music_will_set_me_free

Music will Set me Free

Η μουσική ως αντίδοτο στην εποχή του Κορωνοϊού!
Διαβάστηκε φορες
Ο νέος κορωνοϊός - γνωστός πλέον ως COVID-19 - ήρθε από του πουθενά και μας επηρέασε άμεσα. Μόλις 2 μήνες νωρίτερα, κανείς μας δεν φανταζόταν ότι ένας νεοσύστατος ιός που εμφανίστηκε στην μακρινή Wuhan της Κίνας θα είχε τόσο μεγάλο αντίκτυπο στις ζωές μας, καθώς και στην παγκόσμια οικονομία.

Ενώ γράφονται αυτές οι γραμμές, η χώρα μας βρίσκεται σε καραντίνα. Σχολεία, εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, χώροι διασκέδασης και εμπορικά καταστήματα έχουν κατεβάσει ρολά. Πολλές είναι οι εταιρείες που έδωσαν την δυνατότητα στους υπαλλήλους τους να δουλέψουν από το σπίτι, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν αρχίσει ήδη να χάνουν τα εισοδήματά τους εξ'αιτίας του ιού (κυρίως στον τουριστικό κλάδο).

Υπό αυτές τις συνθήκες αλλά και εν μέσω φόβου της εξάπλωσης του ιού, η διατήρηση καλής και αισιόδοξης ψυχολογίας είναι απαραίτητη αλλά και συγχρόνως σχεδόν ακατόρθωτη. Πράγματι τι μπορεί να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα όταν πρέπει να βρίσκεσαι τουλάχιστον δύο βδομάδες μέσα στους τέσσερις τοίχους; Πως να ξελαμπικάρεις όταν δεν μπορείς να μοιράσεις τις ανησυχίες και τα προβλήματα σου με φίλους, όταν δεν μπορείς να πας στο αγαπημένο σου μπαρ κι όταν ίσως δεν μπορείς να βρεθείς ούτε με το άλλο σου μισό;

Σε κάτι τέτοιες καταστάσεις οι τέχνες είναι πάντα δίπλα μας. Και χάρη στην τεχνολογία του σήμερα έχουμε άμεση πρόσβαση σε αυτές από το σπίτι μας. Δεν θα μιλήσω για τις ταινίες και τα βιβλία. Σίγουρα και με τα δύο αυτά είδη τέχνης μπορείτε να περάσετε ευχάριστα πολλές ώρες της καραντίνας. Αλλά αυτό που θα σας ταξιδέψει, που θα σας κάνει να ξεχαστείτε, που θα σας δώσει ελπίδα για το μέλλον, που θα σας κάνει να συλλογιστείτε, να κλάψετε, να γελάσετε, να χοροπηδήσετε, δεν είναι άλλο από την μουσική.

Οι ώρες μοιάζουν ατελείωτες, και καθώς η κατάσταση επιδεινώνεται, και θα επιδεινωθεί και άλλο σύμφωνα με τους ειδικούς, χρειαζόμαστε ένα προσωπικό καταφύγιο. Η αγαπημένη μας μουσική μπορεί να επιτελέσει αυτόν τον ρόλο. Ακούστε τα αγαπημένα σας τραγούδια, ανακαλύψτε νέα, ξεθάψτε δίσκους, cd ακόμα και αυτή την κασέτα που σας είχε γράψει κάποιος φίλος στο γυμνάσιο. Βάλτε τα ακουστικά και εξερευνήστε τον δικό σας προσωπικό σας κόσμο, ή βάλτε τέρμα τα ηχεία (πάντα με σεβασμό στους γείτονες) και απολαύστε την μουσική που σας αρέσει σε όλο της το μεγαλείο. 

Οι καιροί είναι όντως δύσκολοι. Ένα απρόσμενο γεγονός ήταν αρκετό για να αλλάξουν οι συνήθειες, οι δουλείες και τα πλάνα μας. Αλλά σίγουρα μπορεί να ξεπεραστεί όπως έχει γίνει σε πολύ χειρότερες καταστάσεις στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Να προσέχετε τους γύρω και τον εαυτό σας, να εκτιμάτε αυτούς που τώρα δουλεύουν για όλους εμάς (ιατρούς, νοσηλευτές, φαρμακοποιούς, βιολόγους, αλλά και διανομείς, υπαλλήλους super market και υπαλλήλους τροφοδοσίας), και να δραπετεύετε με την αγαπημένη σας μουσική. 

Είθε το καλοκαίρι να μας βρει μαζί με πολλές συναυλίες και χωρίς κορωνοϊό.

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
10,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα