Valaroutsos Savveria Papaioannou

Τρεις φωνές, μια μουσική μαγεία στο Σταυρό του Νότου Club

Τρεις ταλαντούχοι καλλιτέχνες συνεργάζονται για πρώτη φορά επί σκηνής στο Σταυρό του Νότου Club και δημιουργούν υπέροχες εικόνες με τη μουσική τους.
Διαβάστηκε φορες
Είναι ο Απόστολος Βαλαρούτσος, η Σαββέρια Μαργιολά και ο Πάνος Παπαϊωάννου, με τον καθένα τους ν' αφήνει το στίγμα του στην παράσταση. 

Η είσοδος μας στο χώρο συνοδεύτηκε από μια ευχάριστη έκπληξη. Αρκετός κόσμος ήταν ήδη μέσα και περίμενε με ανυπομονησία να ξεκινήσουν τα τρία παιδιά. 

Η ορχηστρική εισαγωγή μας έδωσε μόνο ένα δείγμα για το τι θα ακολουθούσε, για να ανέβουν πρώτα οι δύο άντρες και να μας υποδεχτούν με το "Σε ποια θάλασσα αρμενίζεις" και να έρθει ως τρίτη φωνή η Σαββέρια, σε μια διαφορετική εκτέλεση του αγαπημένου τραγουδιού. 

"Πρώτη φορά συναντιόμαστε με τον Πάνο και τον Απόστολο και φτιάξαμε ένα πρόγραμμα με τραγούδια τόσο από τις προσωπικές μας δουλειές όσο και με άλλα αγαπημένα" ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία της παρέας.

Παραμένοντας και οι τρεις μαζί τραγούδησαν "Τα μεροκάματα" του Πάνου και του Χρυσόστομου Καραντωνίου για να μας αποχαιρετήσουν οι δύο με το υπέροχο "Η μέρα κείνη δε θ' αργήσει"

Έτσι, έμεινε μόνος ο Απόστολος με το "Θεριά όνειρα", ένα κομμάτι με έντονο ηλεκτρικό ροκ ήχο για να ακολουθήσει το καινούριο του "Μαύρος ουρανός", στο οποίο τα σόλο της κιθάρας του Μάριου Μούρμουρα έδωσαν το κάτι διαφορετικό στο τραγούδι. 

Τι καλύτερο για να μας αποχαιρετήσει από το "Μετά ξύπνησα"; Μας ξεσήκωσε και τραγουδήσαμε όλοι μαζί, δίνοντας έτσι την κατάλληλη πάσα στον Πάνο Παπαϊωάννου να συνεχίσει με τις αγαπημένες "Βυθισμένες Άγκυρες", τραγούδι στο οποίο κέρδισε το χειροκρότημα όλων. 

Έπειτα, ήρθε το "Δίπλα μου", από την πρώτη δισκογραφική του δουλειά μαζί με τον Χρυσόστομο Καραντωνίου σε στίχους Δημήτρη Παπαχαραλάμπους, παρέα με "Τα φώτα στην πλατεία". Κάλεσε τη Σαββέρια να τραγουδήσουν ένα ντουέτο στο "Ο άνεμος φυσά", τόσο στην ελληνική του εκδοχή από τον Πάνο όσο και στη γαλλική του από τη Σαββέρια, η οποία με ξάφνιασε με την ερμηνεία της!

Σ' εκείνο το σημείο άφησαν την Σαββέρια μόνη της, ώστε να βάλει τη λαϊκή πινελιά με το "Παρκάρω απέναντι", από τον πρόσφατο δίσκο της "Ερωτογραφία" και να μας παρασύρει μουσικά και ερμηνευτικά να τραγουδάμε όλοι μαζί σαν μια μεγάλη παρέα με "Το δίκιο μου". Στη συνέχεια, έφερε "Τα κλειδιά" για να ολοκληρώσει το πρώτο μέρος με την άκρως ηλεκτρική εκτέλεση στον "Άμλετ της σελήνης", ένα τραγούδι που δεν το ακούς συχνά από γυναικεία φωνή και εκείνη το τραγούδησε εξαιρετικά.

Μετά από ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα, επέστρεψε ο Πάνος με τη "Νεράιδα" του Μάλαμα για να δώσει το κάτι παραπάνω με την ερμηνεία του στο "Άμα τη δεις" και στο διαχρονικό "Ακροβάτη"

Ύστερα, ήταν η σειρά της Σαββέριας με την ιδιαίτερη χροιά της στο "Απόψε" και στη δυναμική διασκευή για το "Της ταβέρνας το ρολόι" ν' απογειώσει το κέφι παραδίδοντας τη σκηνή στον Απόστολο για ένα medley του "Άσε με να μπω" με το "Δε ζητάω πολλά". Λίγο πριν αποχωρίσει, μας χάρισε την καλύτερη του στιγμή με το "Τριανταφυλλάκι", που έχει γράψει εκείνος και έχει ερμηνεύσει ο Γιάννης Χαρούλης. 

Λίγο πριν το τέλος, μας επεφύλασσαν μια έκπληξη. Με τις κιθάρες τους μαζί ο Πάνος και ο Απόστολος και με τη φωνή της η Σαββέρια, ερμήνευσαν ακουστικά και οι τρεις τραγούδια που αντέχουν στο χρόνο, όπως το "Ίσως φταίνε τα φεγγάρια", το "Ιστορία μου" αλλά και τη "Φάμπρικα".

Κλείνοντας αυτή την υπέροχη μουσική βραδιά, κάλεσαν τους μουσικούς τους στη σκηνή και χορέψαμε μαζί τους στη "Βασιλική" παρέα με τα "Λιανοχορταρούδια" και τραγουδήσαμε "Θεέ μου μεγαλοδύναμε", για να μας αποχαιρετήσουν με encore με το αγαπημένο μου, την "Απαγωγή" του Μίκη Θεοδωράκη.

Μια παρέα επτά ατόμων, τρεις τραγουδιστές και τέσσερις μουσικοί, παρουσίασαν αγαπημένα δικά τους και δικά μας τραγούδια σε ένα πρόγραμμα που αξίζει να το δεις! Προλαβαίνεις γιατί θα επαναληφθεί τις Κυριακές 12 και 19 Φλεβάρη και κάτι μου λέει πως θα τραγουδήσετε με την ψυχή σας και θα φύγετε με ένα μεγάλο χαμόγελο.

Μαζί τους ήταν οι μουσικοί:

Νίκος Πασσαλίδης: Μπουζούκι/Λαούτο
Μάριος Μούρμουρας: Κιθάρα/Φωνητικά
Μιχάλης Ευδαίμων: Μπάσο
Στέφανος Σακελλαρίου: Τύμπανα

*Φωτογραφίες: Μιχάλης Τσεσμετζής
Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
10,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα