Συναυλίες κι έξυπνα videos αντί για πορειες για τα δίκαια αιτήματα των καλλιτεχνών

Συναυλίες κι έξυπνα videos αντί για πορειες για τα δίκαια αιτήματα των καλλιτεχνών

Υπάρχουν καλύτεροι και πιο αποδοτικοί τρόποι για να επικοινωνήσεις τα δίκαια αιτήματά σου από μια πορεία την ημέρα που ξεκινάει μια ακόμη πιο σκληρή καραντίνα...
Διαβάστηκε φορες
Σε μια περίοδο όπου η ζωή μας έχει αλλάξει τραγικά λόγω του κορονοϊού, δεν θεωρώ ότι μια μαζική συγκέντρωση, που αντιβαίνει στα υφιστάμενα μέτρα, θα επικοινωνούσε με τον καλύτερο τρόπο τα δίκαια αιτήματα των ανθρώπων του Πολιτισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος κάλεσε όλους τους καλλιτέχνες σήμερα Πέμπτη 11 του Φλεβάρη σε συγκέντρωση στις 12 μμ στα Προπύλαια και μετά πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας. 

Οι λόγοι της κινητοποίησης είναι πολύ σοβαροί για όλους τους ανθρώπους των Τεχνών και τη στήριξη που πρέπει να έχουν από την Πολιτεία σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Σκεφτείτε ότι όσο δύσκολη είναι η διαβίωση των ανθρώπων που δουλεύουν στον Τουρισμό, είναι εξίσου δύσκολη και η ζωή των ανθρώπων που εργάζονται σε οποιαδήποτε έκφανση του Πολιτισμού. 

Είναι ξεκάθαρο ότι οι καλλιτέχνες χρειάζονται μεγαλύτερη στήριξη, μετά από ένα σχεδόν χρόνο χωρίς εργασία. Όμως, όταν οι γιατροί μας ενημερώνουν ότι είμαστε σε μια από τις πιο δύσκολες φάσεις της πανδημίας του κορονοϊού και όλοι πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας, ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο της μαζικής συγκέντρωσης - ακόμη κι αν όλοι φοράνε μάσκες - την ημέρα που ξεκινάει μια ακόμη πιο σκληρή καραντίνα στην Αττική

Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι η συγκέντρωση και η πορεία θα επικοινωνήσει καλύτερα τα δίκαια αιτήματα των ανθρώπων του Πολιτισμού. Το αντίθετο ίσως, γιατί θα υπάρξει κόσμος, που θα σχολιάσει αρνητικά αυτή την κίνηση και είναι πιθανό αρκετοί καλλιτέχνες να διστάσουν να κατέβουν στο δρόμο, λόγω του φόβου του συγχρωτισμού. 

Υπάρχει όμως καλύτερος τρόπος επικοινωνίας των αιτημάτων των καλλιτεχνών;

Και βέβαια. Σε μια live streaming συναυλία με γνωστούς μουσικούς, οι άνθρωποι της Μουσικής θα μπορούσαν να μιλήσουν για τα αιτήματα τους με πιο άμεσο και όμορφο τρόπο και με την προβολή προσεγμένων videos (τα οποία θα μπορούσαν να γίνουν viral στα social media) θα επικοινωνούσαν σε περισσότερους ανθρώπους τα προβλήματα που έχουν. Πιστεύω πραγματικά ότι μια ή περισσότερες live streaming συναυλίες ή αν θέλετε σε όλες τις εμφανίσεις που έχουν ήδη κλείσει γνωστοί μουσικοί κι όχι μόνο, θα πρέπει να επικοινωνούνται τα παραπάνω θέματα. Αν σε αυτές τις κινήσεις, προσθέσεις έξυπνα videos, η συνολική διείσδυση των καλλιτεχνών στο ευρύ κοινό θα είναι πολύ μεγαλύτερη από μια πορεία στο κέντρο της Αθήνας εν μέσω κορονοϊού.

Οι καλλιτέχνες έχουν τη δύναμη της αναγνωρισιμότητας για να προωθήσουν τα προβλήματα τους με πολύ καλύτερο τρόπο. Ας τη χρησιμοποιούν σε κάθε εμφάνισή τους!

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
2,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα