Το ματωμένο του έργο

Διαγωνισμός MG & Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ: Το ματωμένο του έργο

Το Mix Grill και οι Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσφέρουν νέα βιβλία!
Διαβάστηκε φορες
Το Mix Grill και οι Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσφέρουν νέα βιβλία! Από την Τετάρτη 3 μέχρι την Κυριακή 7 Ιανουαρίου στις 23:59, παίζουμε για 2 αντίτυπα από το παρακάτω βιβλίο:

Το ματωμένο του έργο
του Graeme Macrae Burnet

Δηλώστε συμμετοχή στο διαγωνισμό μας παρακάτω:

Για να λάβετε μέρος στην κλήρωση, συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα:

Διαγωνισμός MixGrill.gr & Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ: Το ματωμένο του έργο

Διαβάστε παρακάτω περισσότερες λεπτομέρειες για το βιβλίο του διαγωνισμού μας:


Το ματωμένο του έργο

Δελτίο Τύπου

ΤΟ ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ

του GRAEME MACRAΕ BURNET
Μετάφραση: Χίλντα Παπαδημητρίου
Σειρά: Ξένη λογοτεχνία 
ISBN: 978-618-03-1090-0
Τιμή: 17,70 €
Σελίδες: 392
Χρόνος έκδοσης: Νοέμβριος 2017
Τίτλος πρωτοτύπου: His Bloody Project

Βρισκόμαστε στο έτος 1869. Ένα κτηνώδες τριπλό φονικό σε μια απομονωμένη κοινότητα των σκοτσέζικων Χάιλαντς οδηγεί στη σύλληψη ενός νεαρού ονόματι Ρόντερικ Μακρέι. Ένα βιογραφικό κείμενο γραμμένο από τον κατηγορούμενο διασαφηνίζει ότι είναι ένοχος, αλλά εναπόκειται στους λαμπρότερους εγκεφάλους της χώρας, νομικούς και ψυχιάτρους, να αποκαλύψουν τι τον οδήγησε να διαπράξει αυτά τα στυγνά και βίαια εγκλήματα. Ήταν τρελός; Μόνο η ευφράδεια και η επιχειρηματολογία του δικηγόρου του μπορεί να σώσουν τον Μακρέι από την αγχόνη.
Ο Γκρέαμ Μακρέι Μπερνέτ αφηγείται μια ακαταμάχητη και πρωτότυπη ιστορία για τη φύση της αλήθειας, που ακόμα κι όταν τα γεγονότα μοιάζουν ξεκάθαρα, είναι υπό αίρεση. Ένα υπνωτιστικό δικαστικό θρίλερ τοποθετημένο σε ένα σκηνικό όπου η άσκηση της εξουσίας είναι εντελώς αυθαίρετη.  

«Ένα εκπληκτικό κείμενο. Μια φωνή εντυπωσιακά αυθεντική». 
Telegraph

«Εστιάζει σε μια ασυνήθιστη ιστορική περίοδο... Διαβάζεται με δαιμονισμένη ταχύτητα και αξίζει όλη την προβολή που του πρόσφερε η υποψηφιότητα για το Booker». 
Guardian

Ο Graeme Macrae Burnet (Γκρέαμ Μακρέι Μπερνέτ, 1967) γεννήθηκε στο Κιλμάρνοκ της Σκοτίας. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και Σινεμά στο πανεπιστήμιο της Γλασκόβης και Διεθνείς Σχέσεις στο πανεπιστήμιο του Σεντ Άντριους. Έζησε κάποια χρόνια στη Γαλλία, την Τσεχία και την Πορτογαλία. Έχει εκδώσει ένα ακόμα μυθιστόρημα με τίτλο The Disappearance of Adèle Bedeau (2014). Το Ματωμένο του έργο μεταφράζεται σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες, ενώ συμπεριλήφθηκε στη βραχεία λίστα για το Βραβείο Booker. Ζει στη Γλασκόβη.

Για να διαβάσετε περισσότερα graememacraeburnet.wordpress.com και www.metaixmio.gr

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα