Ντάντος

Ακούσαμε ζωντανά τα Τακούνια Για Καρφιά του Ορέστη Ντάντου

Μια γιορτή-επανένωση στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου με τον Ορέστη Ντάντο.

Διαβάστηκε φορες

Την Παρασκευή ήμασταν παρούσες σε μια γιορτή-επανένωση στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου. Ο Ορέστης Ντάντος με τους εκλεκτούς μουσικούς του μοιράστηκε μαζί μας παλιά αγαπημένα του τραγούδια, ενώ συνοδευόμενος από τέσσερις αγαπημένες φωνές μάς παρουσίασε τον καινούριο του δίσκο με τίτλο «Τακούνια Για Καρφιά». Με στίχους που σε αγγίζουν στο πρώτο άκουσμα και μουσική ιδιαίτερη που σε συγκινεί, ο Ορέστης Ντάντος προσπαθεί να πιάσει, να εξερευνήσει και να τραγουδήσει τις γυναίκες, σε μια βραδιά αφιερωμένη σε εκείνες. Η δροσερή Ιουλία Καραπατάκη, η δυναμική Νατάσσα Μποφίλιου, η ενεργητική Ελένη Τσαλιγοπούλου και η αισθαντική Μάρθα Φριντζήλα απογείωσαν τη βραδιά ερμηνεύοντας τα τραγούδια του δίσκου, η καθεμία με το δικό της ιδιαίτερο στυλ.

Ο ίδιος, εμφανώς χαρούμενος και ανακουφισμένος, που μετά από δύο χρόνια είχαμε την ευκαιρία να συμπράξουμε όλοι μαζί χωρίς περιορισμούς, μάς καλωσόρισε και μάς κράτησε συντροφιά με παλιότερα έργα του. Ομιλητικός, επικοινωνιακός, φαίνεται να απόλαυσε την κάθε στιγμή, συναίσθημα που πέρασε και στο κοινό του. Για τους πιστούς ακολούθους του το πρώτο μέρος ήταν σχεδόν λυτρωτικό. 


Ακούσαμε μεταξύ άλλων τα «Διασκεδάστε», «Άγρια Δύση», «Όταν Γυρνάς Τα Βράδια», «Συνεργεία», «Ανοιχτά», «Μικρό Κομμάτι Αγάπη», «Μια Κι Έξω», «Κόκκινος Στρατός», «Αναστενάρηδες».

Στο δεύτερο μέρος, ο Ορέστης Ντάντος φιλοξένησε με μεγάλη χαρά κι ανυπομονησία τις τέσσερις φωνές. Η αλήθεια είναι πως θα μπορούσαμε να ακούσουμε το δεύτερο αυτό μέρος και δεύτερη και τρίτη φορά. Η Ιουλία Καραπατάκη ανέβηκε πρώτη στη σκηνή κι ερμήνευσε το ομότιτλο τραγούδι του δίσκου, του οποίου οι στίχοι του το λιγότερο σε συγκινούν. Ακούσαμε δύο ακόμα τραγούδια από την Ιουλία θαυμάζοντας την τεχνική και το μεράκι της πάνω στη σκηνή.


Στη συνέχεια, η Μάρθα Φριντζήλα, της οποίας το ταλέντο και την αμεσότητα επισημαίνω όπου σταθώ κι όπου βρεθώ, ερμήνευσε, όπως μόνο εκείνη ξέρει, δύο δικά της τραγούδια και το «Νερό Στη Βάρκα» μας, το οποίο ακούω σε επανάληψη εδώ και μιάμιση βδομάδα και δεν το έχω βαρεθεί καθόλου. Οι στίχοι, η μουσική, η φωνή! 


Έπειτα, η Νατάσσα Μποφίλιου ήρθε να μας παρακινήσει να χορέψουμε με το «Χόρεψε» και να μας πει «Όλα Τα Όχι Και Τα Μη».

 

Αφού μάς χάρισε και δικά της τραγούδια, έδωσε τη σκυτάλη στην Ελένη Τσαλιγοπούλου, η οποία μετά από δύο μεγάλες της επιτυχίες που μας πήγαν πίσω στον χρόνο, ερμήνευσε το «Φύσα Αέρα» και μας ξεσήκωσε με το «Γιάννη Μου». 


Η βραδιά ολοκληρώθηκε μετά από λίγο, αφού ακούσαμε δύο τραγούδια από τον «οικοδεσπότη». Ο καινούριος δίσκος του Ορέστη Ντάντου μάς προσέφερε μια ψυχική ανάταση που είχαμε ανάγκη περισσότερο απ’ όσο νομίζαμε. Πάντα επίκαιρος, πάντα εύστοχος, μάς γεμίζει ανάμεικτα συναισθήματα με τη μουσική του και τον ευχαριστούμε για αυτό. 



*Οι φωτογραφίες είναι της Ξανθίππης Γιούση-Φωτοπούλου.

Διαβάστε ακόμα