Το Θέατρο της Εβδομάδας | 16.05-23.05

"Το ενδιαφέρον των θεατρόφιλων θα κρατήσουν αμείωτο, τόσο οι πρεμιέρες όσο και τα φεστιβάλ που ξεκινούν από αυτή την εβδομάδα στην πόλη μας, σημαίνοντας έτσι την αρχή του καλοκαιριού..."
Διαβάστηκε φορες
Κι ενώ βρισκόμαστε στα μέσα Μαϊου και στο τέλος της φετινής σεζόν, πολλές είναι οι θεατρικές παραστάσεις που συνεχίζουν να μας κρατούν συντροφιά και όχι μόνο. Το ενδιαφέρον των θεατρόφιλων θα κρατήσουν αμείωτο, τόσο οι πρεμιέρες όσο και τα φεστιβάλ που ξεκινούν από αυτή την εβδομάδα στην πόλη μας, σημαίνοντας έτσι την αρχή του καλοκαιριού...

Σας παραθέτουμε λοιπόν φεστιβάλ και παραστάσεις που ξεκινούν αυτή την εβδομάδα!

2ο RIO DE LA PLATA FESTIVAL @POLIS ART CAFE | 24.05-26.05

Ένα Festival αφιερωμένο στην αυθεντική μουσική και χορευτική παράδοση του Αργεντίνικου tango.
Υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Αργεντινής, στο κέντρο της Αθήνας.
 
Μετά την μεγάλη επιτυχία του 1° φεστιβάλ Rio de la Plata en Atenas, θα έχουμε την χαρά να φιλοξενήσουμε για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, μία από τις μεγαλύτερες ορχήστρες της Αργεντινής.

Η δεκαμελής ορχήστρα "La Juan D'arienzo" θα χαρίσει την εμπειρία του αυθεντικού tango μέσα από την ενορχηστρωμένη του μορφή.
 
Μέρες γεμάτες μουσική και χορό...
μας υπόσχονται μεγάλες συγκινήσεις και καινούργιες εμπειρίες.

ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ!

Μέλη της Ορχηστρας
Facundo Lazzari: Bandoneon
Ricardo Badaracco: Bandoneon
Adolfo Trepiana: Bandoneon
Sebastian Frasson: Violin
Pablo Ginzburg: Violin
Emilio Pagano: Violin
Octavio Bianchi: Violin
Emilio Longo: Double Bass
Pablo Valle: Piano
_____________________________________________________


BOB THEATRE FESTIVAL | 22.05-28.05

10 χρόνια Bob

Το δημοφιλές Bob Theater Festival ξεκίνησε το 2008 από την ομάδα AbOvo και από τότε, κάθε Μάιο, προσελκύει μεγάλα πλήθη νεανικού κοινού και προσφέρει βήμα πειραματισμού σε νεοσύστατες θεατρικές ομάδες. Φέτος, το Bob κλείνει 10 χρόνια και φιλοξενείται στο Φεστιβάλ Αθηνών.

Χάρη σ’ αυτή την αυτοδιαχειριζόμενη πλατφόρμα θα παρουσιαστούν στις αίθουσες Ε και Η της Πειραιώς 260 οι νεανικές παραστάσεις που ξεχώρισαν κατά τη φετινή σεζόν αλλά και ο διαγωνισμός Scratch Night, όπου περισσότερες από 20 ομάδες παρουσιάζουν 15 λεπτά από τις, υπό διαμόρφωση, παραστάσεις τους.

 Γράφοντας και παίζοντας επί τόπου εκ του μηδενός, οι ερμηνευτές θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν μια δοκιμαστική εκδοχή των έργων τους εν εξελίξει, περιμένοντας το κοινό να έρθει και να τις ψηφίσει στην πορεία τους για το μεγάλο βραβείο. Μια νεανική θεατρική γιορτή με συναυλίες, πάρτυ, διαγωνισμούς και, φυσικά, τις καλύτερες νεανικές παραστάσεις της χρονιάς!
___________________________________________________________

ATHENS COMEDY FESTIVAL @GAZARTE | 19.05-21.05

Το stand-up comedy, το κωμικό φαινόμενο που έχει απλωθεί από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα, ο κωμικός αυτοσχεδιασμός, αλλά και το κωμικό θέατρο αποκτούν επιτέλους το φεστιβαλικό τους σπίτι. Πρόκειται για το Athens Comedy Festival, μια τριήμερη  κωμική γιορτή, ένα φεστιβάλ  γέλιου, με 28 συνολικά  παραστάσεις σε 3 stages. Το Gazarte από τις 19 έως και τις 21 Μαΐου στεγάζει την αφρόκρεμα της ακμάζουσας ελληνικής κωμικής σκηνής, αλλά και διεθνείς καταξιωμένους performers.

Από το εξωτερικό έρχονται για να παρουσιάσουν τις αγγλόφωνες παραστάσεις τους, η δαιμόνια Αυστραλέζα Felicity Ward, o Αγγλο-Ινδός μετρ του made in Britain φλέγματος  Imran Yusuf, ο σαρδόνιος Scott Cappuro από το Σαν Φρανσίσκο και ο ασύλληπτος Ολλανδός Rod Ben Zeev.  Δίπλα τους θα «σταθούν» επάξια, με το μικρόφωνο ανά χείρας, δεκάδες Έλληνες κωμικοί που θα παρουσιάσουν τις δουλειές τους στο αθηναϊκό κοινό.   

Συντελεστές:
Γιώργος Αγγελόπουλος, Νέλη Αλκάδη, Διονύσης Ατζαράκης, Δημήτρης Δημόπουλος, Ναταλία Δήμου, Θωμάς Ζάμπρας, Γιώργος Ζαχαρόπουλος, Βύρων Θεοδωρόπουλος, Μίνως Θεοχάρης, Χρύσα Κατασαρίνη, Ήρα Κατσούδα, Παναγιώτης Κούδας, Μιχάλης Μαθιουδάκης , Δημήτρης Μακαλιάς, Ανδρέας Πασπάτης, Κωνσταντίνος Πασσάς, Αριστοτέλης Ρήγας, Ζήσης Ρούμπος, Πάρις Ρούπος, Γιάννης Σαρακατσάνης, Σίλας Σεραφείμ, Αναστασία Σκοπελίτη, Άγγελος Σπηλιόπουλος, Λάμπρος Φισφής, Ηλίας Φουντούλης, Δημήτρης Φραγκιόγλου, Σωσώ Χατζημανώλη, Γιώργος Χατζηπαύλου, Δημήτρης Χριστοφορίδης και Blink Mike. 
_____________________________________________________

IVAN VASILIEV
& STARS OF THE RUSSIAN BALLET @ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ |20.05-21.05

Ο Ιβάν Βασίλιεφ, ο μεγαλύτερος χορευτής του κόσμου, ενώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στις 20 και 21 Μαΐου τους κορυφαίους σολίστες των Μπαλέτων Μπολσόι και Μαριίνσκι και ηγείται αυτής της πανδαισίας κλασικού χορού που είναι το All Stars Russian Gala.

Το νέο ίνδαλμα της Ρωσίας, ο Mikhail Lobukhin, ο διάσημος Ruslan Skvortsov, η παρτενέρ του Vasiliev Kristina Kretova, αλλά και η φημισμένη Nina Kaptsova θα ζωντανέψουν μπροστά στα μάτια μας τον θρύλο των Μπολσόι, ενώ την ίδια στιγμή, τη μαγεία των Μαριίνσκι θα φέρουν επί σκηνής οι πρίμα μπαλαρίνες Oksana Skorik, Elena Yevseyeva, Ekaterina Osmolkina και οι πρώτοι χορευτές Yevgeniy Ivanchenko και Leonid Sarafanov.

Παρουσίαση: πολιτιστική εταιρεία Λάβρυς

***

Άλλες παραστάσεις

Πέτρες στις τσέπες του @Θέατρο του Νέου Κόσμου, α
πό το Σάββατο 20/5 έως τη Δευτέρα 29/5. Έπειτα τελευταίες παραστάσεις στην Αθήνα και περιοδεία σε όλη την Ελλάδα!

Η Μεγάλη Χίμαιρα @Θέατρο Πορεία, από την Πέμπτη 18/5 έως την Κυριακή 11/6

Ο Γκάτσος που αγάπησα @Θέατρο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός. Ερμηνεύει ο Μανώλης Μητσιάς και διαβάζει η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη. Τελευταία παράσταση, την Παρασκευή 19/5.

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα