Το Θέατρο της εβδομάδας | 15.11 - 21.11

Οι πρεμιέρες της εβδομάδας που διανύουμε.
Διαβάστηκε φορες
Καθώς διανύουμε την τρίτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, οι θεατρικές πρεμιέρες της φετινής σεζόν συνεχίζονται φέρνοντάς μας ακόμα κάποιες παραστάσεις στην -ούτως ή άλλως- πλούσια θεατρική σκηνή της Αθήνας. 

Το θεατρικό έργο "Επικίνδυνες Σχέσεις" του Γιώργου Κιμούλη με ένα all star cast κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα, το μυθιστόρημα "Η Δίκη του Κ." του Φραντζ Κάφκα ανεβαίνει στο θέατρο Πόρτα, δύο νέες παραστάσεις στο αγαπημένο μας Θέατρο του Νέου Κόσμου, ένα μονόπρακτο στο εναλλακτικό Beton7 και μία κωμική παράσταση στο Θέατρο Τέχνης.

Πιο αναλυτικά: 

Επικίνδυνες Σχέσεις @ Θέατρο Άλμα

"Επικίνδυνες Σχέσεις" @ Θέατρο Άλμα

Δύο πρώην εραστές, η μαρκησία Μερτέιγ και  ο υποκόμης Βαλμόν, για να διασκεδάσουν τη βαρετή ζωή τους, ξεκινούν ένα επικίνδυνο και ιδιαίτερα εκλεπτυσμένο ερωτικό παιχνίδι με στόχο τη χειραγώγηση και την αποπλάνηση των ανθρώπων. Η Μερτέιγ προκαλεί τον Βαλμόν να αποπλανήσει ένα πολύ νεαρό κορίτσι, ενώ αυτός παράλληλα ασχολείται με την κατάκτηση μίας παντρεμένης κυρίας. Στο τέλος τα επιλεγμένα ανθρώπινα πιόνια τους δυστυχώς ανταποκρίνονται, αλλά οι συνέπειες αποδεικνύονται πιο σοβαρές – και θανατηφόρες – από ό,τι οι ίδιοι οι παίκτες είχαν προβλέψει.

Με τους: Γιώργο Κιμούλη, Εβελίνα Παπούλια, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Μάρα Δαρμουσλή, Σπύρο Σαραφιανό, Λάμπρο Κτεναβό, Νάνσυ Μπούκλη και την Μάρω Κοντού.

Έναρξη: Τετάρτη 16/11 στο Θέατρο Άλμα

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Σημει'ωσεις από το υπόγειο
"Σημειώσεις από το υπόγειο" @ Βeton7
του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι 

Οι «Σημειώσεις από το υπόγειο» είναι ένα έργο πολεμικής όπου ο Ντοστογιέφσκι ασκεί ανελέητη κριτική και παρωδεί τα μεγάλα φιλοσοφικά - λογοτεχνικά κινήματα της εποχής του, κυρίως τον ρασιοναλισμό και τον ρομαντισμό και στρέφεται ενάντια στους «κανονικούς» ανθρώπους, τις θεωρήσεις και τις βεβαιότητές τους. Στη συνάντηση του ήρωα με μια πόρνη αποκαλύπτονται οι κωμικοτραγικές αντιφάσεις του ψυχισμού ενός παραδοσιακού ρομαντικού ήρωα με τον οποίο ταυτίστηκε και ο ίδιος ο συγγραφέας στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής του.

Ερμηνεία-Σκηνοθεσία: Πέρης Μιχαηλίδης 

'Έναρξη: Τετάρτη 16/11 στο Βeton7

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Η δίκη του Κ.

"Η Δίκη του Κ." @ Θέατρο Πόρτα

Ο Θωμάς Μοσχόπουλος σκηνοθετεί μια παράσταση βασισμένη στο μυθιστόρημα του Φραντς Κάφκα, στο Θέατρο Πόρτα.

Ο Γιόζεφ Κ., ανώτερος υπάλληλος τραπέζης και καθ’ όλα αξιοπρεπής πολίτης, ειδοποιείται από μια σειρά οργάνων μιας ακαθόριστης ανώτερης Αρχής, ότι πρόκειται να δικαστεί για κάτι που κανείς δεν τον πληροφορεί ως προς το τι είναι ακριβώς ούτε και ο ίδιος μπορεί να προσδιορίσει τι του καταλογίζεται. Ένα όμως είναι σίγουρο: θα δικαστεί κάποια στιγμή, παρ' ότι είναι ελεύθερος να συνεχίσει τη ζωή του όπως πριν. Κατόπιν τούτου, μπλέκει σε έναν γκροτέσκο εφιάλτη στον οποίο βυθίζεται σταδιακά όλο και πιο βαθιά προσπαθώντας αφενός να καταλάβει τη λειτουργία του συστήματος που τον διώκει μέσα από τους παρανοϊκούς γραφειοκρατικούς μηχανισμούς που εμφανίζει και ταυτόχρονα να βρει, μέσα από τους προσωπικούς δαιδάλους του νου του, τη ρίζα της ενοχής που του προσάπτουν. Υπάρχει ένα σύστημα που τον συνθλίβει άδικα ή είναι και ο ίδιος ένα ακόμα γρανάζι που ενισχύει το σύστημα και την πολυπλοκότητα;

Με τους: Σωκράτη Πατσίκα, Μιχάλη Συριόπουλο, Κίττυ Παϊταζόγλου, Θάνο Λέκκα, Μάνο Γαλανή, Ειρήνη Μπούνταλη, Παντελή Βασιλόπουλο, Μιχάλη Μιχαλακίδη, Ελένη Βλάχου, Φοίβο Συμεωνίδη

Έναρξη: Παρασκευή 18/11 στο Θέατρο Πόρτα

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Το αριστούργημα

"Το αριστούργημα ή The Re-Mohammed-Ty Show" @ Θέατρο του Νέου Κόσμου

του Κριστιάν Λόλλικε
Ομάδα Θεάτρου Αrs Moriendi

Το Αριστούργημα είναι ένα έργο με θέμα την Τέχνη, την Πίστη και την Τρομοκρατία, του σύγχρονου θεατρικού συγγραφέα Κριστιάν Λόλλικε (Christian Lollike), ο οποίος στην χώρα του, τη Δανία, θεωρείται από τους πιο σημαντικούς και υποσχόμενους σήμερα συγγραφείς, καθώς τολμά να θίξει επίκαιρα, ευαίσθητα, κοινωνικά θέματα όπως είναι η τρομοκρατία, το προσφυγικό, ο ρατσισμός και ο εθνικισμός στον 21ο αιώνα.

Με τους: Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Κατερίνα Συναπίδου, Δημήτρης Φραγκούλης

Διαβάστε την κριτική του Mix Grill εδώ

Τελευταία παράσταση: Τρίτη 15/11 στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

---------------------------------------------------------------------------------------------------"RELAX… MYNOTIS" @ Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

Ένας ηθοποιός μεγάλος, όχι μόνο σε ηλικία αλλά και σε αξία, υπαγορεύει τη διαθήκη του σε έναν βοηθό συμβολαιογράφου. Είναι ο 35ος συμβολαιογράφος, μέσα σε σαράντα χρόνια, που αναλαμβάνει αυτήν τη δουλειά. Είναι ολοφάνερο ότι ο ηθοποιός έχει μιαν έμμονη προσήλωση στην ιδέα της διαθήκης.
Έτσι ξεκινά το "RELAX...". Σαν ένα ταξίδι μέσα στον νεοελληνικό χρόνο που οδηγεί άλλοτε στον Άδη και άλλοτε στο Υπερπέραν. Παραστάτες σ΄αυτό το ταξίδι είναι δύο μορφές του νεοελληνικού πανθέου που εμφανίζονται όχι ως φυσικές παρουσίες αλλά ως ενεργά φαντάσματα. Προκύπτει έτσι μια συνάντηση μεταξύ μεγάλων ανδρών σε μια χώρα κατά τα άλλα μικρή. Ίσως αυτή η χώρα, που μοιάζει σήμερα ακινητοποιημένη, τίποτα να μη χρειάζεται τόσο πολύ όσο ένα ταξίδι ή την ιδέα έστω ενός ταξιδιού...

Παίζει ο Χρήστος Στέργιογλου, στο πιάνο ο Θανάσης Τσαουσέλης

Έναρξη: Παρασκευή 18/11 στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

---------------------------------------------------------------------------------------------------


Στο μυαλό του Δανιήλ Χαρμς @ Θέατρο του Νέου Κόσμου

Η θεατρική ομάδα Roswitha επιχειρεί να μπει στο μυαλό του ανατρεπτικού Ρώσου συγγραφέα Δανιήλ Χαρμς. Η παράσταση χρησιμοποιεί κείμενα του Δανιήλ Χαρμς και συνθέτει ένα σύμπαν εφιαλτικά κωμικό, όπου το ασφαλές καθημερινό γίνεται βίαια παράδοξο.
Σ’ έναν κόσμο ταραγμένο, βίαιο, ισοπεδωμένο, έρχεται η ερώτηση του ίδιου από το 1937: «Υπάρχει κάτι στη γη που θα μπορούσε να είναι σημαντικό και θα μπορούσε ακόμα και ν’ αλλάξει την πορεία των γεγονότων όχι μόνο στη γη, αλλά και σ’ άλλους κόσμους;»

Με τους: Γιώργος Αλεβιζάκης, Μαντώ Κεραμυδά, Μαρία Μοσχούρη, Νάνσυ Σιδέρη, Θοδωρής Σκυφτούλης

Έναρξη: Δευτέρα 21/11 στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα