The man from Managra @ Death Disco

Ο Coti K. μας ταξίδεψε από το Death Disco μέχρι τη Managra

Η αλήθεια είναι πως οι εμφανίσεις του είναι σπάνιες, γι’ αυτό και δεν θα μπορούσαμε να χάσουμε το live του στο Death Disco πριν από μερικές μέρες.
Διαβάστηκε φορες
"The Man From Managra" ονομάζεται το μουσικό project του Coti K. ή αλλιώς του Κωνσταντίνου Λουκά Ρολάνδου Κυριάκου (ναι, αυτό είναι το πραγματικό του όνομα!), που μας προσφέρει εδώ και 30 περίπου χρόνια καταπληκτικές δουλειές και μοναδικές μουσικές στιγμές μέσα από διάφορους «ρόλους»: ως παραγωγός, ως μέλος συγκροτημάτων, ως τραγουδοποιός. Το 2014 κυκλοφόρησε την ομώνυμη ("The Man From Managra") προσωπική του δουλειά, ενώ στις αρχές του 2017 κυκλοφόρησε το άλμπουμ "Half A Century Sun", το οποίο και μας παρουσίασε σε ένα κατανυκτικό live στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου το 2018.

Η αλήθεια είναι πως οι εμφανίσεις του είναι σπάνιες, γι’ αυτό και δεν θα μπορούσαμε να χάσουμε το live του στο Death Disco πριν από μερικές μέρες.

Ο φιλικός χώρος του Death Disco στου Ψυρρή, ξεκίνησε να μαζεύει κόσμο δειλά δειλά, μέχρι που γέμισε εντελώς, με ακροατές, θαυμαστές, φίλους, γνωστούς και παλιούς γνώριμους. Ήταν, μάλιστα, κάτι που σχολίασε και ο ίδιος ο Coti K. με πολύ μεγάλη χαρά και έκπληξη όταν ανέβηκε στη σκηνή, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά «ήρθαν φίλοι που έχω να δω δεκαετίες, αλλά και νέοι φίλοι». Ανέφερε, επίσης, πως θα προσπαθούσε να ήταν πιο επικοινωνιακός, καθώς οι φίλοι του παραπονιούνται πως δεν μιλάει πολύ στη σκηνή. Πέρα από τη συνολική επιτυχία του live του εκείνο το βράδυ της Τετάρτης, ο Coti K. κατάφερε και αυτό!

The man from Managra @ Death Disco

Ευδιάθετος, ευγενικός και με πολύ όμορφη αύρα, ξεκίνησε να μας βάζει στο ταξιδιάρικο κλίμα του τελευταίου άλμπουμ του με τα τραγούδια "In This Century" και "You Can Keep Your Winters", φέρνοντας τον ήλιο στον χειμωνιάτικο Νοέμβριο και φωτίζοντας το Death Disco με τον μοναδικό και γλυκά μελαγχολικό τρόπο του. Στη σκηνή μαζί του, δεξιά και αριστερά, τον συνόδευαν δύο γυναικείες φωνές που χάριζαν τις  δικές τους ηλιαχτίδες στα τραγούδια του και στη βραδιά γενικότερα. Ακούσαμε το πανέμορφο και απόλυτα ταξιδιάρικο "Sailor", ζωγραφίζοντας στο μυαλό μας θάλασσες και μεταφέροντάς μας την αίσθηση του απέραντου, με το κοινό να συμμετέχει ακόμη πιο ενεργά, αλληλεπιδρώντας και σιγοτραγουδώντας. 

Τα φώτα άλλαζαν κάθε τόσο χρώματα, φωτίζοντας τα πρόσωπα του Coti K. και των συνοδοιπόρων του στη σκηνή με μπλε και μωβ ή άλλοτε με κόκκινες και κίτρινες αποχρώσεις. Τα τραγούδια διαδέχονταν με αρμονία το ένα το άλλο και αφού ακούσαμε το "Sipping on Sorrow", με τον κόσμο να δείχνει ότι το χαιρόταν πραγματικά, ο Coti K. μας ζήτησε να κάνουμε ησυχία, για να παίξει το "The Wind". Μέσα στην ευλαβική σιγή ο άνεμος του The Man From Managra χάιδεψε απαλά τα αφτιά μας και έφερε ένα καινούργιο τραγούδι, που, όπως μας δήλωσε, θα συμπεριλαμβάνεται στον νέο του δίσκο, ο οποίος πρόκειται να κυκλοφορήσει, μάλλον, τον Μάρτιο του 2019. Έτσι, πήραμε μια γλυκιά γεύση από το επερχόμενο άλμπουμ του, για το οποίο ανυπομονούμε, ήδη, πολύ!

The man from Managra @ Death Disco

Από το πρόγραμμα και τα 16 τραγούδια που μας έπαιξε ο Coti K., δεν έλειψε το ιταλικό "Se Ti Rivedro'" – δεν ξεχνάμε άλλωστε την ελληνοϊταλική ταυτότητά του –, ενώ όταν τελείωσε το live ο κόσμος δεν τον άφηνε να κατέβει από τη σκηνή, ζητώντας του να παίξει κι άλλα τραγούδια. Μετά από πολλή σκέψη, αλλά και μια μικρή ψηφοφορία – κλήρωση, το "Sailor" θα είχε την τιμητική του. Ήταν, αναμφισβήτητα, ο πιο όμορφος τρόπος για να κλείσει αυτό το live στο Death Disco, χώρος που ταίριαξε στον Coti K. αφού έφερε πολύ κοντά το κοινό με τον καλλιτέχνη και έτσι το κλίμα ήταν υπέροχο. Αν μπορούσα, πάντως, να δώσω στον The Man of Managra ένα προσωνύμιο, αυτό θα ήταν "Sailor", γιατί πρόκειται, στ' αλήθεια, για έναν ειλικρινή και αυθεντικό ταξιδευτή στις απέραντες θάλασσες της μουσικής… 

Έπαιξαν οι:

Coti K.: Φωνη, μπάσο
Λαμπρινή Γρηγοριάδου: μπάσο, φωνητικά
Πάνος Γαλάνης: τύμπανα
Εύα Ντούρου: πλήκτρα, φωνητικά

Ήχος: Γιάννης Δαμιανός

*Οι φωτογραφίες ανήκουν στο MixGrill.gr
Διαβάστε ακόμα