Bruce Dickinson

Γιατί ο Bruce Dickinson δεν είναι άλλο ένα Rock 'n' Roll είδωλο

Ο γνωστός και ως "Air-raid Siren", δεν είναι απλώς ο τραγουδιστής της αγαπημένης μας heavy metal μπάντας, αλλά ένας άνθρωπος παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους υπόλοιπους.
Διαβάστηκε φορες
Μουσικός, ξιφομάχος, συγγραφέας, broadcaster, πιλότος, entrepreneur και φυσικά... τραγουδιστής στην μεγαλύτερη heavy metal μπάντα. Ο Mr. Bruce Dickinson ή αλλιώς "Air-raid Siren", δεν είναι ο τυπικός Rock star, και για αυτό τον αγαπάμε, για το τότε, το τώρα και το πάντα. 

Ως παιδί και αργότερα έφηβος ποτέ δεν είχα είδωλα. Ούτε μουσικούς, ούτε ποδοσφαιριστές, ούτε ηθοποιούς, ούτε πολιτικούς. Σίγουρα, όμως, μόνο ένας "celebrity" - αν μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε με αυτό τον άτσαλο και αταίριαστο όρο - μου τράβηξε το ενδιαφέρον. Ο Dickinson στα εφηβικά μου μάτια δεν ήταν είδωλο, αλλά πρότυπο ζωής. Από το πρώτο άκουσμα της φωνής του, στο πρόσφατο διάβασμα της αυτοβιογραφίας του, ο Βρετανός μου απέπνεε πάντα σεβασμό και θαυμασμό. 

Και πώς να μην νιώσεις σεβασμό για έναν star, ο οποίος παρά το τεράστιο εμπορικό του μέγεθος και της περιουσίας του, ποτέ δεν επαναπαύτηκε, ποτέ δεν είχε αυτοκαταστροφικές τάσεις, ποτέ δεν έκανε επίδειξη του πλούτου του, ποτέ δεν απογοήτευσε τους fans του. Ίσως αυτό να ήταν το χαρακτηριστικό του που με κέρδισε, που με έκανε να θέλω να γίνω και εγώ ένας Bruce όταν μεγαλώσω. 

Ναρκωτικά, πολλαπλοί ερωτικοί σύντροφοι, χείμαρροι αλκοόλ, σκάνδαλα, αποτοξινώσεις και γενικά υπερβολές δεν υπάρχουν στην πολυδιάστατη ζωή του Dickinson. Θα μου πείτε τότε, τι υπάρχει; Γιατί τόσος ντόρος για έναν απλό θνητό;

Η απάντηση είναι απλή: αυτό που υπάρχει στην ιδιοσυγκρασία του μεγάλου μουσικού είναι η όρεξη για ζωή. Τόσο μεγάλη είναι αυτή η όρεξη, που η πιο θανατηφόρα ασθένεια της εποχής μας, όχι μόνο δεν τον πτόησε, αλλά την πολέμησε τόσο γρήγορα που βρισκόταν πάλι πάνω στην σκηνή πιο νωρίς από ό,τι είχαν υπολογίσει η γιατροί. 

Γιατί έτσι είναι ο Air-raid Siren: Εκεί που άλλοι θα ζούσαν το rock 'n' roll σαν όνειρο, ο Bruce δούλευε το επόμενο μεγάλο του έπος, εκεί που άλλοι θα κατέβαζαν μπουκάλια αλκοόλ, ο Dickinson έδινε τις καλύτερες ερμηνείες της ζωής του πάνω στο σανίδι κι εκεί που άλλοι θα έβγαιναν για μία περιοδεία ανά 3 ή παραπάνω χρόνια, ο Bruce έγινε πιλότος αεροπορικής εταιρείας, εκφωνητής σε ραδιοφωνική εκπομπή, συγγραφέας βιβλίων, CEO εταιρείας με μπύρες και επαγγελματίας ξιφομάχος

Για όλα τα παραπάνω ο Bruce Dickinson, δεν είναι απλώς ο τραγουδιστής της αγαπημένης μας heavy metal μπάντας, αλλά ένας άνθρωπος - παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους υπόλοιπους. Ένας άνθρωπος που παρά την φτωχή καταγωγή του, όχι μόνο κατάφερε να είναι αυτό που είναι σήμερα, αλλά νίκησε και την βαρετή καθημερινότητα. Ένας άνθρωπος που μας θυμίζει ότι πάντα υπάρχει κάτι "worth fighting for" (αμετάφραστο). 

O Bruce Dickinson θα εμφανιστεί την Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου στο θέατρο Παλλάς στα πλαίσια της "What Does this Button do?" περιοδείας του, όπου παρουσιάζει την αυτοβιογραφία του.

bruce_pallas19

ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ (ΕΞΩΣΤΗΣ) - 39€
ΚΑΤΩ ΔΙΑΖΩΜΑ (ΠΛΑΤΕΙΑ) - 49€
ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΝΩ ΘΕΩΡΙΑ - 75€
VIP - 90€

Σημεία προπώλησης:
highpriority.gr / ticketmaster.gr / Public / Τηλεφωνικό Kέντρο Ticketmaster 210 893 8111

Για αγορές μέσω internet υπάρχει επιβάρυνση 10% στην τιμή του εισιτηρίου / ticketmaster.gr / Public / Τηλεφωνικό Kέντρο Ticketmaster 210 893 8111
Για αγορές μέσω internet υπάρχει επιβάρυνση 10% στην τιμή του εισιτηρίου


Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα