FM to Web - Adam & the Knees by Bid

Ο Bid, o αινιγματικός ηγέτης των Monochrome Set γράφει αυτή την Τρίτη για τη στήλη. Αν περιμένατε μια 'κανονική' ιστορία, μάλλον δεν γνωρίζετε (ακόμα..) μια από τις σπουδαιότερες μπάντες των τελευταίων 30-35 ετων...
Διαβάστηκε φορες
Ο Bid, o αινιγματικός ηγέτης των Monochrome Set γράφει αυτή την Τρίτη για τη στήλη. Αν περιμένατε μια 'κανονική' ιστορία, μάλλον δεν γνωρίζετε (ακόμα..) μια από τις σπουδαιότερες μπάντες των τελευταίων 30-35 ετων... Δεν υπάρχουν 'κανονικές' ιστορίες μέσα στο κεφάλι της μπάντας... Μόνο μυστήριο, ιδιαίτερο χιούμορ και σπουδαία έμπνευση βέβαια...

* * *

Ήταν άνοιξη, μόλις ό Ιαπωνας μάγος μας είχε ξαναφορμάρει τα σώματα μας από σκόνη, όταν ένας φίλος μου έστειλε ένα λινκ για ένα βίντεο του Adam Ant στο YouTube.

Το πρώτο πράγμα που είδα ήταν εκείνον να στέκεται σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και να παραπονιέται σε μια φιγούρα που φαινόταν σαν σκιά επειδή χαστούκισε τα γόνατα του. Σκέφτηκα « Αυτό είναι παραξενο.»

Μετά ανακάλυψα ότι αυτό ήταν το backstage σε μια εκκλησία! Και λέγοντας backstage εννοώ ότι πρέπει να ήταν το ιερό ή κάτι τέτοιο.

Σκεφτηκα να το ψάξω λίγο βαθύτερα. Έτσι λοιπόν ανακάλυψα ότι είχε πάει διακοπές στο Portsmouth (!)...και αποφάσισε να κάνει μια συναυλία σε μια εκκλησία - που κάποιος του χαστούκισε τα γόνατα (knees)

Έπρεπε αυτό να το λάβω υπόψη μου!
Μετά μου ήρθε η ιδέα. Ελευθεροτέκτωνες.

Τώρα βλέπετε, σε μια κάποια προσπάθεια να αναστήσει την καριέρα του, προφανώς ασπάστηκε τις ιδέες μιας από τις πιο σκιώδεις και σκοτεινές μυστικές κοινότητες, τους Ελευθεροτέκτωνες!

 
Και τώρα έπρεπε να καθίσω κάτω ανάμεσα στις δυσάρεστες εικόνες της φαντασίας μου και να τα αναλογιστώ. «Γιατί», ρώτησα τον εαυτό μου, «είναι σκιώδεις, γιατί είναι σκοτεινοί;»

« Είναι επειδή τους αρέσει η σκιά» Απάντησα. « Αλλά γιατί...», άρχισα και μετά μου ήρθε το άλλο..Αλμπίνοι.

Σωστά- είχε μπλέξει με την πιο επικίνδυνη από τις σκιώδεις μυστικές κοινότητες, τους Αλμπίνους Ελευθεροτέκτωνες!!!

Λοιπόν όλα άρχισαν να δένουν τώρα. Συναυλίες σε θρησκευτικούς χώρους, σε παράκτιες πόλεις-τυπικό modus operandi. Μετά θα είναι λέμε, μια συναγωγή στο Bognor, μετά ένα τέμενος στο Scarborough...και δεν θα μου έκανε έκπληξη αν υπήρχε κάποιος πέτρινος κύκλος σε κάποιο λιμάνι κάπου.

Τώρα σκέψου αν είχες έναν πέτρινο κύκλο στην πίσω αυλή σου ( έπειτα, οι κήποι σε παραθαλάσσια θέρετρα μπορεί να είναι πολύ μεγάλοι) και το όνομά σου ήταν Stanley ( πολύ πιθανόν), και ξυπνούσες ένα πρωί και το κοιτούσες. Και πιθανόν να έβλεπες ότι ήταν πολύ σκονισμένο μετά από ένα ασυνήθιστα ξηρό καλοκαίρι, και έτσι αποφασίζεις να το καθαρίσεις. Ετσι λοιπον είσαι στην κουζίνα σου με έναν κουβά και ένα σφουγγάρι έτοιμος να πάς στην πίσω πόρτα να καθαρίσεις το πέτρινο δαχτυλίδι, όταν ένα χλωμό χέρι εμφανίζεται και σου χτυπά ταπ ταπ την είσοδο. «ποιος μπορεί να είναι» αναρωτιέσαι;» και πας να ανοιξεις την πόρτα, και εκεί είναι ένα χλωμό πρόσωπο που σε κοιτάει. «Γκουτεν Μοργκεν (καλημέρα Γερμανικά)» η χλωμή φωνή λεει. « Φα Φέλαμε να χγ(ρ)ησιμοποιήσουμε τον κύκλο σας .για λόγους ψυχαγωγίας» τι θα κάνατε;
Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα