DSC09971

Beth Hart: Ασυγκράτητη στο Θέατρο Βράχων

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια δεν ήθελε να αποχωρήσει από τη σκηνή του Θεάτρου Βράχων, σε μια ασταμάτητη εμφάνιση.

Διαβάστηκε φορες

Η Beth Hart τείνει να γίνει ένας από τους  συχνούς επισκέπτες της χώρας μας τα τελευταία χρόνια και είμαστε πολύ τυχεροί για αυτό. Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια είναι αγρίμι στη σκηνή, ενώ εκεί πάνω σκέφτεται με την καρδιά της. Στην τελευταία της συναυλία στο γεμάτο Θέατρο Βράχων για μια ακόμα φορά όλοι κρέμονταν από τα χείλια της για την επόμενη κορόνα της, το επόμενο γύρισμα στη φωνή της ή το επόμενο ουρλιαχτό της. Παρόλο που ταυτόχρονα είχαμε το φεστιβάλ των Αναιρέσεων στη Γεωπονική αλλά και τον θρύλο των Pink Floyd, Nick Mason, στη Τεχνόπολη, η Beth δε δυσκολεύτηκε να γεμίσει το Θέατρο Βράχων. Όχι ασφυκτικά μεν, αλλά μέχρι να βγει είχαν γεμίσει και οι κερκίδες.

Αλεξάνδρα Σιέτη & Souled Out

Όλα ξεκίνησαν απόλυτα ταιριαστά με την Αλεξάνδρα Σιέτη και τη συγκρότημά της, τους Souled Out. Κανονικά στο συγκρότημα συμμετέχουν και drummer και μπασίστας, όμως τώρα στη θέση του support η Αλεξάνδρα βρέθηκε σε πιο συμπτυγμένη έκδοση, μόνο με τον Τάσο Κορκοβέλο στα πλήκτρα και τον Πάρη Παπαδόπουλο στην κιθάρα. Βασίστηκαν σε διασκευές Dusty Springfield, Janis Joplin και Black Pumas με ένα δικό τους τραγούδι, το "I Belong With You" από τον δίσκο τους "Sunny Side Up" (διαβάστε την κριτική μας εδώ). Οι Souled Out είναι ένα σχήμα με άνεση και groove, που έκανε τον κόσμο να τραγουδάει με ευκολία. Σίγουρα βοήθησε η αναγνωρισημότητα των τραγουδιών, αλλά ακόμα περισσότερο η φωνή της Αλεξάνδρας μαζί με το μουσικό δέσιμο του συγκροτήματος.


Beth Hart

Beth01

Ο τελευταίος δίσκος της Beth είναι ένα tribute στους Led Zeppelin, με το αδύναμο σημείο του να βρίσκεται στην ομοιότητα των εκτελέσεων με τα αυθεντικά. Βλέπετε, η ομορφιά ενός tribute είναι να βάλεις τη δικιά σου πινελιά σε αγαπημένα τραγούδια και όχι απλά να τα αντιγράψεις. Όμως, όπως είναι αναμενόμενο, όταν αυτά τα τραγούδια ζωντανέψουν στη σκηνή, το αποτέλεσμα είναι δυναμικό και πολύ διαφορετικό. Έτσι το ξεκίνημα της συναυλίας με το "Kashmir" μάς έβαλε στη θέση μας, με την Beth να είναι ηλεκτρισμένη. Στην ίδια ένταση συνέχισε και στο "When The Levee Breaks", για να αφήσει τους Zeppelin και να περάσει στο δικό της "Delicious Surprise" και το "Rhymes" του Al Green. Είτε έπεφτε κάτω, είτε γονατιστή, είτε μέσα στο κοινό, ξεκάθαρα δεν μπορούσε να ελέγξει τα συναισθήματά της, και οι ερμηνείες της ήταν ιδιαίτερα παθιασμένες. Δεν είναι υπερβολή να γράψω πως έβαλε τα κλάματα πέντε φορές σε όλη τη συναυλία! Εννοείται πως για άλλη μια φορά τα παπούτσια της τα φορούσε μόνο στα πρώτα τραγούδια.

Beth02

Οι τόνοι έπεσαν λίγο στο "Love Gangster" (εμπνευσμένο από τον ίδιο τον Leonard Cohen) στο οποίο η Beth έκατσε μπροστά στη σκηνή, για να μεταφερθεί μετά στα πλήκτρα και να «πειράξει» το καθιερωμένο setlist με τραγούδια εκτός προγράμματος όπως το "Am I The One". Με διασκευές Allman Brothers και Bobby “Blue” Bland ανάμεσα σε δικές της συνθέσεις, περνούσε τόσο καλά που όταν έφτασε η ώρα του curfew και της πολύ γνωστής διασκευής της στο "I' d Rather Go Blind" της Etta James ξαφνιάστηκε γιατί ήθελε να τραγουδήσει κι άλλο (το θέατρο Βράχων δεν επιτρέπει οι συναυλίες να συνεχίζουν μετά τα μεσάνυχτα). Δηλαδή χρειάστηκε να έρθει ο άντρας της με το τυπωμένο setlist για να τη σταματήσει. Το τελευταίο τραγούδι της συναυλίας πριν το φινάλε βρήκε όλη το συγκρότημα με ακουστικές κιθάρες και ένα μικρότερο drum kit στο μπροστινό μέρος της σκηνής να ανεβάζει ελαφρώς το tempo με το "Sugar Shack" και το "Baby Shot Me Down". 

Θέλαμε κάποια μέρη της συναυλίας λίγο πιο ηλεκτρικά, αλλά πραγματικά, μετά από τις ερμηνείες της Beth Hart στο Θέατρο Βράχων τα πολλά σχόλια είναι περιττά. Πρόκειται μία ασταμάτητη παρουσία στη σκηνή, με εντυπωσιακή φωνή, που κάθε live της είναι εγγύηση.

Beth03

Beth Hart Setlist @ Θέατρο Βράχων 04.06.2022

Kashmir (Led Zeppelin)
Dancing Days (Led Zeppelin)
When The Levee Breaks (Memphis Minnie/Led Zeppelin)
Delicious Surprise
Rhymes (Al Green)
Your Heart Is As Black as Night (Melody Gardot)
Love Gangster 
Bang Bang Boom Boom 
Love Is A Lie
I'll Take Care Of You (Bobby “Blue” Bland)
Soulshine (Allman Brothers) 
War In My Mind
Hiding Under Water
Am I The One
Caught Out In The Rain 
Sugar Shack 
Baby Shot Me Down
I'd Rather Go Blind (Etta James)

* Οι φωτογραφίες ανήκουν στον Ξενοφώντα Καράμπαλη και τον MixGrill.gr.

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
10,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα