Σελιδο-γυρίσματα: Νέες Ελληνικές Κυκλοφορίες Γ'

Μαζί με τις θερμότερες ευχές μας για ένα πάρα πολύ ευτυχισμένο 2011, ξεφυλλίζουμε σήμερα τις τελευταίες σελίδες από κάποιες ενδιαφέρουσες ελληνικές κυκλοφορίες των τελευταίων μηνών.
Διαβάστηκε φορες
Κεφάλαιο 30ο - Κι αναρωτιέμαι πάλι οι προσευχές μου πού πάνε κι αν έχουν γίνει πουλιά προς τα πού πετάνε...

Μέρος Γ'

Μαζί με τις θερμότερες ευχές μας για ένα πάρα πολύ ευτυχισμένο 2011, ξεφυλλίζουμε σήμερα τις τελευταίες σελίδες από κάποιες ενδιαφέρουσες ελληνικές κυκλοφορίες των τελευταίων μηνών.

Τα φαινόμενα απατούν - Στέλιος Μάινας (Εκδόσεις Καστανιώτη)

Φαίνεται νομίζω ότι ο εξαιρετικός ηθοποιός έχει μια πιο γενική σχέση με τις τέχνες και τα γράμματα. Για τρία χρόνια περίπου διατηρούσε μια εκπομπή λόγου στον ΜΕΛΩΔΙΑ με τίτλο Εμείς, του 60 οι εκδρομείς και κείμενα φυσικά δικά του. Έπειτα συνεργάστηκε με το περιοδικό Homme, όπου δημοσίευε τα διηγήματά του. Τα κείμενα αυτά, μαζί με κάποια ανέκδοτα έως τώρα, αποτελούν αυτό το πρώτο του βιβλίο.

Μικρές ιστορίες καθημερινών και μη ανθρώπων, μέσα από τη ματιά και την ευαισθησία ενός καλλιτέχνη. Πάνω από σαράντα ήρωες σε καταστάσεις που ζητούν την προσοχή μας.
 
Θα διασχίσεις ένα πρωινό τον κόσμο - Κωνσταντίνος Βήτα (Εκδόσεις Οξύ)

Ο αγαπημένος Κωνσταντίνος Βήτα γυρνάει πολλά χρόνια πίσω και μοιράζεται με τους αναγνώστες τους στίχους όλων των τραγουδιών των Στέρεο Νόβα, αλλά και της προσωπικής του καριέρας. Μαζί θα βρείτε ποιήματά του, σκίτσα, πλούσιο φωτογραφικό υλικό και ένα screen saver.

Ο Κωνσταντίνος Βήτα. μετά τους Στέρεο Νόβα έχει παραμείνει απόλυτα ενεργός, τόσο δισκογραφικά όσο και αναφορικά με τη σύνθεση μουσικής για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Μια πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσουμε μια ολοκληρωμένη άποψη του πολύπλευρου ταλέντου του.

Με λένε Ευρώπη - Γκαζμέντ Καπλάνι (Εκδόσεις Λιβάνη)

Ο Γκαζμέντ Καπλάνι ήρθε στην Ελλάδα από την Αλβανία το 1991, και παράλληλα με όλες τις δουλειές που αναγκάστηκε να κάνει για να επιβιώνει, τελείωσε τη Φιλοσοφική και απέκτησε το διδακτορικό του. Έγινε γνωστός στο νεανικό κοινό από τη στήλη που διατηρούσε στην Athens Voice όπου φιλοξενούσε τις προσωπικές ιστορίες μεταναστών που ζουν στην Αθήνα. Το πρώτο του βιβλίο που εκδόθηκε ήταν το Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων, ένα μυθιστόρημα με προσωπικά του βιώματα, για όλων των ειδών τα σύνορα.

Τα βιώματα, το ιδιαίτερο χιούμορ, η ειρωνεία, η μυθοπλασία που μπερδεύεται με το ρεαλισμό, η γλώσσα που οδηγεί στον πολιτισμό αλλά και σε πολύπλευρους συνειρμούς και όλα τα καθημερινά ερεθίσματα που προφέρει απλόχερα η Αθήνα του 2010 κυριαρχούν και σε αυτό το βιβλίο του Καπλάνι. Η ιδεολογία του συγγραφέα και η αγάπη του για την πόλη που ζει, την πόλη μας, ξεδιπλώνονται σελίδα - σελίδα.

Φωτογραφίες από: Καστανιώτης, Οξύ, Λιβάνης

Διαβάστε ακόμα