mixgriniarides_foivos1

Mixgriνιάρηδες: Αυτό με τον Φοίβο

Μια μουτρωμένη και χιουμοριστική θεώρηση της πολιτιστικής μας καθημερινότητας.
Διαβάστηκε φορες
Ως γνήσια παιδιά των 90’s, όταν λέμε Φοίβο εννοούμε αυτόν με το «Γεια», το «Gucci Φόρεμα» και την «Εξάρτηση». Ο άλλος είναι ο Δεληβοριάς. Ο Δεληβοριάς είναι αυτός που κάνει τα κόλπα του στην Καλλιθέα με την Κική (κάθε βράδυ) και κάτι άλλες τύπισσες όπως τη Δάφνη. 

Όπως έχετε καταλάβει εδώ στο MixGrill τον αγαπάμε πολύ. Τον Δεληβοριά. Αν και τον κανονικό Φοίβο τον αγαπάμε, αλλά άλλη κουβέντα αυτή. Σίγουρα υπήρξαν φορές που αναρωτηθήκατε εάν ο Δεληβοριάς εκμεταλλεύεται αυτή την ιδιαίτερη συμπάθεια που του έχουμε και χρησιμοποιεί το MixGrill για προσωπική απόλαυση. Εγώ είμαι εδώ να σας καθησυχάσω πως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Όσο και αν σας τρομάζει η υπερβολική προβολή που έχει ο Φοίβος στο site μας, το MixGrill και ο Δεληβοριάς παραμένουν δύο ξεχωριστές οντότητες. Ή τουλάχιστον έτσι θέλω να ελπίζω...

Παρόλα αυτά, εδώ ακριβώς είναι που έχει διαγνωστεί το πρόβλημα. Αυτός ο Δεληβοριάς είναι παντού! Στοιχειώνει τα άρθρα μας, αλλά και τα διάφορα μουσικά μας ακούσματα. Βάζεις «Κηλαηδόνης» στο YouTube, βγάζει Δεληβοριά. Βάζεις Αγγελάκα, πάλι Δεληβοριά βγάζει! Είναι ένα φαινόμενο που χαρακτηρίζει την εποχή μας και έχει προκαλέσει εξαιρετική ανασφάλεια σε παλαιότερους τραγουδοποιούς. Αν ο Φοίβος αποφασίσει να ηχογραφήσει εκ νέου ολόκληρους δίσκους όπως το «Περιβόλι Του Τρελού» του Σαββόπουλου ή τον «Μεγάλο Ερωτικό» του Χατζιδάκι; Μήπως τότε θα μιλάμε για την Μέρα της Κρίσης για το Ελληνικό τραγούδι;

Για να είμαι ειλικρινής πήγα και στην «Ταράτσα» του να δω τι οργάνωνε εκεί. Διαπίστωσα με τρόμο ότι αν εξαιρέσεις το καλοκαιρινό περιτύλιγμα της παράστασης, το project λειτουργούσε σαν έναν δούρειο ίππο εκμετάλλευσης της μουσικής μας ιστορίας! Έφερε τον Μπακιρτζή, την Αφροδίτη Μάνου, τον Βαγγέλη Γερμανό ... ακόμα και τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου! Σίγουρα παράλληλα ετοιμάζει και τη δική του εκδοχή στο «Ελάτε στην Ελλάδα του Φοίβου». Ας μη ξεγελιόμαστε, η λέξη «Ταράτσα» ήταν ξεκάθαρα προσωρινή. 

Εδώ κάπου θα χρησιμοποιήσω τη φήμη μου, αλλά και τη δύναμη της συγκεκριμένης στήλης για να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο Φοίβο. Τον Δεληβοριά.

«Φοίβο, να ξέρεις η πλεκτάνη σου είναι ξεκάθαρη πια. Δεν σου ανήκει ούτε το MixGrill ούτε τα τραγούδια των άλλων! Ραντεβού στο πεζοδρόμιο. Ξέρεις εσύ!»

Και πραγματικά αναρωτιέμαι, συνεργάτες του όπως η φίλη μου η Νεφέλη Φασουλή, δεν αντιδρούν; Δεν βλέπουν το βρώμικο παιχνίδι του; Η Κική τι ρόλο παίζει σε όλα αυτά; Οι συνεργάτες του MixGrill από την άλλη; Νομίζουν δηλαδή οι αρχισυντάκτες μας Γιώργος Μπαλιώτης και Παναγιώτα Κλεάνθους πως δεν έχουμε καταλάβει τι παίζει με τις συνεντεύξεις και τις ανασκοπήσεις; Τελευταία έχουν προσπαθήσει να εισβάλουν μέχρι και σε σημεία-κλειδί της ομάδας, ακόμα και στην διαφανή σαν κρύσταλλο διαδικασία επιλογής δίσκου του μήνα. Του διεθνούς κιόλας, ούτε καν του ελληνικού! Βλέπουμε επιλογή το “Con Pocas Palabras” «ενός Yoel Soto». Στην αρχή μας άρεσε πολύ ο δίσκος, αλλά μετά καταλάβαμε πως πρόκειται για τον μπασίστα του σχήματος που συνοδεύει τον Δεληβοριά, οπότε… θα μάθετε την άλλη βδομάδα τι θα ψηφίσουμε!

Οι Mixgriνιάρηδες

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα