στις συναυλίες χαμηλότερο, θα ήταν και πιο προσιτές οι τιμές, και εν τέλει ''ο κρατικός τζίρος'' θα ήταν μεγαλύτερος.

ΓΜ: Τι μουσική ακούς αυτή την περίοδο;
ΠΒ: Δεν ακούω συγκεκριμένη μουσική. Ακούω συνέχεια μουσική πολλών ειδών. Αυτές τις τελευταίες μέρες πάντως ακουστικά και ηχεία παίζουν με μανία De La Soul και Moderat.

ΓΜ: Έχεις κάποιο μεγάλο όνειρο/ όραμα για την Enter Events;
ΠΒ: Ονειρεύομαι μια παραγωγή όπου η μπάντα περιοδεύει σε catamaran και κάθε μέρα εμφανίζεται σ’ ένα διαφορετικό νησί κι ο κόσμος παρακολουθεί από την παραλία. Στόχος καλύτερα, όχι όραμα.

ΓΜ: Τι να αναμένουμε στην μεγάλη βραδιά για τα 5 χρόνια σας το ερχόμενο Σάββατο 8/10 στο Fuzz;
ΠΒ: Να περιμένετε πολύ ωραίους ήχους και χορό, από αυτούς τους 22 Έλληνες καλλιτέχνες που αξίζουν πολλά για όσα έχουν προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια και υποστήριξη για να καταφέρουν ακόμη περισσότερα.

***************

Enter Events 5 years

Enter Events Proudly Celebrates:
 
5 years Anniversary
 
''As We Enter, come now we take you on the biggest adventure''
 
A blasting Celebration with An All Star Line Up
 
Fleck | Blend Mishkin | Dj Booker | Ψ | Rsn | Wag |
Skg's Dub Alliance | Bass Delight | Billa Qause | Insom |
Dub Riots | Harris | MCD | Balkan Riddims | Mononome |
Stiko | Timewarp | Kill Emil | Fundracar | BNC | Blast'Em Bop | Dj Snatch


Σάββατο 8 Οκτωβρίου
 
FUZZ Club

[Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, Αθήνα]

Ετοιμαστείτε για ένα ξέφρενο παρτυ γενεθλίων γεμάτο ανεβαστικές καταστάσεις και χορό μέχρι τελικής πτώσεως.

Facebook Event Page
 
Προπώληση: 10€

Διατίθεται επίσης, περιορισμένος αριθμός εκπτωτικών εισιτηρίων των 2 και 3 στη τιμή των 16€ και 21€ αντίστοιχα, θα διατίθεται μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου.

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα