Εκτός του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ο Γιώργος Κιμούλης

Εκτός του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ο Γιώργος Κιμούλης

Το Φεστιβάλ δεν μπορούσε να μην επηρεαστεί από τα πρόσφατα γεγονότα.
Διαβάστηκε φορες
Όλη η Ελλάδα παρακολουθεί με ενδιαφέρον, τρόμο και θλίψη τις καταγγελίες που έχουν δημοσιοποιηθεί κατά πασίγνωστων και αγαπημένων ηθοποιών και σκηνοθετών του ελληνικού θεάτρου και της τηλεόρασης. Όπως είναι απόλυτα λογικό, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδάυρου δεν θα μπορούσε να παραβλέψει τις πρόσφατες καταγγελίες...

Διαβάστε το ακόλουθο δελτίο τύπου, στο οποίο το Φεστιβάλ βγάζει εκτός τον Γιώργο Κιμούλη από το πρόγραμμα της φετινής χρονιάς:

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου είχε σχεδιάσει να εντάξει στο φετινό του πρόγραμμα την παράσταση «Φιλοκτήτης», σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κιμούλη για το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Υπό τη βαριά σκιά των τελευταίων εξελίξεων, και συγκεκριμένα των δημοσιοποιημένων επώνυμων καταγγελιών συναδέλφων του κ. Γ. Κιμούλη για προσβολή της προσωπικότητάς τους, οδηγηθήκαμε στην δυσάρεστη, πλην όμως επιβεβλημένη, απόφαση να μην συμπεριλάβουμε τον συγκεκριμένο ηθοποιό στην ομάδα των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου τη φετινή χρονιά.

Η Καλλιτεχνική Διεύθυνση βρίσκεται σε συνεννόηση με τον παραγωγό και τον σκηνοθέτη της παράσταση, για την εξασφάλιση νέας συμφωνίας για το φετινό πρόγραμμα, με το ίδιο ή με άλλο έργο, με γνώμονα την διασφάλιση των υπόλοιπων μελών του θιάσου.
 
Πρόθεσή μας δεν είναι να δράσουμε τιμωρητικά, ούτε να ούτε να υποκαταστήσουμε τα δικαστήρια. Όμως, θα ήταν ανεύθυνο από πλευράς μας εάν παραβλέπαμε τις σκληρές και επώνυμες μαρτυρίες επαγγελματιών του χώρου μας για αντιδεοντολογικές πρακτικές και συμπεριφορές που κάθε άλλο παρά τιμούν την Τέχνη και τους ανθρώπους της.

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα