Εισβολέας & the Tedd’s - Φτου και βγαίνω

Εισβολέας & the Tedd’s - Φτου και βγαίνω βασισμένο σε Θανάση Παπακωνσταντίνου

Ο Εισβολέας, κατά κόσμον Λιάκος, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου...
Διαβάστηκε φορες
Δελτίο Τύπου

“Φτου και βγαίνω”, το νέο τραγούδι των Εισβολέας & the Tedd’s,
βασισμένο στα “Κάλαντα” του Θανάση Παπακωνσταντίνου


Τα σχολεία μόλις έκλεισαν και εν μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων, οι Εισβολέας & the Tedd’s, έρχονται με το νέο τραγούδι τους “Φτου και βγαίνω” να μας μιλήσουν για τους ιδιαίτερους μαθητές, για αυτούς που δεν χωρούν στο τετράγωνο πλαίσιο του σχολείου.

Ο Εισβολέας, κατά κόσμον Λιάκος, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, εξηγεί:

Πριν κάποια χρόνια, στο δρόμο για το σπίτι, μπλεγμένος στην κίνηση και με αφόρητη ζέστη, φτάνουν στ’ αυτιά μου από κάποιο ραδιοφωνικό σταθμό τα “Κάλαντα” του Θανάση.

Η ιστορία του μικρού με συγκλόνισε. Ήταν σα να βλέπω τον εαυτό μου. Όντας δυσλεκτικός ο ίδιος (και στο σχολείο το μαύρο πρόβατο), κάποιοι δάσκαλοι μιας απαρχαιωμένης παιδείας της εποχής εκείνης, δεν είχαν υπόψη τους αυτού του τύπου τις μαθησιακές δυσκολίες, οπότε σήκωναν συχνά το χέρι, χρησιμοποιώντας την βία ως μέσο υποβοήθησης της μάθησης. Αυτός ήταν ο μόνος τρόπος…

Βασανιστήριο το κομμάτι. Μου τρέλανε τον εγκέφαλο. Είπα ότι πρέπει να συνεχίσω την ιστορία απο τη μεριά του μικρού, να πω εκείνο που θυμάμαι να νιώθω, τον φόβο, τη διστακτικότητά μου, την άρνηση, το πως και που το μυαλό μου φτερούγιζε και να... ορίστε το “Φτου και βγαίνω”. Καλή σας ακρόαση!

Στη νέα εποχή που διανύει η μπάντα, με τον Λιάκο στην πιο δημιουργική και ώριμη φάση του, το νέο αυτό τραγούδι είναι ο προάγγελος για την καινούργια δουλειά που ετοιμάζεται και η οποία αναμένεται να ρίξει γέφυρες ανάμεσα στις μουσικές τους καταβολές και τις μουσικές του κόσμου, από τη Δύση ως την Ανατολή. Το hip hop των the Tedd’s συναντάται με τη soul, την dub, τη reggae, τα blues, τα ρεμπέτικα και διάφορες μουσικές φόρμες της Ανατολικής Μεσογείου, δημιουργώντας ένα μίγμα απελευθερωτικό και γεμάτο ενέργεια, που αντανακλά τη συλλογική αντίληψη και τις ετερογενείς μουσικές εμπειρίες των μελών του συγκροτήματος. Κι όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν, “πάμε μαζί να σπάσουμε τις φόρμες και τις ταμπέλες”!
Στίχοι: Ηλίας Παπανικολός
Μουσική: Θανάσης παπακωνσταντίνου
Διασκευή, επανεκτέλεση: Εισβολέας & the Tedd's
Μίξη, μάστερινγκ: Γιάννης Ταβουλάρης - Κώστας Στεργίου
Ηχογράφηση: Studio Live και Studio Συν Ένα
 
Συντελεστές:

Φωνή: Ηλίας Παπανικολός
Κιθάρα: Σπύρος Βρυώνης
Μπάσο: Κώστας Ξηρογιάννης
Μπάσο: Λευτέρης Βαρθάλης
Τύμπανα: Ορέστης Γράβαρης
Πλήκτρα: Κώστας Στεργίου
Σαξόφωνο: Μάκης Τσότσης
Τρομπέτα: Κώστας Κεφαλάς
Τρομπόνι: Τζιμ Σταρίδας
Κλαρίνο: Κώστας Φόρτσας

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
6,0 / 10 (σε 2 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα