pennybaltatzigimme10

Gimme 10: Η Πέννυ Μπαλτατζή για τα συναισθήματα που θέλει να προκαλέσει στον κόσμο

Οι νέες παραστάσεις της ερμηνεύτριας αρχίζουν απόψε στο Passport Κεραμεικός.
Διαβάστηκε φορες
Έπειτα από τις sold out εμφανίσεις της στον ίδιο χώρο την περασμένη άνοιξη, η Πέννυ Μπαλτατζή επιστρέφει στο Passport Κεραμεικός για μια σειρά παραστάσεων με τίτλο "Όλα στον αέρα". Σε ένα πρόγραμμα που προαναγγέλλεται ως ανατρεπτικό, η δημοφιλής ερμηνεύτρια και οι μουσικοί της θα αναδράμουν σε σπουδαία τραγούδια που έγραψαν ιστορία, καλώντας μας να ξεπεράσουμε τους φόβους μας.

Με αφορμή αυτές τις παραστάσεις, που ξεκινούν απόψε, 27 Οκτωβρίου, και συνεχίζονται στις 3 και 10 Νοεμβρίου, η Πέννυ Μπαλτατζή καταγράφει παρακάτω τα 10 συναισθήματα που θέλει να προκαλέσει στο κοινό της.  

1. "Πώς Να Γελάσω Τον Καιρό"
Το τραγούδι, βγαλμένο θαρρείς από τον «Καιρό των Τσιγγάνων», τα λέει όλα μέσα σε 5 λέξεις. Τα συνοψίζει και, ταυτόχρονα, τα αναιρεί. Αυτοαναιρείται... Βαθιά ανθρώπινο και εξομολογητικό, έτσι όπως το σκέφτηκε ο Νίκος Μωραΐτης που έγραψε τα λόγια, γεννάει έντονα συναισθήματα. 

2. Να μην φοβηθούμε!
Θέλω να σταθούμε στο συναίσθημα. Σε καμιά περίπτωση το μυαλό να μη βγάλει γλώσσα στην ψυχή. Να νιώσουν, όσοι θα ακούσουν τα τραγούδια της παράστασης, όχι να σκεφτούν. Ν’ ανοίξουν οι καρδιές, να ζεσταθούν.

3. "Roadtrip"
Ένα τραγούδι που μιλάει για τους μετανάστες. Σαν ένα όνειρο μέσα σ’ όνειρο. Ένα κομμάτι σκληρής πραγματικότητας. Και φυγής, όπως και η «Θαλασσογραφία».

4. Για μια πιο όμορφη ζωή
Στην ερώτηση "τι πρέπει να κάνω;" η μόνη απάντηση είναι "δεν έχω ιδέα". Και παρ’ όλα αυτά, δουλεύουμε και ψυχαγωγούμε τον κόσμο με την κρυφή ελπίδα πως η αλήθεια και η εύθυμη μορφή ασκούν ανακουφιστική δράση στην ψυχή του και τον προετοιμάζουν για μια καλύτερη, πιο όμορφη ζωή.

5. Latin-balkan-swing... εξωτικό χαρμάνι
Δεν είναι μόνο η νοσταλγία, είναι και η αμεσότητα η καθαρά σωματική σε αυτούς τους ρυθμούς που σου ξυπνούν βαθιές χαρακιές και σε διαφεντεύουν γλυκά καθώς τα πνευμόνια και τα δάχτυλα των καταπληκτικών μουσικών ξεσπούν σε παραλήρημα μαγικό.  

6. Όλα στον αέρα!
Μετέωροι, να εκφραστούμε θέλουμε... Σκορπάμε τα κομμάτια μας στον αέρα κι όπως πέφτουν τυχαία, φτιάχνουμε μια άλλη ιστορία, μια διαφορετική εκδοχή του εαυτού μας.

7. Αυτό είναι το κομβικό σημείο
Να δείξεις πως μπορείς να κάνεις κι άλλα πράγματα και πως δεν είσαι μονοδιάστατος. Αυτή είναι η βαθύτερη επιθυμία μου. Να τολμήσω να μου βάλω δύσκολα στη σκηνή. Να ξανασυστήσω την Πέννυ.

8. Από το σκοτάδι στο φως
Επειδή είμαι σε φάση κατάδυσης εις εαυτόν ήθελα στην παράσταση τραγούδια άμεσα, αυθεντικά, που συνδέθηκαν μέσα μας με το βαθύτερο εγώ μας, ακόμα και ζορισμένα, σαν μια βουτιά από το σκοτάδι στο φως.

9. Άλμα στο κενό, λοιπόν
Χωρίς το μόνιμο δίχτυ ασφαλείας μόνο του κεφιού. Με τραγούδια απλά, που μιλάνε για σπουδαία πράγματα. Και μας λυτρώνουν, όπως κάνει πάντα η φύση και ο άνεμος που τα στέλνει όλα μακριά!

10. Η κρουαζιέρα του διαδρόμου
Με το εναρκτήριο τραγούδι της παράστασης θέλω να κλείσω. «Τα μάτια κλείστε γλυκά ακουμπήστε στην κουπαστή», γράφει η Λίνα Νικολακοπούλου στο τραγούδι του Σταμάτη Κραουνάκη, όπου... «η νύχτα πήρε τα κουπιά... κι αυτό τ’ αγέρι πως γλιστράει σαν χέλι πως και φέρνει σήμερα μια τέτοια χίμαιρα ξανά στο φως»!

* Φωτογραφία: Θωμάς Αρσένης

Διαβάστε ακόμα