Σήμερα ο ΓΙΑΝ ΒΑΝ και ο Παύλος Παυλίδης στο Gagarin

Ο Ελληνικός δίσκος του μήνα: ΓΙΑΝ ΒΑΝ & Παύλος Παυλίδης - «Κακό Ποίημα»

Οι συντάκτες του MixGrill συναντήθηκαν και άκουσαν τις νέες κυκλοφορίες με σκοπό να επιλέξουν τον Ελληνικό Δίσκο του Μήνα.

Διαβάστηκε φορες
Για άλλη μια φορά έφτασε η στιγμή που οι συντάκτες συναντιούνται και κονταροχτυπιούνται για την επιλογή του δίσκου του μήνα. Οι νέες κυκλοφορίες αρκετές και ενδιαφέρουσες, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι η ελληνική δισκογραφία δεν σταματά να ανθίζει. Σε αυτό τον αγώνα δρόμου συμμετείχαν οκτώ άλμπουμ και η μάχη για το νικητή δεν ήταν εύκολη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον Δίσκο του μήνα προβληματιστήκαμε ανάμεσα στο πολύ καλό "Zuka" της Ματούλας Ζαμάνη και στην πραγματικά ξεχωριστή συνεργασία των ΓΙΑΝ ΒΑΝ και Παύλου Παυλίδη.

Σύσσωμη η συντακτική ομάδα του Mixgrill παρέθεσε τις απόψεις της και ο δίσκος που έλαβε τις περισσότερες ψήφους είναι η συνεργασία του Jan Van de Engel και της μπάντας του ΓΙΑΝ ΒΑΝ με τον Παύλο Παυλίδη. Το «Κακό Ποίημα» είναι ένας εξαιρετικός δίσκος με φρέσκα τραγούδια και ήχους που ταξιδεύουν τον ακροατή. Διαφορετικοί κόσμοι ενώνονται, συναισθήματα ευφορίας και μελαγχολίας συγκρούονται και εικόνες της σύγχρονης Ελλάδας ζωντανεύουν μέσα από τους στίχους του Ευθύμη Φιλίππου. Ένα πολύ καλό άλμπουμ από δύο αξιόλογους καλλιτέχνες. 

Ο Μανώλης Μαυράκης γράφει για αυτό τον δίσκο:

Η μεστή φωνή του Παυλίδη, η μουσική του συνέπεια αλλά και ο κοινωνικός και πολλές φορές καταγγελτικός λόγος των τραγουδιών του, οδήγησαν τον ΓΙΑΝ ΒΑΝ στο να εμπιστευτεί τη νέα του δουλειά στον τραγουδοποιό.

Ασφαλώς και πρόκειται για μια ξεχωριστή συνεργασία που ίσως στο τέλος του χρόνου αποδειχτεί η συνεργασία της χρονιάς. Ο ΓΙΑΝ ΒΑΝ μοιάζει να μπαίνει σε μια νέα φάση δημιουργίας και μάλιστα με το δεξί, ενώ για τον Παύλο Παυλίδη που κουβαλάει στις πλάτες του 30 χρόνια επιτυχημένης και συνεπέστατης μουσικής πορείας λίγα πράγματα μπορεί να πεις κανείς. Από το τραγούδι Καταγγελία, αφιερωμένο στον Ζακ Κωστόπουλο, που κυκλοφόρησε στις αρχές του 2019 και εvω όλοι περιμέναμε την επόμενη δουλειά του με τους Β Movies, «σκάει» η συνεργασία με τον ΓΙΑΝ ΒΑΝ σε υποτιθέμενα αχαρτογράφητα μουσικά μονοπάτια που τα κάνει με μιας δικά του. Τι να πω; Ίσως μια μελλοντική συνεργασία με κάποιον από τους πάλαι ποτέ Στέρεο Νόβα;

Ακούστε ολόκληρο το δίσκο παρακάτω: 


Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα