Royal Blood - How Did We Get So Dark?

Royal Blood - How Did We Get So Dark?

Royal Blood, ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα του μέλλοντος
Διαβάστηκε φορες
Τι θα ακούσεις:
garage rock, hard rock, stoner rock

Τραγούδια που πρέπει να ακούσεις:
"Lights Out", "She's Creeping", "Hook, Line & Sinker", "I Only Lie When I Love You"

Βαθμολογία:
8,5/10


Το 2014 είχαν καταφέρει να προκαλέσουν κάποια ταραχή στα νερά της ροκ σκηνής με το ντεμπούτο άλμπουμ τους. Έκτοτε, το μέγεθος του ονόματός τους γινόταν ολοένα και μεγαλύτερο μέχρι που φτάσαμε να μιλάμε για έναν από τους ωραιότερους δίσκους για εκείνη τη χρονιά. Ο λόγος για τους Royal Blood, οι οποίοι έχοντας πολύ γερές βάσεις, επιστρέφουν φέτος με το δεύτερο και αρκετά δύσκολο δισκογραφικό βήμα τους. Περίμενα διακαώς την συγκεκριμένη κυκλοφορία καθώς το αγγλικό συγκρότημα έχει κάνει κάτι ιδιαίτερα δύσκολο, να γίνει αγαπημένο από το πρώτο κιόλας άλμπουμ. 

Το “How Did We Get So Dark?”, λοιπόν, κυκλοφόρησε και περιλαμβάνει δέκα τραγούδια. Ανοίγει με το ομώνυμο κομμάτι το οποίο δεν περιμένει καθόλου, σε βάζει αμέσως στο κλίμα και τον κόσμο των Royal Blood με τις παραμορφώσεις του μπάσου και τα εκρηκτικά κρουστά. Η αλήθεια είναι πως προδιάθεση που υπήρχε πριν την αρχική ακρόαση ολόκληρου του δίσκου ήταν θετική λόγω των πρώτων τριών singles που κυκλοφόρησαν. Αφού πέρασε νεράκι το πρώτο κύμα, ήρθε το δεύτερο και εκεί είναι που άρχισαν κάπως να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα. Τι ξεκαθαρίζει; Μα φυσικά ότι πρόκειται για ένα τρομερό άλμπουμ. Το “Lights Out” ενδείκνυται για αμέτρητες επαναλαμβανόμενες ακροάσεις με την ένταση να βρίσκεται μόνο στο τέρμα. Έτσι πρέπει να ακούγονται οι Royal Blood αφού από την αρχή μέχρι και το τέλος του, το άλμπουμ είναι δυνατό. 

Το σημαντικό είναι ότι το follow-up του επιτυχημένου πρώτου δίσκου των Royal Blood είναι το ίδιο εκρηκτικό και έχει ακόμα περισσότερη ορμή. O Jimmy Page συγκεκριμένα χαρακτήρισε την μουσική της μπάντας από το Brighton ως «λάβα που σκάει από ένα ηφαίστειο». Και δεν έχει άδικο, αφού το μπάσο του Mike Kerr δεν σταματάει να εκρήγνυται ενώ τα ντραμς του Ben Thatcher είναι πάντα έτοιμα να γκρεμίσουν τοίχους. Το “I Only Lie When I Love You” τριγυρίζει σε rock 'n' roll μονοπάτια και αποδεικνύει ότι οι Royal Blood μπορούν να είναι πολύπλευροι. Εν συνεχεία, το “She's Creeping” είναι ένα από τα ομορφότερα τραγούδια του δίσκου που ανεβάζει κατακόρυφα το συνολικό αποτέλεσμα ενώ αντιθέτως το “Look Like You Know” αποτελεί filler χωρίς ωστόσο να ρίχνει το επίπεδο. 

Το “Where Are You Now?” που το είχαμε ακούσει πέρυσι αφού συμπεριλαμβανόταν στο soundtrack της σειράς του HBO "Vinyl" διατηρεί το γρήγορο τέμπο και γενικότερα ό,τι έχει κτιστεί μέχρι στιγμής σε αντίθεση με το επόμενο “Don't Tell” που δεν αποτελεί κάτι το αξιοσημείωτο. Ένα μεγάλο μερίδιο της δουλειάς όμως ανήκει στο “Hook, Line & Sinker” που αν και δομικά είναι απλό κομμάτι, σε αυτό βρίσκεται η ουσία των Royal Blood, δηλαδή ωμή garage rock που δεν σταματάει να έχει το πόδι στο γκάζι. Αξίζει να σημειωθεί πως μονάχα το “Sleep”, το οποίο κλείνει τον δίσκο, ξεπερνάει τα τέσσερα λεπτά σε διάρκεια. Δεν ξέρω αν η σχετικά μικρή διάρκεια των τραγουδιών είναι ένα μυστικό επιτυχίας αλλά σίγουρα είναι ένας από τους λόγους δεν το συγκεκριμένο άλμπουμ δεν θα σε κουράσει. 

Το “How Did We Get So Dark?” συμπεριλαμβάνεται στους καλύτερους δίσκους που έχω ακούσει μέχρι στιγμής μέσα στο 2017. Τραγούδια με ξεκάθαρα πράγματα, χωρίς θολούρες και αποπροσανατολισμούς. Οι Royal Blood με το πρώτο τους άλμπουμ είχαν κάνει το big bang. Τώρα με τον δεύτερο δίσκο τους, υπογράφουν ότι θα αφήσουν εποχή. Έχουμε να κάνουμε με ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα των επόμενων χρόνων.Αξιολόγηση δίσκων
Βαθμός δίσκου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα