Όλες οι τελευταίες λεπτομέρεις για την εμφάνιση των Tindersticks στο Ηρώδειο

Οι Tindersticks το καλοκαίρι στην Αθήνα

Για πρώτη φορά στο Ηρώδειο οι αγαπημένοι Βρετανοί!
Διαβάστηκε φορες
Το 2016 ο Γιώργος Μπαλιώτης έγραφε ότι οι Tindersticks την ίδρωσαν τη φανέλα στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Δελτίο Τύπου

13 Ιουλίου
Tindersticks
στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών


Ένα από  τα  πιο  σημαντικά  και  αγαπημένα  στο  ελληνικό  κοινό  βρετανικά συγκροτήματα, οι Tindersticks, έρχεται στο Ηρώδειο για μια σαγηνευτική βραδιά στην καρδιά του καλοκαιριού.

Η  μπάντα που  δημιουργήθηκε το  1991 στο Νότιγχαμ ανανεώνοντας τον  ήχο  της βρετανικής σκηνής, χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα στοιχεία που την κάνουν απόλυτα μοναδική και αναγνωρίσιμη: τη βαρύτονη φωνή του δανδή Στιούαρτ Στέιπλς (Stuart Staples), τις ενορχηστρώσεις με βάση τα έγχορδα, τα πνευστά και τα πλήκτρα, τις μελαγχολικές μελωδίες, τους γοητευτικούς στίχους. Η μουσική τους  ατμοσφαιρική,  γεμάτη  εικόνες  μιλάει  για έρωτες  που  δεν εκπληρώθηκαν και πάθη  που  δεν έσβησαν.  Οι  πολύπλοκες  ενορχηστρώσεις τους, συνδυάζοντας ηλεκτρικές κιθάρες, ντραμς και μπάσα με ακουστικά όργανα,όπως βιολί,  κοντραμπάσο,  φλάουτο,  μεταλλόφωνο,  τρομπέτες  και  κλαρινέτο, μαγνητίζουν.

Ο «ήχος Tindersticks» είναι συνώνυμος  μιας  βραχνής ρομαντικής χροιάς με ύφος ρετρό. Σ’ αυτή την πρώτη τους εμφάνιση στο Ηρώδειο, αποτίνουν φόρο τιμής στην αγαπημένη τους soul, αυτοσχεδιάζοντας πάνω σε αισθησιακά jazz μοτίβα.

Μια μοναδική νύχτα,που περιμέναμε καιρό τώρα...

Αγοράστε εισιτήρια εδώ.

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα