Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;

To Θέατρο της Εβδομάδας | 14.03 - 20.03

Τι παίζει θεατρικά αυτή την εβδομάδα;
Διαβάστηκε φορες
Ήσυχη εβδομάδα θεατρικά η τρέχουσα. Κι ενώ η χειμερινή θεατρική σεζόν σιγά σιγά ρίχνει αυλαία, θέατρα, εταιρείες παραγωγής, ηθοποιοί και σκηνοθέτες ετοιμάζονται πυρετωδώς για τις παραστάσεις που θα ανέβουν στο δεύτερο περίπου μισό της σεζόν 2016-'17. Από τις πρεμιέρες ξεχωρίζει το κλασικό έργο "Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;" στο Από Μηχανής Θέατρο, το ανέβασμα του πρώτου μέρους της τριλογίας "Ακυβέρνητες Πολιτείες" που σηματοδοτεί ταυτόχρονα και την για πρώτη φορά συνεργασία Εθνικού Θεάτρου και Θεάτρου Τέχνης, καθώς και η επιστροφή τoυ stand up comedy διδύμου Ατζαράκη-Ζάμπρα στο Θέατρο Coronet. Eπιπλέον, δύο παραστάσεις πήραν παράταση, ενώ το Studio Κινητήρας διοργανώνει αυτό το Σαββατοκύριακο για 8η χρονιά το In Progress Feedback Festival με θέμα τον Έρωτα

Αναλυτικότερα: 

CINEΛΘΕΤΕ @ Θέατρο Coronet 

CINEΛΘΕΤΕ

Μετά από τις sold out παραστάσεις ο Διονύσης Ατζαράκης και ο Θωμάς Ζάμπρας επιστρέφουν στη σκηνή του Θεάτρου Coronet με τη μοναδική Stand Up Comedy παράσταση «Cineλθετε» από τις 17 Μαρτίου και κάθε Παρασκευή έως τις 7 Απριλίου στις 21:00 για 4 μόνο παραστάσεις.

Σε μιάμιση ώρα ασταμάτητου γέλιου, μιλούν για την καθημερινότητα, τις σχέσεις, την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τα Τρίκαλα, τα σχολικά τους χρόνια, το facebook, τα ψυχολογικά τους, τον Μπάτμαν και τις πρώην τους. Αν έχετε και εσείς θέματα με την ποιότητα του τηλεοπτικού και κινηματογραφικού τοπίου στις ημέρες μας, ή απλά θέματα με την πρώην σας, η παράσταση «Cineλθετε» είναι ιδανική για εσάς. 
Μην τους χάσετε!

Από 17 Μαρτίου στο Θέατρο Coronet 

---------------------------------------------

Ακυβέρνητες Πολιτείες: Η Λέσχη @ Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν 

Η Λέσχη

Για πρώτη φορά στην ιστορία τους, το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Τέχνης συνεργάζονται στην από κοινού παρουσίαση ενός μακρόπνοου καλλιτεχνικού σχεδίου, που θα ξεκινήσει από τη φετινή και θα ολοκληρωθεί στην επόμενη καλλιτεχνική περίοδο. Πρόκειται για το ανέβασμα της εμβληματικής τριλογίας του Στρατή Τσίρκα «Ακυβέρνητες Πολιτείες», το πρώτο μέρος της οποίας θα ανέβει στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης τον Μάρτιο του 2017.

«Η Λέσχη», διαδραματίζεται στην Ιερουσαλήμ, την Αγία Πόλη, τον «αφαλό της γης», όπως την ονομάζει ο ίδιος ο συγγραφέας. Η υψηλής ποιότητας αφήγηση του Τσίρκα καλύπτει το χρονικό διάστημα ενός έτους, από το 1942 έως το 1943. Το αποτύπωμα του πολέμου βρίσκεται παντού, οι στρατηγικές κινούν νήματα και τα ιδεολογικά αδιέξοδα αναδύονται με έμφαση. Ωστόσο, ο συγγραφέας ενδιαφέρεται εξίσου για τον ψυχισμό των ανθρώπων: τόσο του κεντρικού του ήρωα, του Έλληνα Μάνου Καλογιάννη, όσο και των άλλων προσώπων που εμπλέκονται στην ιστορία και συνθέτουν μια «επιτομή της ανθρωπότητας και των παθών της».

Η «Λέσχη» σε σκηνοθεσία Έφης Θεοδώρου. Τα άλλα δύο μέρη της τριλογίας θα παρουσιαστούν κατά τη χειμερινή περίοδο 2017-2018. Η «Αριάγνη», σε σκηνοθεσία Γιάννη Λεοντάρη, θα ανέβει σε σκηνή του Εθνικού Θεάτρου και η «Νυχτερίδα», σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη, σε χώρο που θα επιλεγεί αργότερα.

Από 17 Μαρτίου στο Θέατρο Τέχνης

--------------------------------------------

Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ; - Από Μηχανής Θέατρο 

Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;

Το έργο του Έντουαρντ Άλμπυ «Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ», κάνει πρεμιέρα στο Από Μηχανής Θέατρο την Παρασκευή 17 Μαρτίου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη,  με τους Άκι Βλουτή, Νίκη Παλληκαράκη, Σαράντο Γεωγλερή και Τζωρτζίνα Λιώση

Ένα άγριο παιχνίδι, στο οποίο θίγονται πολλά δίπολα. Άνδρας – γυναίκα, αγάπη - μίσος, γονιμότητα – στειρότητα, θύμα – θύτης, ιστορία - βιολογία, εκκλησία – παγανισμός. Και όλα αυτά συμβαίνουν κάτω από την επήρεια του αλκοόλ που ρέει άφθονο μέχρι το τέλος. Βασικό στοιχείο που αποκαλύπτει τα βαθύτερα ένστικτα και τα πιο βαθειά μυστικά.

Από 17 Μαρτίου στο Από Μηχανής Θέατρο 

----------------------------------------------------

In Progress Feedback Festival @ Studio Κινητήρας 



Tο In Progress Feedback Festival (IPFF), το φεστιβάλ-θεσμός του Κινητήρα, επιστρέφει για όγδοη χρονιά στις 18 και 19 Μαρτίου. Η θεματική ομπρέλα του IPFF για τη φετινή χρονιά είναι ο Έρωτας: η αναγκαιότητά του ως επανάσταση και κινητήριος δύναμη για αντίσταση. Καλλιτέχνες και ομάδες χορού και θεάτρου παρουσιάζουν στο κοινό έργα τους. Ερχόμενοι σε άμεση επαφή με τους θεατές, που συμμετέχουν ενεργά στο τέλος κάθε παράστασης μέσα από δημιουργικές συζητήσεις, ερωτηματολόγια και άλλους ευφάνταστους τρόπους ανταλλαγής ιδεών, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν το feedback που θα τους οδηγήσει σε μια μελλοντική ολοκληρωμένη παράσταση. 

Γνωστοί καλλιτέχνες αλλά και φερέλπιδες νεοσύστατες ομάδες από το χώρο του θεάτρου, του χορού και των εικαστικών περιλαμβάνονται στις φετινές συμμετοχές του In Progress Feedback Festival. Με έναν έως τέσσερις καλλιτέχνες επί σκηνής, οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τα μέγιστης διάρκειας 25’  έργα τους στο κοινό, το οποίο φέτος θα είναι ο κριτής. Συγκεκριμένα, λαμβάνουν μέρος: Ομάδα Almalibre.co - Αναστασία Μπρουζιώτη, Ομάδα A(r)CT - Ελένη Παπαϊωάννου, Ομάδα ΜΟΝΟΡΟΔΟ - Παναγιώτης Αθανασόπουλος, Μαριέλα Νέστορα και Stephanie Felber, Ζωή Παπαδοπούλου, Ομάδα Scraps - Βασιλική Σκευοφύλαξ και Μάριος Σουγιουτζόγλου, Ομάδα Φ/2 - Βαρβάρα Μπαρδακά και Φώτης Τσαλουμάς, Ομάδα Yellow - Μαρία Ζαχαρογιάννη. Η ομάδα που θα επιλεγεί θα έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει στο Στούντιο του Κινητήρα οκτώ παραστάσεις τα Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου 2017 σε συμπαραγωγή με τον Κινητήρα. 

18 και 19 Μαρτίου στο Studio Κινητήρας 


Παράταση για τις παραστάσεις: 

Αθηνά Χατζηεσμέρ, ετών 17 @ Θέατρο Επί Κολωνώ
Μέχρι 8/4 

ΔΕΣ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ  + Μωρό @ Θέατρο Ακροπόλ
Μέχρι 9/4

*************

Ξεκινούν επίσης αυτή την εβδομάδα: 

Θρόνος - Αντίκα (από 15/3) @ Vault Theatre Plus 
Χορωδία Ανέργων (από 16/3) @ Θέατρο Πόρτα

************

Παραστάσεις που ρίχνουν αυλαία:

Aurora @ Θέατρο Ροές 
Τελευταία παράσταση στις 14/3 

Ματωμένος Γάμος (Μια υπαρξιακή τραγωδία) @ Από Μηχανής Θέατρο 
Τελευταία παράσταση στις 14/3 

Μηχανισμός του δωματίου @ Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων 
Τελευταία παράσταση στις 14/3 

Αγαπητέ Τσέχωφ @ Θέατρο Αλκμήνη
Τελευταία παράσταση στις 15/3 

De Profundis @ Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας 
Τελευταία παράσταση στις 15/3

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
10,0 / 10 (σε 2 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα