Ορεστης_Νταντος

Ελληνικός Δίσκος του μήνα: Ορέστης Ντάντος - Προσάναμμα

Νέος μήνας, άρα και νέος ελληνικός δίσκος για το Mixgrill. Ποιον επέλεξαν οι συντάκτες του;
Διαβάστηκε φορες
Στην καθιερωμένη συνάντηση της Ομάδας Ελληνικής Μουσικής του Mix Grill, για την επιλογή του Ελληνικού Δίσκου του μήνα για τον Απρίλη, υπήρξε μια μικρή αγωνία, λόγω της ύπαρξης δύο ακόμη εξαιρετικών μουσικών προτάσεων, πέρα από τον αυτόν που έλαβε την πρωτιά. Τα άλμπουμ "The Light" των Tango With Lions και «Κάτι παράξενο» των Απόστολου Κίτσου και Μιχάλη Καλογεράκη ήταν, επίσης μέσα στις πρώτες επιλογές μας.

Στο νήμα, όμως, κέρδισε ο Ορέστης Ντάντος!

Τρία χρόνια μετά, ο αγαπημένος Ορέστης Ντάντος επιστρέφει δισκογραφικά!
Το «Προσάναμμα» είναι πλέον ελεύθερο να το ανακαλύψεις! Μέσα από τα εννιά τραγούδια, τα οποία υπογράφει μουσική και στίχο ο ίδιος ο δημιουργός, ακούς όλα εκείνα που σκεφτόταν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. 

Κάθε κομμάτι και μια ιστορία, μέσα από τη ματιά του ίδιου του καλλιτέχνη, σε έναν δίσκο που έχει ομοιογένεια και σε κερδίζει από το πρώτο άκουσμα. Χωρίς κάποια συμμετοχή και χωρίς να μπορείς να του βάλεις μια ταμπέλα για να το κατατάξεις σε κάποιο είδος, ο Ορέστης γράφει με τον δικό του τρόπο για όλα όσα φοβάται, νιώθει και βλέπει στη σύγχρονη Ελλάδα. 

Από τον γλυκό «Ζάλογγο» στην αρχή, στο γεμάτο «Μια και έξω» και από εκεί στους αισιόδοξους «Αναστενάρηδες» για να φτάσουμε στο ερωτικό «Αγρίμι» και στο τέλος να διώξουμε με τον τρόπο του Ορέστη, όλα τα «Δαιμόνια» που μας ταλαιπωρούν.

Ο τίτλος του προέρχεται μέσα από ένα τραγούδι του δίσκου που λέγεται «Αναστενάρηδες» και εκεί υπάρχει μια στροφή που λέει «σαν καίγεται η καρδιά δε σβήνει εντελώς / προσάναμμα για τις φωτιές που θα 'ρθουν». Στην πραγματικότητα όλη η εποχή βράζει και περιμένει ένα προσάναμμα για να αρπάξει φωτιά. 

Ο Ορέστης Ντάντος κυκλοφορεί ένα ολοκληρωμένο υλικό που έχει ταυτότητα και αισθητική από την αρχή μέχρι το τέλος του. Το ακούς μια φορά και θες να το ακούσεις ξανά για να νιώσεις τις μελωδίες, το δηκτικό στίχο αλλά και την ερμηνεία του, με διαφορετικό ύφος σε κάθε κομμάτι.

Πιστεύω ότι δεν έχει να αποδείξει τίποτα, επιβεβαιώνει, όμως, πως όσο χρειάζεται το δημιουργικό ταλέντο, άλλο τόσο σημαντικό είναι να καταθέτεις και τη ψυχή σου σε ό,τι κάνεις.

Κατέβασε ή άκουσε ολόκληρο τον δίσκο "Προσάναμμα" στο smarturl.it , αλλιώς μπορείς να τον βρεις στο youtube παρακάτω:

Αξιολόγηση δίσκων
Βαθμός δίσκου
5,7 / 10 (σε 6 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα