Το νέο τραγούδι της Δανάης Παναγιωτοπούλου

Οργισμένο, σαρκαστικό και πολιτικό το νέο τραγούδι της Δανάης Παναγιωτοπούλου, ανεξαρτήτως αν συμφωνεί η διαφωνεί κανείς με τα όσα λέει, είναι σίγουρα από αυτά που βάζουν το μυαλό σε κίνηση...

Διαβάστηκε φορες
Θυμάμαι πριν κάποια χρόνια τον Οδυσσέα Ιωάννου να μεταδίδει ένα σπάνιο και ελάχιστα γνωστό τραγούδι από την εκπομπή του. Δεν κατάφερα να ανακαλύψω περισσότερα γι’αυτό και κάπου το ξέχασα. Λίγο καιρό αργότερα όμως έπεσε στα χέρια μου ένα cd που δινόταν δώρο με ένα μουσικό περιοδικό που θαρρώ πως τώρα πια δεν κυκλοφορεί. Μέσα σε αυτό το cd-συλλογή ξανασυνάντησα το εν λόγω σπάνιο τραγούδι. Ήταν Η Ιστορία της Μαρίας του ιδιοφυούς και ακριβοθώρητου τραγουδοποιού Βασίλη Νικολαϊδη, το όνομα του οποίου ίσως γνωρίζετε από το τραγούδι του Το Σαλάμι, που πριν λίγα χρόνια επανεκτέλεσε ο Πάνος Μουζουράκης.

Η Ιστορία της Μαρίας συμπυκνώνει μέσα στα 4,5 λεπτά της διάρκειάς της το γιατί ο Βασίλης Νικολαϊδης είναι μία απολύτως μοναδική περίπτωση τραγουδοποιού. Με περίσσιο γλυκόπικρο και σαρκαστικό χιούμορ και με αφορμή τη φανταστική προσωπική περιπέτεια κάποιας Μαρίας, περιδιαβαίνει την πιο ταραγμένη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας μας, τη δεκαετίας του 1940.

Και να που το ξεχασμένο αυτό τραγούδι εμπνέει μία νέα τραγουδοποιό να επιχειρήσει κάτι ακόμα πιο δύσκολο. Να καταγράψει, τώρα που το πράγμα καίει, την κωμικοτραγική πολιτική ιστορία μας... πριν γίνει Ιστορία! Όχι με απόσταση από τα γεγονότα, αλλά τώρα που τα ζούμε.

Η εισαγωγή τόση ώρα για το νέο τραγούδι της Δανάης Παναγιωτοπούλου, η οποία κράτησε τη μουσική και τη γενικότερη σύλληψη του Βασίλη Νικολαϊδη και πάνω εκεί έχτισε μια σύγχρονη Ιστορία της Μαρίας με τίτλο Συναίνεση και πρωταγωνιστή αυτή τη φορά το... Γιωργάκη της γνωστής οικογενείας των Παπανδρέου... Είπαμε τίποτα για πολιτικά τραγούδια που δεν γράφονται πια...;

www.yafkarecords.gr
www.myspace.com/danaipanagiotopoulouΔιαβάστε ακόμα