McCartney imagined 2021

Τα 10 καλύτερα ξένα τραγούδια Ιουνίου 2021

Ενώ τα πιστοποιητικά που οδηγούν στην ελευθερία μας είναι γεγονός και οι κατοχοί τους θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα, η ομάδα επιθεώρησης των νέων κυκλοφοριών του MixGrill πιστοποιεί τα παρακάτω τραγούδια ως τα πιο ενδιαφέροντα για τον πρώτο μήνα του φετινού καλοκαιριού της απελευθέρωσης. 

Διαβάστηκε φορες

Μπορεί τα τελευταία χρόνια να μην είναι τόσο ασυνήθιστες οι συναργασίες μύθων της rock με φρέσκα και ελπιδοφόρα ονόματα, η συνεργασία των νεοψυχεδελικών Khruangbin με τον Sir Paul McCartney στο Pretty Boys, όμως, είναι τουλάχιστον συναρπαστική. Το αποτέλεσμα αναδυκνείει και τις δύο πλευρές και μας φέρνει γλυκές αναμνήσεις συνθέσεων των Roxy MusicCureTalking Heads και άλλων new wave ηρώων μας. Από την έκδοση του φετινού album "McCartney III Imagined", στο οποίο ο Paul McCartney συνεργάζεται με διάφορους μουσικούς και συγκροτήματα που διασκευάζουν και μιξάρουν τα τραγούδια του album "McCartney III" (2020) και το επαναναπροσδιορίζουν.

Επόμενη επιλογή το "Leaving Today" των Holiday Ghosts από το album "North Street Air". Ένα ακατέργαστο, κρυμμένο pop διαμαντάκι με αφοσίωση στον ήχο των Kinks του Alex Chilton και του Jonathan Richman που δεν θα συνατήσεις στα playlists των ραδιοφωνικών σταθμών. 

Ο Jack Antonoff των Bleachers δήλωσε για το τραγούδι "Stop Making This Hurt", μεταξύ άλλων: «Είναι αυτό που παίρνουμε όταν δεν μας επιτρέπεται να παίζουμε για τους ανθρώπους μας. Πέρασα μια άσχημη περίοδο μετά από μια απώλεια και στη συνέχεια άρχισα να έχω αυτό το αίσθημα οργής προς την κατάθλιψη – σαν να μην υπάρχει διέξοδος. Άρχισα να κοιτάζω τους ανθρώπους δίπλα μου, αυτούς που έχω στη ζωή μου και ήθελα να βρω όλους τους τρόπους για το πώς θα τα καταφέρουμε. Τότε το "Stop Making This Hurt" άρχισε να παίζει όλο και περισσότερο στο μυαλό μου. Όταν η πανδημία ξέσπασε, πήρα το συγκρότημά μου σε ένα δωμάτιο και παίξαμε σαν να μην υπήρχε αύριο. Πήρε άλλο νόημα αυτή η στιγμή. Είναι μια φωνή στο κεφάλι μου που φωνάζει Stop Making This Hurt».

Η επιστροφή των Duran Duran με την προγραμματισμένη κυκλοφορία του "Invisible" ήταν ένα από τα μουσικά γεγονότα τον προηγούμενο μήνα. Η εισαγωγή παραπέμπει σε συνθέσεις των Power Station, ο John Taylor στο μπάσο και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος θυμίζουν παλιές καλές στιγμές του συγκροτήματος από το Birmingham βγαλμένες από τα '80s. Κερασάκι στη γευστική τούρτα η συμμετοχή στην κιθάρα του Graham Coxon των Blur

Η αγαπημένη στην πατρίδα μας Chinawoman ή αλλιώς Michelle Gurevich με την πολύ ιδιαίτερη και συνάμα αισθησιακή φωνή βρίσκεται στην πέμπτη θέση των επιλογών μας για τον Ιούνιο με το νέο της τραγούδι "Losing Touch". Μία ρομαντική, μελαγχολική σύνθεση που αφήνει μία γλυκόπικρη γεύση μετά την ακρόαση. 

Το "We’re On Our Way Now" είναι πραγματικά ένα από τις πιο όμορφες μπαλάντες έχει κυκλοφορήσει ο Noel Gallagher και θα βρίσκεται ως νέο τραγούδι στο επερχόμενο best of album "Back The Way We Came: Vol 1 (2011-2021)" της μπάντας Noel Gallagher’s High Flying Birds. Στο video clip του τραγουδιού συμμετέχει ο ηθοποιός Matt Smith, γνωστός από το ρόλο του στη δημοφιλή σειρά "The Crown".

Το "Like I Used To" είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Angel Olsen με τη Sharon Van Etten, δύο πολύ επιστυχημένων indie folk προσωπικοτήτων και τραγουδιστριών των τελευταίων ετών. Μία σύνθεση που μας κάνει να νοσταλγούμε τις μουσικές των Fleetwood Mac και του Bruce Springsteen και που κάτι μου λέει πως θα ακουστεί αρκετά στο ραδιόφωνο. 

Οι Bamboos είναι σταθερά ένα από τα συγκροτήματα που διατηρούν στις επάλξεις τη soul funk τα τελευτάια είκοσι χρόνια. Με την συμμετοχή της Kylie Auldist ως συνήθως στα φωνητικά το "Nothing I Wanna Know About" βρίσκεται στο ολόφρεσκο νέο album του σχήματος με τίτλο "Hard Up" που κυκλοφορεί.

Πολύς λόγος για το "Zitti Ε Buoni" και τους Måneskin. Βρίσκονται και αυτοί στις επιλογές μας, αφού υποστηρίζουμε την Italo rock αλητεία, όπου αυτή υπάρχει. Ντυμένοι με πολλή glam σκόνη και δούρειο ίππο τη Eurovision οι Maneskin έχουν όλα τα φόντα να φέρουν ξανά την ιταλική κουλτούρα στο προσκήνιο. Στη μουσική τουλάχιστον... για το ποδόσφαιρο και το Euro, βλέπουμε.

Μιας και θίξαμε όμως τον ιδιαίτερα διασκεδαστικό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, να μία καλή πρόταση για την εκπροσώπηση της πατρίδας μας την επόμενη χρονιά. Η ιδιαίτερα συμπαθής και ταλαντούχα Marina ή Μαρίνα Λαμπρινή Διαμάντη! Για την ώρα, το "Ancient Dreams In A Modern Land" είναι το νέο της τραγούδι που τιμά για άλλη μία φορά την disco europop των ημερών μας.

Δείτε τη δεκάδα και ακούστε ολόκληρη τη λίστα παρακάτω:

1. Khruangbin feat. Paul McCartney – Pretty Boys
2. Holiday Ghosts - Leaving Today
3. Bleachers - Stop Making This Hurt
4. Duran Duran – Invisible
5. Michelle Gurevich - Losing Touch
6. Noel Gallagher’s High Flying Birds – We’re On Our Way Now
7. Sharon Van Etten feat. Angel Olsen - Like I Used To
8. The Bamboos – Nothing I Wanna Know About
9. Måneskin - Zitti e Buoni
10. Marina - Ancient Dreams In A Modern Land

Διαβάστε ακόμα