"Έφυγε" ο Νίκος Παπάζογλου

Έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος τραγουδοποιός και ερμηνευτής Νίκος Παπάζογλου.

Διαβάστηκε φορες
Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος τραγουδοποιός και ερμηνευτής Νίκος Παπάζογλου, σε ηλικία 63 ετών. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι νοσηλευόταν στο Διαβαλκανικό Κέντρο, όπου έχασε τη μάχη με τον καρκίνο που τον ταλαιπωρούσε τα τελευταία χρόνια. Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 4μμ στον Άγιο Θεράποντα της Τούμπας.

Φαίνεται πως οι Κυριακές έχουν βαλθεί να μας κομίζουν δυσάρεστες ειδήσεις. Ίσως γι'αυτό είναι συννεφιασμένες...

Λίγο καιρό μετά την απώλεια του Μανώλη Ρασούλη, το ελληνικό τραγούδι χάνει άλλη μια μεγάλη προσωπικότητα. Ο Νίκος Παπάζογλου, ο Θεσσαλονικιός τραγουδοποιός που έδωσε νέα πνοή στο ελληνικό τραγούδι τη δεκαετία του '80, δεν είναι πια κοντά μας. Ο ερμηνευτής με το χαρακτηριστικό λυγμό, ο ινδιάνος της ελληνικής μουσικής με το κόκκινο φουλάρι, ο άνθρωπος που πέτυχε να συνδυάσει την ελληνική παράδοση με τον ηλεκτρισμό, ο αυτοδίδακτος μηχανικός και ηλεκτρονικός που έστηνε ολόκληρες ηχητικές εγκαταστάσεις απ'το τίποτα.

Ο καλλιτέχνης που καθιέρωσε τις συναυλίες σε απίθανα μέρη της επαρχίας, μέσα σε μαγευτικά τοπία. Ο πατέρας της λεγόμενης "Σχολής της Θεσσαλονίκης", με το ιστορικό στούντιο Αγροτικόν στην Τούμπα, χάρη στον οποίο μπήκαν στη δισκογραφία καλλιτέχνες όπως ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Ορφέας Περίδης και τόσοι άλλοι.

Ο Νίκος Παπάζογλου, ο ερμηνευτής της ιστορικής "Εκδίκησης της γυφτιάς". Ο τραγουδοποιός που με το "Χαράτσι" έβαλε τον ποταμό του ελληνικού τραγουδιού σε νέα κοίτη. Ο σεμνός και ακριβοθώρητος άνθρωπος που δεν άφησε ποτέ την πατρίδα του, τη Θεσσαλονίκη.

Απόψε σιωπηλοί... Κανείς εδώ δεν τραγουδά...

Καλό ταξίδι


Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα