tropicalGeometry luckMountain 2021

Tropical Geometry - Luck Mountain

Οι Tropical Geometry παρουσιάζουν το ντεμπούτο τους, ένα σύνολο με ηλεκτρονικά (dream) pop τραγούδια.

Διαβάστηκε φορες

Τι θα ακούσετε:
ηλεκτρονική ονειρική pop

Βαθμολογία:
6

Η Same Difference Music είναι μια (ελληνική) μικρή ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία που κυκλοφορεί μουσικές στον ευρύτερο χώρο της αγγλόφωνης pop εδώ και περίπου δύο χρόνια. Μετά τον Μανώλη Αγγελάκη ("The Stone We Had In Our Mouth", 2020), το ενδιαφέρον ντουέτο Hairetis Harper ("Draft", 2020) και διάφορες άλλες κυκλοφορίες, στις αρχές του καλοκαιριού κυκλοφόρησε ψηφιακά και σε περιορισμένα LP το ντεμπούτο του σχήματος Tropical Geometry με τίτλο "Luck Mountain". Δεν είναι ξεκάθαρο σε τι αναφέρεται η «τύχη βουνό» που είχε το συγκρότημα και έδωσε τον τίτλο στον δίσκο - ούτε καν αν αυτή είναι η δέουσα ερμηνεία, ή απόδοση καλύτερα, του τίτλου - αλλά είναι σίγουρο πως έχουν στήσει μια όμορφη ατμόσφαιρα για τη μισή ώρα που διαρκεί αυτή η δουλειά.

Δεν είναι όλα τα τραγούδια εδώ καινούργια, μιας και το σχήμα (με την ίδια σύνθεση) είχε κυκλοφορήσει ένα EP (σε κασέτα) με τη γαλλική ERR REC το 2019 στο οποίο ακούγονται έξι από τα έντεκα που απαρτίζουν τον δίσκο, χωρίς ευδιάκριτες διαφορές στις δύο εκδοχές τους. Θα μπορούσε κάποιος να το δει κακοπροαίρετα ως «ξαναζεσταμένο φαγητό», αλλά η προσθήκη των πέντε τραγουδιών συμβάλλει στο να δημιουργηθεί ένα συμπαγές σύνολο το οποίο κυλάει πιο ομαλά, και προφανώς επεκτείνεται μουσικά, συγκριτικά με το EP. Παραδείγματος χάρη, ήταν ωραίο το ονειρικό "Rubik’s Cube" ως εισαγωγικό τραγούδι, αλλά το "My Grandmother Was A Migrant Mother" με τη χαοτική, «ρομποτική», ηλεκτρονική του εισαγωγή και τη νωχελική συνθετική συνέχεια λειτουργεί πιο πειστικά ως εισαγωγή για το σύνολο του δίσκου.

Τα στοιχεία στα δύο παραπάνω κομμάτια είναι αυτά που κυριαρχούν σε όλη τη διάρκεια. Αλλού με περισσότερη έμφαση στο μπάσο, π.χ. στο "Jorge Campos" (έχουν άραγε στο νου τους τον Μεξικάνο ποδοσφαιριστή;) ή στο "Habanera", περιστασιακά με εντονότερα κρουστά όπως στο ωραίο "Hard Walnut", μα πάντα με τα σύνθια να δίνουν ξεκάθαρο στίγμα. Έχουν μια κοινή βάση και μια σύνδεση όσα ακούγονται στο "Luck Mountain", γι’ αυτό και καταφέρνουν να δημιουργήσουν το κλίμα που «υπόσχονται» οι σχετικές λέξεις κλειδιά, κάποιες από τις οποίες αναφέρθηκαν νωρίτερα. Αυτό που λείπει, όμως, είναι οι δυνατές συνθέσεις οι οποίες θα αυξήσουν (και θα διατηρήσουν) το ενδιαφέρον των ακροατών που είτε δεν βρίσκονται στην (ψυχολογική) κατάσταση για να «αφεθούν στο όνειρο», είτε ξυπνάνε από αυτό χωρίς να θυμούνται πολλά πράγματα ξεκάθαρα. Η σχετικά μικρή του διάρκεια, πάντως, καθιστά τη δοκιμή εύκολη και ταιριαστή, ίσως, στη (μετα)καλοκαιρινή ραθυμία.

Αξιολόγηση δίσκων
Βαθμός δίσκου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα