peter-doherty-hamburg-demonstrations

Peter Doherty - Hamburg Demonstrations

Ο Pete Doherty των Libertines μεγάλωσε και επιστρέφει με το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ
Διαβάστηκε φορες
Τι θ' ακούσεις:
Indie rock, alternative rock, indie pop

Τραγούδια που πρέπει να ακούσεις: 
"Kolly Kibber", "Birdcage", "She is Far" 

Βαθμολογία:
6/10


Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι το επιπρόσθετο σύμφωνο στο τέλος του ονόματος του καλλιτέχνη δεν αποτελεί τυπογραφικό λάθος. Ο ρομαντικός ροκ σταρ το πρόσθεσε συνειδητά, καθώς ίσως επιθυμούσε να προσδώσει ένα πιο σοβαρό και επίσημο τόνο στο όνομα του που συμβαδίζει με την ηλικία του μιας και τον Doherty μπορεί να μην τον αγγίζει ο χρόνος, αλλά μεγάλωσε - ή πολύ απλά επεδίωκε μία μικρή αλλαγή.  Σαφώς, το ζήτημα δεν είναι αυτό, αλλά το νέο του άλμπουμ που κυκλοφόρησε αρχές του μήνα με τον τίτλο 'Hamburg Demonstrations'. Η ηχογράφηση του πραγματοποιήθηκε στο Αμβούργο και διήρκεσε κάτι παραπάνω από ένα εξάμηνο υπό την παραγωγή του Johann Scheerer.

Την έναρξη του άλμπουμ σηματοδοτεί το “Kolly Kibber” το οποίο είναι αρκετά καλό και θυμίζει τις καλές στιγμές του Doherty, όμως η συνέχεια θα αποβεί απογοητευτική. Ο frontman των Libertines δήλωσε ότι έχει απεξαρτηθεί από τις εθιστικές ουσίες εδώ και ένα χρόνο και αυτήν τη φορά θέλει να μας μιλήσει για όσα τον απασχολούν και τον επηρέασαν. Στο κομμάτι “Hell to Pay at the Gates of Heaven” ο Άγγλος καλλιτέχνης σε κάτι λιγότερο από το καθιερωμένο μουσικό τρίλεπτο, μέσα σε μία ειρωνικά χαρωπή μελωδία και με μία φωνή που «λυγίζει» με σκωπτική διάθεση αναφέρεται στις τρομοκρατικές επιθέσεις που στοίχησαν τη ζωή πολλών ανθρώπων πέρυσι στο Παρίσι («Come on, boys, choose your weapon/ J-45 or AK-47?») . Στο tracklist συναντάμε εις διπλούν το “I Don't Love Anyone (But You're Not Just Anyone)”, το οποίο αποτέλεσε και το single που μας προϋπάντησε στο νέο άλμπουμ, σε μία πιο αργή ακουστική εκδοχή που και να έλειπε από το άλμπουμ κανείς δε θα την αποζητούσε εφόσον οι διαφορές του από το αρχικό είναι ανεπαίσθητες - συγγνώμη ανύπαρκτες ήθελα να γράψω.

Το κομμάτι "Flags of the Old Regime" το συνέθεσε πέντε χρόνια νωρίτερα, μετά το θάνατο της φίλης του, Amy Winehouse, αλλά αποφάσισε να το κυκλοφορήσει πριν λίγους μήνες με τα έσοδα του από τις πωλήσεις να πηγαίνουν στο Amy Winehouse Foundation, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που βοηθά νέους ανθρώπους με προβλήματα εξάρτησης από τα ναρκωτικά. 
Προσωπικά θεωρώ ότι το "Birdcage" βγαίνει αλώβητο μέσα σε αυτή τη μουσική χασούρα  - ίσως και το μοναδικό, ένα indie rock κομμάτι που κυλάει ευχάριστα μαζί με τα φωνητικά της Suzie Martin και ξυπνά μνήμες από Babyshamples. Συμπαθητικό θα μπορούσε ίσως να θεωρηθεί και το τελευταίο κομμάτι του άλμπουμ, "She Is Far", που έχει ένα γλυκόπικρο τόνο με τα έγχορδα κιθάρα και βιολί να κυριαρχούν και τη φωνή του Pete(r) να ακούγεται λιγότερο τρεμάμενη απ' ότι συνήθως.

Μέσα σ' όλο αυτά ο Doherty, ως ανήσυχο πνεύμα, προσφάτως ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει το 'Libertines' Hotel', έναν πολυχώρο που θα αποτελείται από studio ηχογραφήσεων και νυχτερινό club και θα είναι ανοιχτός σε όλον τον κόσμο με το αντίστοιχο αντίτιμο βεβαίως (πόσο τυχεροί σταθήκαμε!), ενώ ταυτοχρόνως επισήμανε και την προετοιμασία του νέου τους άλμπουμ.


Αξιολόγηση δίσκων
Βαθμός δίσκου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα